Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Σεπτεμβρίου 2018

Πέταξε (πάλι) βαθμούς στο Ηράκλειο (2013)

Σαν σήμερα στις 29/9/2013, για την 6η αγωνιστική της Super League, ο μετριότατος ΠΑΟΚ έμεινε στο 1-1 στο "Θ. Βαρδινογιάννης" κόντρα στον ΟΦΗ, πετώντας άλλους δύο πολύτιμους βαθμούς στα σκουπίδια ...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε για μια ακόμη φορά στο παιχνίδι υπερβολικά –έως προκλητικά- νωχελικά, με τους παίκτες του να μην προσπαθούν να επιβάλλουν το ρυθμό τους, αλλά να περιορίζονται σε παθητικό παιχνίδι περιμένοντας τον ΟΦΗ στο μισό γήπεδο...

Μιλάμε για έναν ΟΦΗ που ήταν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, έναν ΟΦΗ που έβγαζε ως εκείνη τη μέρα τις τελικές με το σταγονόμετρο! Αυτόν τον ΟΦΗ ο ΠΑΟΚ έδειξε να τον υπερεκτιμά και να τον υπολογίζει πολύ περισσότερο από όσο άξιζε!
Η ομάδα κυριολεκτικά μέχρι το 14' βολόδερνε παίζοντας ένα τελείως άναρχο παιχνίδι με τους παίκτες μας να αναπτύσσονται τελείως ανορθόδοξα, ενώ η άμυνα έδειχνε να μην είναι συγκεντρωμένη κάθε φορά που ο ΟΦΗ πλησίαζε στην περιοχή του Χακόμπο ...

Σε εκείνο το λεπτό (14') και αφού Κατσουράνης και Λάζαρ δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν δύο φορές την προσπάθεια του Κουτσιανικούλη, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ με κεφαλιά βρήκε τον Περογαμβράκη που από πλάγια θέση άνοιξε το σκορ.

Με το σκορ σε βάρος του ο ΠΑΟΚ έδειξε να ξυπνάει, ισορρόπησε την αναμέτρηση και άρχισε να δημιουργεί προϋποθέσεις για ισοφάριση. 

Στα λεπτά που ακολούθησαν οι παίκτες του Στέφενς είχαν μια δυο καλές στιγμές, με καλύτερη το σουτ που επιχείρησε ο Κλάους στο 25' και αποκρούστηκε από τον Δασκαλάκη!

Η εικόνα του παιχνιδιού στο υπόλοιπο του ημιχρόνου δεν άλλαξε, ο ΠΑΟΚ πίεσε για το γκολ αλλά είχε στιγμές που έπαιζε ανορθόδοξα, με σέντρες χωρίς προοπτική.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβηκε ακόμη πιο ψηλά, ο Στέφενς έριξε στο ματς τους Λόρενς, Γεωργιάδη και Νέτσιντ και η ομάδα στο δεύτερο 45λεπτο ρόλαρε πολύ καλύτερα. 

Δημιουργήθηκαν οι ευκαιρίες και στο 74ο λεπτό  ισοφάρισε ΠΑΟΚ με τον Βίτορ και αφού σε σύγχυση στην περιοχή των γηπεδούχων η μπάλα κόντραρε σε πολλά πόδια, πριν πάει στα δίχτυα του Δασκαλάκη.
Το δεύτερο ημίχρονο μετά το 55' ήταν ένας μονόλογος του ΠΑΟΚ, που είχε την κατοχή της μπάλας, την καλή κυκλοφορία, σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, κάτι που δημιούργησε εύλογα πολλές απορίες στον κόσμο. 

Γιατί δηλαδή η ομάδα ξεκινάει τόσο νωχελικά τα παιχνίδια της και συνέρχεται στη συνέχεια έχοντας όμως πετάξει στα σκουπίδια πολύτιμο χρόνο;

Ο εξαφανισμένος στην επανάληψη ΟΦΗ, έκανε αισθητή την επιθετική του παρουσία μόνο στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όταν όλος ο ΠΑΟΚ πίεζε για το γκολ της νίκης, που τελικά δεν ήρθε.

Δεν αφήνουμε ασχολίαστο το γεγονός των πολλών κίτρινων καρτών που αφειδώς μοίραζε ο Μάνταλος στους παίκτες μας, ενώ σε αυτούς του ΟΦΗ για αντίστοιχες περιπτώσεις κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε!
Οι συνθέσεις

ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Ζορό (23' Σβαζίγια), Βερόν, Μακρής, Εντουάρντο (66' Φραγκουλάκης), Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου (85' Μακουκούλα) και Περογαμβράκης.

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Βιτόρ, Κατσουράνης, Λίνο, Τζιόλης, Λάζαρ (65' Λόρενς), Βούκιτς (71' Νέτσιντ), Στοχ, Σαλπιγγίδης (65' Γεωργιάδης) και Αθανασιάδης.

..........................................

Ο βοηθός του Χούμπ Στέφενς, Γιώργος Γεωργιάδης, τόνισε πως ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε στο παιχνίδι μέχρι να δεχθεί το γκολ του Περογαμβράκη.
Πιο συγκεκριμένα:

Για την εικόνα του αγώνα: "Χρειαστήκαμε πολύ χρόνο για να μπούμε στο παιχνίδι και αρχίσαμε να παίζουμε μόλις δεχτήκαμε το γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε μία προσπάθεια, είχαμε ευκαιρίες αλλά δεν τα καταφέραμε".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να μείνει κοντά στον Ολυμπιακό: "Δεν είναι καλό αποτέλεσμα για μας αλλά συνεχίζουμε".

...................................................

Ο Χουμπ Στέφενς, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα, υπογράμμισε πως η ομάδα πέταξε το πρώτο ημίχρονο στα σκουπίδια και την τιμώρησε γι' αυτό η μπάλα στο 2ο.
Τα όσα είπε ο Ολλανδός:

"Όταν ξεκινάς όπως ξεκινήσαμε εμείς στο Α' ημίχρονο, δεν αξίζεις να κερδίσεις. Μπορείς να κάνεις τα πάντα, να κάνεις αλλαγές για να ανατρέψεις αποτέλεσμα, αλλά με τέτοιου είδους ξεκίνημα δεν γίνεται να τα καταφέρεις. 

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα ήταν καλύτερα, αλλά νομίζω ότι μας τιμώρησε η μπάλα για την εικόνα του πρώτου μέρους, χάνοντας ευκαιρίες για να φτάσουμε στη νίκη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο χάσαμε την οργάνωσή μας. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε αλλά και να χάσουμε. Δεν θέλω να χάνουμε την οργάνωσή μας".

........................................................

Δυσαρεστημένος παρουσιάστηκε ο Λίαμ Λόρενς μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, σε δηλώσεις του. Ο Ιρλανδός χαφ του ΠΑΟΚ στάθηκε στην καθυστερημένη άνοδο της απόδοσης του ΠΑΟΚ, που είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη χρόνου...
Συγκεκριμένα, δήλωσε :

Για το αν είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα: "Όχι σε καμία περίπτωση, παρά το σεβασμό που έχουμε προς την ομάδα του ΟΦΗ, εμείς δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι".

Για το κακό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο ματς, σχολίασε: "Δεν ξεκινήσαμε καλά, μετά βελτιωθήκαμε, στο δεύτερο μέρος ανεβήκαμε κι άλλο αλλά δεν έφτανε πλέον και ο χρόνος".

Όσο για τη δική του εμφάνιση, ανέφερε: "Ε, πως μπορώ να είμαι ευχαριστημένος όταν η ομάδα δεν κερδίζει; Βεβαίως θέλω και να αγωνίζομαι αλλά...".

.............................................................

Ο Στέλιος Κίτσιου σε δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα στην Κρήτη, υπογράμμισε μεταξύ των άλλων, πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να βελτιώσει τον τρόπο που ξεκινάει τα παιχνίδια του!
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κίτσιου:

"Θέλαμε τους τρεις βαθμούς για να μείνουμε κοντά στον Ολυμπιακό. Δεν μπήκαμε καλά, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και έπρεπε να κυνηγήσουμε. Δεν μπαίνουμε συγκεντρωμένοι σχεδόν σε κανένα παιχνίδι από το ξεκίνημα και είναι κάτι που θα πρέπει να το βελτιώσουμε στη συνέχεια του πρωταθλήματος. 

Υπάρχει απογοήτευση γιατί αν θέλουμε κάτι καλό στο πρωτάθλημα πρέπει να κερδίζουμε σε κάθε έδρα. Κάναμε αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν καταφέραμε να βάλουμε γκολ και είναι κάτι που πρέπει να το αλλάξουμε στη συνέχεια.

Η είσοδος μας στον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Έχουμε βαρύ πρόγραμμα και θα πρέπει να εμφανιζόμαστε έτοιμοι σε κάθε ματς, για τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε.

Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι για το ατύχημα που είχα, από τη στιγμή που είμαι καλά, αυτό μετράει".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4