Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Οκτωβρίου 2018

Διπρόσωπος σε ισόπαλο ματς με τον Ηρακλή! (1977)


Σαν σήμερα στις 30/10/1977, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα για την 7η αγωνιστική τον Ηρακλή, σε παιχνίδι που η ομάδα παρουσιάστηκε διπρόσωπη ...

Ο Δικέφαλος με τον Δημήτρη Καλογιάννη στον πάγκο σαν υπηρεσιακό προπονητή μετά τη λήξη της συνεργασίας με τον Μπίλι Μπίγκαμ, μπροστά σε 22.000 θεατές (19.840 τα εισιτήρια), αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1.

Μετά από ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο στο οποίο θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς, ήρθε ένα εκ διαμέτρου αντίθετο δεύτερο, στο οποίο θα μπορούσε να το είχε χάσει...

Ο Δικέφαλος έχασε σχετικά νωρίς (στο 18') λόγω τραυματισμού τον καλύτερό του παίκτη ως εκείνη τη στιγμή (Αποστολίδης), ενώ έμεινε και με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Νέτο Γκουερίνο από τον διαιτητή Πρίντεζη (ήταν λίγος στο συγκεκριμένο παιχνίδι).

Το πρώτο μισό της αναμέτρησης τελείωσε 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Παναγιώτης Κερμανίδης στο 20' (αρχική εικόνα, αλλά και η πιο πάνω).
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το 1-1 με τον Γκέσιο στο 67' και παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων δεν άλλαξε κάτι ως το τέλος, με αποτέλεσμα οι 22.000 θεατές να φύγουν προβληματισμένοι από την Τούμπα ...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης (18' Παθιακάκης - 78' Κωστίκος), Πέλλιος, Φουντουκίδης, Κερμανίδης, Δαμανάκης, Γκουερίνο, Κούδας, Ορφανός.

Ηρακλής: Παπαδόπουλος, Χριστοφορίδης, Ορφανίδης (46' Χατζηπαναγής), Σεντελίδης, Μιχαηλίδης, Κουσουλάκης, Αλεξιάδης, Ξανθόπουλος, Γκέσιος, Χατζηελευθερίου, Καφκενάρης (67' Καλαϊτζίδης).






* Η σεζόν 1977-78 ήταν μια πολύ παράξενη χρονιά για τον Δικέφαλο που λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε διεκδικούσε με αξιώσεις το πρωτάθλημα από την μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΕΚ, ενώ ήταν "μέσα" στη μάχη της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο έχασε, πάλι από την ΑΕΚ (2-0) στον τελικό που έγινε στο Καραϊσκάκη... 

Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ φρόντισε να αποκλείσει μεταξύ των άλλων, τον Ηρακλή (0-1) και με το ίδιο σκορ τον συμπολίτη στην παράταση! Και τα δύο παιχνίδια έγιναν στις έδρες των αντιπάλων.

* Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα 1977-78 με τον Μπίλι Μπίγκαμ στον πάγκο του (6 ματς, 2 νίκες-2 ισοπαλίες-2 ήττες), ακολούθησε ο Δημήτρης Καλογιάννης (9 ματς, 4 νίκες και 5 ισοπαλίες), για να ολοκληρωθεί η χρονιά με τον Λάκη Πετρόπουλο (19 ματς, 10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 2 ήττες).

* Τελικός απολογισμός: 2η θέση με 46 βαθμούς, 48-24 τα τέρματα. Μια θέση που έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο (ΟΥΕΦΑ), αλλά ο ΠΑΟΚ σαν φιναλίστ του Κυπέλλου, αγωνίστηκε την επόμενη σεζόν στο τότε Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

* Η σημερινή ημερομηνία (30/10), δεν φέρνει καλές θύμισες από παιχνίδια του παρελθόντος... Υπάρχουν ήττες από Ολυμπιακό - Παναθηναϊκό αλλά και δύο ισοπαλίες με τον Ηρακλή στην Τούμπα, με διαφορά έξι ετών.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4