Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Σεπτεμβρίου 2018

"Καθάρισε" την πρόκριση από το πρώτο ματς (2013)

Σαν σήμερα στις 26/9/2013, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Αναγέννηση Καρδίτσας και την φιλοδώρησε με τρία γκολ... 

Ο Δικέφαλος με τον Χουμπ Στέφενς στον πάγκο, μπροστά σε 8.000 περίπου οπαδούς του σε παιχνίδι της 2ης φάσης της διοργάνωσης, πήρε τη νίκη με 3-0, χάρη σε γκολ που πέτυχαν ο Γεωργιάδης, ο Βούκιτς και ο Νέτσιντ, εξασφαλίζοντας σε μεγάλο βαθμό την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του θεσμού!
Ο Χουμπ Στέφενς παράταξε τον Δικέφαλο με ένα 4-2-3-1, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γλύκο, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Σκόνδρα, Κατσικά, Λόπεθ και Κωνσταντινίδη, αμυντικά χαφ τον Γκαρσία και τον Τσανδάρη, έχοντας μπροστά τους στη μεσαία γραμμή, δεξιά τον Γεωργιάδη, τον Ολίσε στα αριστερά και τον Νίνη πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Νέτσιντ.

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο δεν έπιασε καμιά ζηλευτή απόδοση, είχε όμως κάποια καλά στοιχεία στο παιχνίδι του, αφού αναπτυσσόταν καλά από τον άξονα, κολλούσε όμως στις πτέρυγες όπου οι Ολίσε και Γεωργιάδης δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο.
Η ομάδα είχε 2-3 καλές στιγμές να ανοίξει το σκορ με τον Νέτσιντ κυρίως. Ο Τσέχος στο 18' και στο 44' νικήθηκε από τον Σιαράβα, που όμως φέρει ακεραία την ευθύνη για το γκολ που πέτυχε ο Γεωργιάδης στις καθυστερήσεις του 45λεπτου, αφού η σέντρα σουτ του παίκτη του ΠΑΟΚ ήταν πολύ κακή, όμως παρόλα αυτά κατέληξε στο πλεκτό των φιλοξενούμενων.

Ο Γλύκος στο διάστημα αυτό ήταν κυριολεκτικά θεατής στο παιχνίδι, αφού οι παίκτες της Αναγέννησης –οι οποίοι να σημειώσουμε πως δεν κλείστηκαν- δεν πατούσαν περιοχή, καθώς όλες οι προσπάθειές τους εκφυλλιζόταν έξω από αυτήν.
Με την έναρξη της επανάληψης πέρασε στο ματς ο Βούκιτς, ο ΠΑΟΚ έγινε ακόμη πιο επιθετικός και κατάφερε να πετύχει άλλα δύο γκολ, με τον Σέρβο στο 75' και τον Τόμας Νέτσιντ στο 82'. 

Οι παίκτες του Στέφενς σε καμιά περίοτωση δεν υποτίμησαν τον αντίπαλο, έδειξαν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και μετά το 3-0 και πήραν μια νίκη που ουσιαστικά τους δίνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωση, κάνοντας την ρεβάνς της Καρδίτσας διαδικαστικού χαρακτήρα...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Κατσικάς, Λόπεθ, Τζανδάρης (46' Βούκιτς), Γκαρσία (78' Τζαβέλλας), Νίνης (66' Λόρενς), Γεωργιάδης, Ολίσε, Νέτσιντ.

Αναγέννηση Καρδίτσας: Σιαράβας, Ρόβας, Δημόπουλος (85' Μπουσινάκης), Κουκούλης, Γκουγκούδης, Καραχάλιος, Μίχος, Γήττας (63' Χατζηρίζος), Μπουντούρης, Κρανιώτης, Χλωρός (78' Μπιτέλης). 

………………………………………

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης επανεμφανίστηκε μετά από καιρό στην 11άδα του ΠΑΟΚ και μετά τη νίκη επί της Καρδίτσας μίλησε για το ματς αλλά και για τον ... Βούκιτς.
Διαβάστε τα όσα είπε:

"Πήραμε τη νίκη με ένα καλό σκορ. Πιστεύω πως παίξαμε καλά, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και δικαιούμασταν τη νίκη. Μάς περιμένει μία δύσκολη συνέχεια και για να ανταποκριθούμε θα πρέπει να δώσουμε το 200% των δυνατοτήτων μας".

Και συνέχισε λέγοντας: "Σίγουρα μάς βοήθησε ψυχολογικά το πρώτο γκολ που προήλθε από λάθος του τερματοφύλακα της Καρδίτσας. Στο δεύτερο μέρος μας ωφέλησε η είσοδος του Βούκιτς στο ματς, καθώς είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης".

Όσο για το ματς στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, υπογράμμισε: "Έχουμε στη διάθεσή μας λίγες μέρες ξεκούρασης. Είναι σημαντικό παιχνίδι αυτό με τον ΟΦΗ, θέλουμε τους τρεις βαθμούς και θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη".

……………………………………….

Ο Χουμπ Στέφενς, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας στην Τούμπα, μίλησε για το παιχνίδι, το θέμα Κάτσε αλλά και την τιμωρία που του επέβαλλε η UEFA. 
Αναλυτικά όσα είπε ο Ολλανδός:

Για το αν είδε όσα περίμενε: "Ήθελα να δω παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής να παίξουν ένα κανονικό αγώνα. Αυτό είναι καλό. Επίσης έπρεπε να δώσουμε χρόνο ξεκούρασης σε παίκτες που έχουν παίξει πολλά παιχνίδια μέχρι τώρα".

Για το αν προέκυψαν μόνο θετικά στοιχεία από το σημερινό παιχνίδι: "Σαφώς και μετά από 90 λεπτά υπάρχουν και αρνητικά. Από αρκετούς παίκτες δεν είμαι ικανοποιημένος, όμως κερδίσαμε 3-0 με ομαδική δουλειά και αυτό είναι πιο σημαντικό".

Για την εμφάνιση του Γκαρσία στη σημερινή αναμέτρηση: "Ήταν ένας από τους παίκτες της ομάδας. Εγώ πρέπει να πω ότι χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες κατά τη διάρκεια της σεζόν".

Για το αν ο ΠΑΟΚ παρουσιαστεί πιο φρέσκος στην Κρήτη δεδομένου του σημερινού ροτέισον: "Ελπίζω ναι, ομάδα θα παρουσιαστεί πιο φρέσκια. Οι παίκτες έπαιξαν πολλά συνεχόμενα ματς και γι αυτό τους δώσαμε μία μέρα ρεπό μέσα στην εβδομάδα. 

Σήμερα προπονήθηκαν σκληρά. Για αυτούς που ξεκουράστηκαν ελπίζω να είναι αρκετά φρέσκοι για το ματς της Κρήτης, ενώ το σημερινό ματς θα κάνει καλό στη συνέχεια σε αυτούς που αγωνίστηκαν".

Για το θέμα Κάτσε και την σημασία που έχει η παρουσία του στο ρόστερ της ομάδας: "Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι σημαντικοί. Καθ΄ αυτό τον τρόπο είναι σημαντικός και ο Κάτσε. Σας είπα πριν τρεις εβδομάδες ότι έκανε ένα λάθος, χωρίς να έχει συναίσθηση του λάθους που έκανε εκείνη τη στιγμή. 

Απολογήθηκε, είναι σε τιμωρία από τη διοίκηση και τον περιμένω όσο πιο σύντομα γίνεται. Ακόμη και για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση. Είναι όμως ένας νέος άνθρωπος και όλοι οι νέοι άνθρωποι δικαιούνται μία δεύτερη ευκαιρία. 

Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες και έτσι χρειαζόμαστε έναν καλό ποδοσφαιριστή όπως τον Κάτσε. Έχει αποδεχθεί ότι είναι τιμωρημένος και θα πρέπει να δούμε όταν θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις, πόσο καιρό θα χρειαστεί για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο".

Για την τιμωρία των τριών αγωνιστικών που του επέβαλλε η UEFA, τόνισε: "Είναι απίστευτο, δεν μπορώ να το καταλάβω. Δεν είπα πάνω από τέσσερις λέξεις στον διαιτητή στη γλώσσα μας. Νομίζω ότι η τιμωρία μου δεν έχει να κάνει με τα λόγια που είπα, όσο με την παρουσία μου στον πάγκο στο πρώτο ημίχρονο. 

Πάντως, ήμουν πραγματικά ήρεμος στα λόγια που του είπα. Δεν ήταν καλό ότι μιλούσαμε στην ίδια γλώσσα με τον διαιτητή. Ο βοηθός μου που μιλά τα ολλανδικά, έμεινε έκπληκτος από την τιμωρία. 

Για την τιμωρία, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να το αποδεχτείς. Θα δω τα ματς από ψηλά και θα προετοιμαστούμε για να είναι το τιμ έτοιμο να παρεμβαίνει στις φάσεις που δεν θα μπορώ εγώ να παρέμβω. 

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί τιμωρήθηκε ο σύλλογος με μία επιπλέον αγωνιστική. Το ποδόσφαιρο είναι για τους θεατές, θα μπορούσε να υπάρξει άλλη τιμωρία όπως ένα πρόστιμο, είναι πολύ βαρύ για έναν σύλλογο να δίνει τέσσερις αγώνες χωρίς θεατές".

…………………………………………

Ο Σωτήρης Νίνης, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων στην παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στην ομάδα, αλλά και στο ρόστερ του ΠΑΟΚ...
Αναλυτικά τα όσα είπε:

Σε ερώτηση για το σε ποια θέση προτιμάει να παίζει, απάντησε: "Για μένα το πιο σημαντικό είναι να παίζω, είτε σαν αμυντικό χαφ είτε σαν επιτελικός μέσος... Αυτό δεν με απασχολεί".

Για το ματς με τον ΟΦΗ που ακολουθεί σχολίασε: "Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, σε μία δύσκολη έδρα και πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα απ΄ότι ως τώρα για να περάσουμε με νίκη".

Για την παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία, ανέφερε: "Ο Γκαρσία είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης και μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα. Ο κόσμος τον τιμάει σε κάθε αγώνα. Είναι ένας παίκτης σημαντικός για όλη την ομάδα"...

Για το ρόστερ της ομάδας: "Ο ΠΑΟΚ αυτή η στιγμή απαιτείται να έχει αυτό το ρόστερ αν θέλει να πετύχει σε αυτές τις διοργανώσεις. Το ρόστερ που έχει μπορεί να καταφέρει να πιάσει τους στόχους που έχουν τεθεί".

…………………………………………

Το μήνυμα του Πάμπλο Γκαρσία και το σχόλιό του για την τοποθέτηση του Χουμπ Στέφενς, o oποίος είπε πως για να παίζει πρέπει να αποδείξει πως είναι καλύτερους από αυτούς που αγωνίζονται.
Διαβάστε τα όσα είπε:

"Είχα να παίξω πολύ χρόνο. Είμαι χαρούμενος. Θα πω πάλι πως είμαι παίκτης και είμαι χαρούμενος σήμερα και για τους παίκτες που δεν είχαν συμμετοχές μέχρι τώρα. Είναι σημαντικό για όλους μας".

Για το αν έχει βρει τον ρυθμό του και αν είναι στο 100% των δυνατότητων του: "Έχω πολλά χρόνια να φτάσω στο 100%! Για έναν παίκτη σημασία έχει να παίζει. Μπορώ να καταλάβω ότι υπάρχουν πολλοί συμπαίκτες μου που παίζουν. Είμαι χαρούμενος που είμαι στον ΠΑΟΚ και όταν μου δοθεί η ευκαιρία να αποδώσω πρέπει να κάνω αυτό που πρέπει για να τιμήσω την φανέλα που φοράω".

Για το ότι ο Στέφενς είπε πως πρέπει να αποδείξει ότι είναι καλύτερος από αυτούς που παίζουν: "Για να το αποδείξεις αυτό, πρέπει να παίζεις... Εγώ είμαι εδώ 5 χρόνια. Ξέρουν ποιος είμαι και τι μπορώ να προσφέρω. 

Για να είμαι στα 36 και να είμαι στον ΠΑΟΚ και να παίζω στην ομάδα που θέλω, για μένα είναι σημαντικό. Θα παίζω όταν το θεωρεί ο προπονητής. Όταν δεν γίνεται αυτό, θα εμψυχώνω τους συμπαίκτες μου".

Για το ότι ο κόσμος δεν τον ξεχνάει παρά το ότι έχει να παίξει πολύ καιρό: "Μπορεί να λέγονται πολλά, αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει η καρδιά του κόσμου. Ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ και πιστεύω πως θα το κάνω. Θα προσπαθώ να αποδείξω πως μπορώ να φοράω αυτή την φανέλα".

Για την φετινή σεζόν και τους στόχους του ΠΑΟΚ: "Κάθε χρόνο λέμε τα ίδια, αυτό πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να παίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι κάθε Κυριακή και να κερδίζουμε γιατί στο τέλος τα λόγια καταλήγουν στα σκουπίδια".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4