Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Οκτωβρίου 2018

Με σβηστές μηχανές επικράτησε 2-0 (2015)

Σαν σήμερα στις 28/10/2015, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Δικέφαλος κέρδισε στην Τούμπα τον Πανθρακικό με 2-0...

Μπροστά σε μόλις 4.000 θεατές ο Τούντορ ξεκίνησε με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Βίτορ – Μαλεζά – Σκόνδρα στην άμυνα, Κοροβέση – Γκολάσα – Σάμπο – Χαρίσης στη μεσαία γραμμή, Ζάιρο - Πέλκα μπροστά τους και τον Αθανασιάδη στην επίθεση σε ένα 4-2-3-1.

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό του παιχνιδιού ήταν νωχελικός, άψυχος και σε αρκετά σημεία του ανοργάνωτος. Δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα και να απειλήσει την εστία του Πανθρακικού, που δεν κλείστηκε και έπαιξε το παιχνίδι του.
Χαρακτηριστικό του 45λεπτου οι ελάχιστες καλές στιγμές, αφού ο ΠΑΟΚ απείλησε ουσιαστικά μόνο στο 16ο λεπτό, με φάουλ - φωτοβολίδα του Σάμπο, που πέρασε άουτ και στο 31ο λεπτό, όταν ωραία προσπάθεια του Ζάιρο, που μπήκε ωραία στην περιοχή από τα αριστερά αλλά αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Κλάους προτίμησε να πλασάρει στην κλειστή γωνία, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει...

Το πρόβλημα του Δικεφάλου είχε να κάνει με τη λειτουργία της μεσαίας γραμμής η οποία με πολλά νέα πρόσωπα δεν ανταπεξήλθε στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, καθώς τα χαφ που ξεκίνησαν «ψαχνόταν». 

Ο Πανθρακικός σε μια από τις ελάχιστες επισκέψεις του στην περιοχή μας, παραλίγο να βρει δίχτυα στο 43ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο χρειάστηκε η φοβερή αντίδραση του Γλύκου που απέκρουσε ενστικτωδώς κοντινό σουτ του Ροτζέριο!

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε μέχρι το 60', ο Τούντορ έριξε στο παιχνίδι Μακ και Ροντρίγκες, ο ΠΑΟΚ έγινε πιο επιθετικός και στο 65ο λεπτό χάθηκε τεράστια ευκαιρία με τον Πέλκα να βγαίνει προ του Πασχαλάκη και να πλασάρει άουτ! 

Ο ΠΑΟΚ πίεζε την θρακική ομάδα και στο 73ο λεπτό, ο Πέλκας κέρδισε το ριμπάουντ μετά από σουτ του Μακ στο δοκάρι και με πλασέ άνοιξε το σκορ!
Στο 86ο λεπτό ο Μακ με πλασέ, αφού πήρε το ριμπάουντ σε απόκρουση του Πασχαλάκη σε σουτ του Γκολάσα έκανε εύκολα το 2-0 που έμελε να είναι το τελικό σκορ στο ματς.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ στο τελευταίο μισάωρο ήταν σαφώς βελτιωμένη, η ομάδα είχε ευκαιρίες να πετύχει και άλλα γκολ, έλειψε όμως το καθαρό μυαλό στα τελειώματα των φάσεων που δημιούργησαν οι ταχύτατοι Ροντρίγκες – Μακ – Ζάιρο.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βίτορ, Μαλεζάς, Σκόνδρας, Κοροβέσης (62' Μακ), Γκολάσα, Σάμπο (62' Ροντρίγκες), Χαρίσης, Ζάιρο (79' Ζάιρο), Πέλκας, Αθανασιάδης.

Πανθρακικός: Πασχαλάκης, Χρήστου (46' Μαρκόπουλος), Πουτουρίδης, Μπουγαίδης, Παπαγεωργίου, Ηλιάδης, Σέττι, Παπαχρήστος, Ροτζέριο (69' Ψάλτης), Μπαϊκαρά και Νικόλτσης (78' Μουδούρογλου).

* Παναγιωτίδης και Σιαμπάνης μπήκαν στην αποστολή υποχρεωτικά, καθώς ο κανονισμός του κυπέλλου υποχρεώνει τις ομάδες να έχουν στη 18άδα δύο παίκτες γεννημένους από το 1997 και εντεύθεν.

........................................

O τεχνικός του Δικεφάλου, Ιγκόρ Τούντορ, στάθηκε στην κακή απόδοση της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο
Αναλυτικά ο Τούντορ επισήμανε:

Για την εικόνα του παιχνιδιού: "Δεν είμαι ικανοποιημένος για πρώτο ημίχρονο στα τελευταία τριάντα λεπτά παίξαμε καλά. Δεν είναι πάντα εύκολο απέναντι σε μια καλή ομάδα. Πήραμε μια σημαντική νίκη και θα δούμε στη συνέχεια".

Για την απόδοση των Μακ-Ροντρίγκες: "Έκαναν αυτό που χρειαζόμασταν γιατί τα τα χαρακτηριστικά τους είναι σημαντικά για την ομάδα. Μέχρι τη στιγμή που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο είναι αλήθεια ότι κινδυνεύαμε λίγο".

Για το αν έχει παράπονα από κάποιους ποδοσφαιριστές του: "Και το ότι είχαμε καινούριους ποδοσφαιριστές, αλλά δε μου άρεσε και η νοοτροπία κάποιων παικτών. Οι αντίπαλοι φαινόταν σαν να θέλουν περισσότερο τη νίκη. Μπορώ να δικαιολογήσω αυτή την εικόνα μέχρι σε ένα σημείο, αλλά όχι ολοκληρωτικά".

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τη δουλειά που κάνει στην ομάδα: "Η εξέλιξη της ομάδας υπάρχει και πρέπει να δουλεύουμε καθημερινά. Κάθε μέρα είναι σημαντική. Αν δεν δουλεύεις αυτά που κάνεις κάθε μέρα, τότε η ομάδα αλλάζει. Κι αυτό φάνηκε σήμερα όταν μπήκαν κάποιοι ποδοσφαιριστές που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής".

Για το ότι ο Σάμπο χρησιμοποιήθηκε στα δεξιά: "Τον αλλάξαμε θέση με τον Γκολάσα, γιατί ο Γκολάσα μας έδινε περισσότερο στο κέντρο. Πολύ καλά πήγε και ο Χαρίσης όπως και ο Σκόνδρας, ένας παίκτης που πάντα μπορώ να ποντάρω σε αυτόν".

Για το ματς που ακολουθεί με τον Αστέρα Τρίπολης: "Σημαντικό παιχνίδι για μας. Είμαι χαρούμενος και περιμένω σε αυτό το παιχνίδι να επιβεβαιώσουμε τις καλές εμφανίσεις μας και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο".

...................................................

O Γκάρι Ροντρίγκες έκανε μια σύντομη τοποθέτηση μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό
Αναλυτικά τόνισε:

Για το παιχνίδι: "Είναι ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς το σημερινό. Πήραμε μία νίκη αυτοπεποίθησης και τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι της Κυριακής".

Για την εξαιρετική απόδοση του στον αγώνα με τον Παναθηναικό: "Με τον Παναθηναϊκό δεν έπαιξα μόνο εγώ καλά αλλά όλη η ομάδα. Είμαι σε καλή κατάσταση. Νιώθω καλά, αλλά το βασικό είναι να συνεχίσουμε έτσι".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4