Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Οκτωβρίου 2018

"Φτωχή" νίκη στο Κύπελλο επί του Απόλλωνα (1993)


Σαν σήμερα στις 27/10/1993, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε παιχνίδι του β' γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1993-1994 ...
Ο Δικέφαλος με τον Ουκρανό τεχνικό Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο του, μπροστά σε 1.000 θεατές (721 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με το φτωχό 1-0 και θα έπρεπε στη ρεβάνς της Ριζούπολης στις 10/11/1993, να παλέψει για την πρόκριση!

Κάτι που συνέβη τελικά, καθώς στον επαναληπτικό, Απόλλων και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 4-4, με τον Δικέφαλο να παίρνει την πρόκριση!

Σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Κώστας Λαγωνίδης, ο οποίος στο 54' εκτέλεσε με δύναμη ένα φάουλ, η μπάλα πέρασε από το τείχος, ο Μήνου αιφνιδιάστηκε, την έχασε μέσα από τα χέρια του και αυτή κατέληξε στα δίχτυα της αθηναϊκής ομάδας!

Το παιχνίδι ήταν καλό στο α' ημίχρονο, οι δύο ομάδες έχασαν αρκετές ευκαιρίες, με τον ΠΑΟΚ να είναι καλύτερος στην επανάληψη και να φτάνει στη νίκη με τον τρόπο που προαναφέρθηκε.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, η επανεμφάνιση του Γιώργου Τουρσουνίδη, μετά από πολύμηνη απουσία, λόγω τραυματισμού.  Μπήκε στο ματς στο 55' στη θέση του Ηλιάδη.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Μιχόπουλος, Χάβος, Καπετανόπουλος, Μαλιούφας, Ηλιάδης (55' Τουρσουνίδης), Λαγωνίδης, Ζαγοράκης, Αναστασιάδης, Γιουκούδης, Μπορμπόκης (66' Λούχοβι), Πλίτσης.

Απόλλων: Μήνου, Πλατινάκης (79' Μουστακίδης), Ποζαπαλίδης, Ρούσσος, Κολιτσιδάκης, Καρασαββίδης Θ., Αποστόλου, Κάτσεμπαχ (82' Παπαδάκης), Καρασαββίδης Α., Κοβάσεβιτς, Κεφαλάς. 

Δηλώσεις προπονητών …

Όλεγκ Μπλαχίν:
«Έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και ο Απόλλων στο α’ μέρος είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Στο διάστημα αυτό εμείς είχαμε προβλήματα στην άμυνα. Το 1-0 μας δίνει την ευκαιρία να περάσουμε στον β’ γύρο του Κυπέλλου. Νομίζω ότι η αρνητική παράδοση που έχει ο ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη πρέπει να ξεπεραστεί. Στο β’ μέρος ο αγώνας είχε μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ από εμάς σήμερα δεν έλειψαν τα προβλήματα απουσιών.

Τον Λούχοβι τον είχα συμπεριλάβει στην αρχική ενδεκάδα, αλλά με είπε ότι είχε ένα μικρό πρόβλημα στο πόδι του και δεν ήθελα να ρισκάρω τη συμμετοχή του, όπως έγινε προχτές με τον Οικονομίδη. Όμως υπάρχουν στην ομάδα κι άλλα προβλήματα εκτός αυτού και του Λούχοβι.

Είμαι ευχαριστημένος που ο Τουρσουνίδης ξαναγύρισε στην ομάδα, μπορεί να τη βοηθήσει πολύ. Μπαίνει σιγά σιγά σε αυτήν, αν και δεν είναι 100% αγωνιστικά έτοιμος ακόμη. Θέλει να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, αφού τόσο ο ίδιος όσο και ο γιατρός με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα χρησιμοποίησής του».

Γιάννης Παθιακάκης: «Και από τις δύο ομάδες έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, με δυνατές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου κυρίως. Ήμασταν άτυχοι που χάσαμε δύο κλασικές ευκαιρίες στο α΄μέρος. Για αυτήν του Καρασαββίδη ίσως φταίει το γήπεδο, για το γκολ που δεχτήκαμε φταίει σίγουρα το γήπεδο.

Είπα στους παίκτες μου ότι ο ΠΑΟΚ παραμένει στην Τούμπα μια μεγάλη ομάδα και γι’ αυτό έπαιξαν με την απαιτούμενη σοβαρότητα σ’ όλο το ματς και δε ρισκάραμε. Στη ρεβάνς πιστεύω ότι θα γίνει πάλι ένα δυνατό ματς, αλλά εμείς έχουμε ένα ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση λόγω προϊστορίας».


Στην 52η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1993-94 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Ο Δικέφαλος συμμετείχε στον 5
ο όμιλο μαζί με: Προοδευτική, Βελισσάριο, Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Ατρόμητο Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του μαζεύοντας 8 βαθμούς, έναντι 6 της Προοδευτικής, 5 του ΑΟ Βελισσαρίου και από 4 του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Ατρομήτου.

Στον β' γύρο πέρασαν ο ΠΑΟΚ και η Προοδευτική με την ομάδα μας να κληρώνεται με τον Απόλλωνα Σμύρνης σε διπλά ματς. Νίκη με 1-0 στην Τούμπα και ισοπαλία 4-4 στη Ριζούπολη! Στην επόμενη φάση (γ' γύρος), ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό (0-0 και τα δύο ματς, αλλά … ήττα με 5-4 στα πέναλτι στην Αθήνα).

Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1993-1994.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4