Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Οκτωβρίου 2018

Ισόπαλος 1-1 στο Καυτανζόγλειο με Κούδα (1973)

Σαν σήμερα στις 29/10/1973, ημέρα Δευτέρα, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ηρακλή σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1973-1974 ... 

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 22.000 θεατές (20.309 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1, αν και προηγήθηκε στο 35ο λεπτό με τον Γιώργο Κούδα... 
Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο ματς και είχε την υπεροχή ως το 35ο λεπτό, όταν και ο Κούδας με σουτ, μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια του Ασλανίδη, έκανε το 0-1. 

Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά, ο Ηρακλής ανέβασε στροφές και στο 59' έφτασε στην ισοφάριση με κεφαλιά του Σεντελίδη μετά από σέντρα του Τουμπόγλου. 
Ο Θεοδοσιάδης με ανάποδο ψαλίδι προσπαθεί να διώξει την μπάλα προ του Παρίδη ...

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στην ανατροπή στο 78', όταν η κεφαλιά του Νικολούδη, σταμάτησε στο δοκάρι του Στέφα! Ευκαιρία για να «κλέψει» το ματς έχασε ο Κούλης Αποστολίδης στο 89' όταν ο Φανάρας απέκρουσε με υπερένταση το σουτ του επιθετικού μας. 
Ίδια τύχη είχαν στο πρώτο ημίχρονο οι προσπάθειες των Ασλανίδη στο 10' και του Ιωσηφίδη στο 32', με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποσοβεί την παραβίαση της εστίας του! 

Κουσουλάκης - Ιωσηφίδης σε μια από τις πολλές μονομαχίες τους ...

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Τερζανίδης, Πέλλιος, Ασλανίδης, Ιωσηφίδης και από τον Ηρακλή οι Δεληγιάννης, Νικολούδης, Φανάρας.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Φανάρας, Τουμπόγλου, Θεοδοσιάδης, Σεντελίδης, Μπατάκης, Τζαφειρίδης, Γκέσιος, Δεληγιάννης, Κουτρουμπέλης, Νικολούδης, Κουσουλάκης.

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Παρίδης (71' Κερμανίδης), Λάζος, Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης.

Δηλώσεις:

Λες Σάνον: "Ήταν ένα ματς ψυχρό, χωρίς την ατμόσφαιρα που θα περίμενε κανείς σε παιχνίδι μεταξύ Ηρακλή - ΠΑΟΚ. Ήταν ειλικρινά το πρώτο ντέρμπι που διεξήχθη σε μια τόσο ψυχρή ατμόσφαιρα. Ίσως αυτό δείχνει πως οι μεταθέσεις των αγώνων σε μέρες που δε γίνονται ματς (Δευτέρα έγινε ο αγώνας), επηρεάζουν ουσιαστικά. Κατά τα άλλα δεν ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι αυτό που είδαν οι θεατές. Εμείς δεν παίξαμε άσχημα, χωρίς να φτάσει όμως η απόδοσή μας εκεί που έπρεπε".

Μιχάλης Μπέλλης: "Δεν παίξαμε άσχημα, αλλά δεν πήραμε το παιχνίδι όσο σοβαρά έπρεπε. Στο σημερινό αγώνα, έλειπε από μέρους μας η προσήλωση και η αυτοσυγκέντρωση".

Τζάκι Μάνσελ: "Το ματς δεν ήταν ωραίο από πλευράς τεχνικής και για αυτό δεν ενθουσίασε τους θεατές! Κατά τη γνώμη μου ήταν ένα παιχνίδι με πολλή δόση αγωνίας και όσο πήγαινε προς το τέλος του τόσο ο πυρετός ανέβαινε στις εξέδρες. Το παιχνίδι από την αρχή έδειξε πως θα ήταν νευρικό. Οι παίκτες σε τέτοια ματς είναι πάντοτε νευρικοί. Παρόλα αυτά οι αντίπαλοί μας ήταν πιο ήρεμοι και λίγο καλύτεροι από τεχνικής πλευράς. Αυτό το αποδίδω στο ότι δύο παίκτες μας δε βρέθηκαν σε καλή μέρα".

Γιάννης Γούναρης: "Μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ο αντίπαλος μας ισοφάρισε με ένα τυχαίο γκολ. Φυσικά είναι αλήθεια ότι δεν πιάσαμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό".

Χρήστος Τερζανίδης: "Δεν πιάσαμε σήμερα μεγάλο παιχνίδι και έτσι φέραμε μια ισοπαλία μάλλον δίκαια".

Γιάννης Στέφας: "Είναι γεγονός ότι η ομάδα μας είναι πολύ κουρασμένη αυτήν την εβδομάδα, καθώς προηγήθηκε το ματς στη Λυών. Θα μπορούσαμε όμως με λίγη προσοχή να πάρουμε τους δύο βαθμούς".

Κώστας Ιωσηφίδης: "Δεν μπορώ να πω ότι παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ο καθένας όμως θα μπορούσε να διακρίνει τη δυναμικότητα των δύο ομάδων. Νομίζω ότι η ισοπαλία είναι δίκαια".

Δημήτρης Παρίδης: "Αν στην επίθεση προσέχαμε περισσότερο και κάναμε ένα δεύτερο γκολ, θα παίρναμε τους δύο βαθμούς της νίκης! Η ομάδα σε αυτό το οκταήμερο έδωσε τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια".

Φιλώτας Πέλλιος: "Μπορούσαμε να κρατήσουμε τη νίκη, η ισοπαλία είναι δίκαιο αποτέλεσμα".

Βασίλης Λάζος: "Χάσαμε έναν βαθμό από απροσεξία. Με λίγη προσοχή μπορούσαμε να κρατήσουμε το 1-0 και να πάρουμε εμείς τη νίκη".

Τα όσα δήλωσαν για τη φάση του γκολ του ΠΑΟΚ οι πρωταγωνιστές...

Γιώργος Κούδας: "Η μπάλα μετά την πάσα του Αχιλλέα μου ήρθε ... άβολα. Τη στοπάρισα με το στήθος και σούταρα αμέσως, γιατί ο Φανάρας ήταν έξω από τα δοκάρια".

Αχιλλέας Ασλανίδης: "Αν δεν έβγαινε από την εστία του ο Γρηγόρης, θα προχωρούσα και θα σούταρα. Αλλά όταν αυτός βγήκε και με έκλεισε, πιστεύω ότι δεν ήταν σωστό ούτε να τον ντριπλάρω ούτε να σουτάρω. και για αυτό έδωσα πάσα στον Κούδα που βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση".

Γρηγόρης Φανάρας: "Βγήκα από την εστία μου για να προλάβω να πάρω την μπάλα. Όταν δεν την πρόλαβα προσπάθησε να πιάσω τον Αχιλλέα για να του κάνω φάουλ, μια και βρισκόμασταν έξω από τη μεγάλη περιοχή. Αλλά γλίστρησα και αυτός βρήκε την ευκαιρία να κόψει την μπάλα και να κάνει σέντρα. Εκείνη τη στιγμή πίστεψα πως το γκολ μισο-σώθηκε. Αλλά για κακή μας τύχη ο Κούδας έμεινε αμαρκάριστος και σκόραρε".


Η βαθμολογία ...
* Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τη σεζόν 1973-74 στην 4η θέση με 16 νίκες, 11 ισοπαλίες, 7 ήττες σε 34 ματς (όλα με τον Σάνον στον πάγκο του), συγκέντρωσε 43 βαθμούς (62-32 τα τέρματα). 

Η σεζόν σημαδεύτηκε από μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία στο Κύπελλο Κυπελλούχων (Λέγκια - Λυών - Μίλαν) και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον ιστορικό τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας! 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4