Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Οκτωβρίου 2018

Νίκη με ανατροπή από τα 11 μέτρα! (1948)

Σαν σήμερα στις 28/10/1948, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Άρη, σε φιλικό παιχνίδι, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ενόψει του τοπικού πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης, το οποίο ξεκίνησε τέσσερις μέρες νωρίτερα (1η αγωνιστική) και θα συνεχιζόταν στις 12/12/1948 ...

Ο Δικέφαλος, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, πήρε τη νίκη με 2-1, χάρη σε γκολ που σημείωσαν στο 75΄' ο Τζινόπουλος με πέναλτι και τρία λεπτά αργότερα ο Κατσαντώνης με τον ίδιο τρόπο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί στο ημίχρονο με 0-1, χάρη σε γκολ που είχε σημειώσει ο Κλεάνθης Βικελίδης με κεφαλιά, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και έφτασε δίκαια στη νίκη!

* Στην αρχική εικόνα οι ομάδες του ΠΑΟΚ και του Μακεδονικού, πριν το μεταξύ τους παιχνίδι το 1948.

* Τη σεζόν 1948-1949, ο ΠΑΟΚ ισοβάθμησε στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Άρη, έχοντας από 25 βαθμούς η κάθε ομάδα, όμως οι συμπολίτες λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων ήταν αυτοί που αναδείχθηκαν τελικά πρώτοι και κέρδισαν τη συμμετοχή τους στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μαζί με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όπου τερμάτισαν τρίτοι.

* Ο ΠΑΟΚ στα 10 παιχνίδια του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης, σημείωσε 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα (από τον ... Μακεδονικό στις 26/1/1949), με τέρματα 21-8. Πρώτος σκόρερ της ομάδας μας ήταν ο Τζινόπουλος με (6) και ακολούθησε ο Παπαδάκης (4).

* Το ρόστερ του Δικεφάλου στους αγώνες αυτούς το αποτελούσαν οι: Σαμαράς, Πατάκας, Αρβανίτης, Μουρατίδης, Κουντής, Ψωμάς, Εμμανουηλίδης, Βασιλειάδης, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Χατζηαντωνίου, Κωνσταντινίδης, Καλογιάννης, Χατζηιωάννου, Κρεμέζης.

* Από τους παραπάνω παίκτες ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι σε όλα τα παιχνίδια (10), οι: Σαμαράς, Μουρατίδης, Κουντής, Ψωμάς, Εμμανουηλίδης. Χατζηαντωνίου.

* Η τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4