Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Σεπτεμβρίου 2018

Δεν το πίστεψαν και ήρθε η ήττα (2007)

Σαν σήμερα στις 29/9/2007, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 2007-2008...

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 11.000 θεατές (10.048 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 2-0, δεχόμενος από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.

O ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του εκείνο είχε δύο όψεις: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν σχετικά καλός, αλλά ίσως όχι τόσο τολμηρός όσο θα έπρεπε. Ο αντίπαλος του ήταν ανύπαρκτος σε όλο το 45λεπτο, όμως η ομάδα μας δεν το πίστεψε ...

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Τεροβίτσας, έβαλε το χεράκι του για να διαμορφωθεί το 2-0 υπέρ της αθηναϊκής ομάδας, καθώς δεν έδωσε καθαρό πέναλτι υπέρ του Δικεφάλου στο 32', όταν ο Βύντρα κατέβασε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή της ομάδας του (εικόνα που ακολουθεί), ενώ στην συνέχεια σφύριξε την εσχάτη των ποινών σε βάρος του ΠΑΟΚ, σε μία φάση όπου o Κωνσταντινίδης τσιμπάει πρώτα την μπάλα. Αυτές ήταν οι αιτίες που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ!
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχε ΠΑΟΚ στο γήπεδο και δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να μιλάει για μία καθαρή νίκη.

Η γεύση που έμεινε ήταν ότι ο ΠΑΟΚ ναι μεν αδικήθηκε από τον διαιτητή, αλλά δεν είχε διάρκεια στο παιχνίδι του, αφού δεν μπόρεσε στο δεύτερο 45λεπτο να κάνει ούτε μία φάση απέναντι σε έναν ανύπαρκτο πραγματικά αντίπαλο!

Αυτός που πήρε τα πολλά ΜΠΡΑΒΟ ήταν ο νεαρός Πεχλιβάνης, τον οποίον βέβαια κάποιοι φρόντισαν -επιμελώς- τα επόμενα χρόνια να εξαφανίσουν!

Το σκορ άνοιξε στο 43ο λεπτό ο Καραγκούνης ευστοχώντας από τα 11 μέτρα στο πέναλτι που υπέδειξε ο Τεροβίτσας για να γίνει το τελικό 2-0 στο 84' από τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε κακή αντίδραση της άμυνάς μας σε κόρνερ του Καραγκούνη. Ο σκόρερ αφιέρωσε το γκολ του στον ... ουρανό!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Σάντος): Φερνάντες, Κωνσταντινίδης (76' Γκονζάλες), Χαραλάμπους, Μελίσσης, Μπαλάφας, Ηλιάδης, Βαγγελής (72' Βρύζας), Λάκης, Σάλμον, Κνολ, Πεχλιβάνης (58' Γεωργιάδης).

Παναθηναϊκός (Πεσέιρο): Μάλαρτζ, Βύντρα, Νίλσον, Σαριέγκι, Μόρις, Μάτος, Τζιόλης, Καραγκούνης (88' Ίβανσιτς), Ρομέρο (63' Δημούτσος), Ν'Ντόι (66' Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης.

Δηλώσεις ...

Φερνάντο Σάντος: "Ήταν ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό δυνατότερο στον αγωνιστικό χώρο, μας πίεσε και δεν μπορέσαμε να παίξουμε όπως θέλαμε. Αμυντικά πήγαμε καλά, αλλά επιθετικά ήμασταν ακίνδυνοι. 

Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό γιατί παρουσίασε ένα οργανωμένο σύνολο. Έχουμε ευθύνη για την εικόνα που δείξαμε, γιατί είχαμε έναν παίκτη περισσότερο στο χώρο του κέντρου αλλά δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Στη φάση του γκολ επίσης μπορούσαμε να διώξουμε την μπάλα γρήγορα, αλλά αδρανήσαμε.

Στον επιθετικό τομέα θα δουλέψουμε πολύ τις επόμενες ημέρες, πρέπει να επικεντρωθούμε πολύ στην προσπάθεια για βελτίωση της αποτελεσματικότητάς μας. Στο δεύτερο ημίχρονο φέραμε μία ισορροπία και φαινόταν ότι εμείς προσπαθούσαμε για το γκολ. 

Κλείσαμε τον Παναθηναϊκό πίσω και όλα έδειχναν ότι είχαμε μια υπεροχή, η οποία σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα θα έφερνε την ισοφάριση. Δυστυχώς με στημένη φάση δεχθήκαμε και το δεύτερο γκολ και προφανώς είναι ένα αδύναμο σημείο μας αυτό. Μετά ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε, καθώς το 2-0 ήταν ένα σκορ που δεν άφηνε περιθώρια.

Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και τον χαρακτήρα που δείξαμε στο γήπεδο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε, αλλά αυτά θα τα δούμε μέσα στην εβδομάδα. Αυτό το παιχνίδι τελείωσε και κοιτάζουμε μπροστά στο επόμενο".

Ντάνιελ Φερνάντες: "Πρέπει να κάνουμε νίκες στην συνέχεια για να πάρουμε τα πάνω μας. Με τον Σάντος έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα, έχουμε παιχνίδια μπροστά μας και θέλουμε να δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο".

Ρουντ Κνολ: "Δεν παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο και μας στοίχισε. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε στην συνέχεια. Σήμερα απλά δεν είμαστε καλοί. Ήταν διαφορετικό ματς από αυτό με την Ξάνθη. 

Στην φάση του πέναλτι δεν ήξερα που να βάλω τα χέρια μου, για να δώσει πέναλτι τα χέρια μου έπρεπε να είναι ψηλά. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλούς παίκτες και σήμερα ήταν πολύ καλύτεροι από εμάς. Την άλλη φορά πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό".

Παντελής Κωνσταντινίδης: "Για τον διαιτητή, νομίζω πως ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Δεν θα ήθελα να πω τίποτα άλλο. Όλα αυτά πάντως ανήκουν στο παρελθόν, το θέμα είναι ότι χάσαμε με 2-0 και αυτή είναι η ουσία για μας".

* Η σεζόν 2007-2008 ήταν μια από τις χειρότερες του ΠΑΟΚ από το 2000 και εδώθε... 

Η ομάδα με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της, αλλά με ρόστερ περιορισμένων δυνατοτήτων τερμάτισε τελικά 9η και καταϊδρωμένη, ισόβαθμη με τον Ηρακλή στους 35 βαθμούς, άλλους τόσους πίσω από τον πρωταθλητή εκείνης της περιόδου.
* Στην παραπάνω εικόνα το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 2007-2008.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4