Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Σεπτεμβρίου 2018

Ισοπαλία στην Τρίπολη, με παίκτη παραπάνω (2010)

Σαν σήμερα στις 11/9/2010, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας, την 2η αγωνιστική της Super League της περιόδου 2010-2011...

Ο ΠΑΟΚ αν και έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 52΄, δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη στην Τρίπολη και αρκέστηκε στη λευκή ισοπαλία... και όχι μόνο αυτό, αλλά κινδύνεψε πολύ σοβαρά να φύγει από την πρωτεύουσα της Αρκαδίας χαμένος! 

Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη στο παιχνίδι εκείνο φάνηκαν άψυχοι και μακριά από τον καλό τους εαυτό, με φυσική συνέπεια τους δύο χαμένους βαθμούς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ κατέβασε την ομάδα με 4-2-3-1 έχοντας τερματοφύλακα τον Κρέσιτς (ΕΞΑΙΡEΤΙΚΟΣ) αμυντική τετράδα τους Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζά, Μπουσαϊντί, αμυντικά χαφ τους Γκαρσία - Βιτόλο, πιο μπροστά τους Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σαλπιγγίδη και κορυφή Φιλομένο. Με την ίδια διάταξη παρατάχτηκαν και οι γηπεδούχοι του Βαγγέλη Βλάχου.

Από την αρχή φάνηκε πως ο ΠΑΟΚ δεν ήταν σε καλή μέρα καθώς σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και πέραν της ευκαιρίας του Σαλπιγγίδη στο 11΄δεν είχε να επιδείξει τίποτε. 

Πρόβλημα υπήρχε τόσο στην κυκλοφορία της μπάλας όσο και στο ρυθμό ανάπτυξης του "Δικεφάλου". Βασικοί παίκτες που τους έχουμε συνηθίσει να "κεντάνε", εκείνη τη μέρα ήταν κυριολεκτικά αγνώριστοι.
Η εικόνα την οποία περιγράφουμε υπήρχε και στα δύο ημίχρονα με το παράδοξο βέβαια να βλέπουμε την ομάδα να παίζει σχεδόν σε όλο το 2ο ημίχρονο με παίκτη παραπάνω και να αδυνατεί να κυριαρχήσει στο γήπεδο. 

Αποδείχτηκε ότι το βαρόμετρο της ομάδας είναι ο Βλάνταν Ίβιτς τις καλές εμφανίσεις του οποίου θα πρέπει να ξαναδούμε όσο πιο σύντομα γίνεται...

Η γρήγορη αλλαγή στο 51΄, με την είσοδο του Παπάζογλου, δεν έδωσε αυτό που περίμενε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, ενώ η τελευταία προσπάθεια του Μακεδόνα τεχνικού να πάρει το ματς ήταν η είσοδος του Κουτσιανικούλη στο παιχνίδι στη θέση θέση του Ιβιτς, και η μετατροή του συστήματος σε 4-4-2

Φάσεις του παιχνιδιού

5' Πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα για τον Αστέρα Τρίπολης, με τον Ρομπέρτο να σουτάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή, ύστερα από κάθετη πάσα του Καρέρα και τον Κρέσιτς να αποκρούσει με δυσκολία.

12' Ο Σαλπιγγίδης νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Ντεγκρά, ο οποίος έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του 29χρονου επιθετικού.

24' Ο Σαλπιγγίδης, μετά από σέντρα του Λίνο από τα αριστερά, ανοίγει το σκορ, όμως το γκολ ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ.

40' Η κεφαλιά του Μαλέζα δεν ανησυχεί τον Ντεγκρά.

45'+3' Λήξη ημιχρόνου.
47' Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Αστέρα: ο Ουντότζι βρίσκει με υπέροχη πάσα τον Καρέρα μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, το πλασέ όμως του Αργεντινού μέσου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς.

52' Με δέκα παίκτες θα συνεχίσει τον αγώνα ο Αστέρας μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα στην ίδια φάση στον Ουντότζι. Η πρώτη για δυνατό μαρκάρισμα στον Σαλπιγγίδη και η δεύτερη για διαμαρτυρία στον Τσινιάρη.

63' Το σουτ του Ιβιτς μέσα από την μεγάλη περιοχή περνά μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ντεγκρά.

85' Ο Ρούμπιλ σέντραρε από δεξιά, ο Ροτζέριο έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Κρέσιτς απέκρουσε εντυπωσιακά.

90'+5' Λήξη 
Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Βλάχος): Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Φυτανίδης, Μπαρτολίνι, Ουριμπάρι, Μπαστία, Λαδάκης, Αράς (38' Ουντότζι), Ρομπέρτο (69' Ρούμπιλ), Ροζέριο (85' Φορτούνης), Καρέρα.

ΠΑΟΚ (Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Γκαρσία, Βιτόλο, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (69' Κουτσιανικούλης), Φιλομένο (51' Παπάζογλου).

Δηλώσεις :

Παύλος Δερμιτζάκης:

"Εμείς προετοιμαστήκαμε για να έρθουμε εδώ να νικήσουμε, αλλά τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα θέλαμε σαν ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα παιχνίδι μοιρασμένο από άποψη κατοχής και ευκαιριών. Η ομάδα μου δεν ήταν αυτή που έδειξε στα περασμένα παιχνίδια. 

Μας έλειψε η φρεσκάδα και η μαχητικότητα. Στο ημίχρονο είπαμε ότι πρέπει να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και να προσπαθήσουμε να πετύχουμε κάποιο γκολ. Είχαμε νωρίς πλεονέκτημα. Παίζαμε με παίκτη παραπάνω, αλλά είχαμε μόνο την κατοχή. Κάναμε αλλαγές, αλλάξαμε πρόσωπα. 

Στο τέλος ο Αστέρας θα μπορούσε να πάρει το ματς. Συνεχίζουμε. Η ομάδα έχει δείξει καλά δείγματα γραφής. Θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί. Δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο. Προετοιμαστήκαμε όσο γίνεται καλύτερα. 

Οι παίκτες του Αστέρα είχαν πάθος και διάθεση. Έπαιζαν με μία μεγάλη ομάδα και αυτό είναι κίνητρο. Καμιά φορά η αποβολή ενός παίκτη δεν λειτουργεί ως πλεονέκτημα. Αυτό αποδείχθηκε σήμερα."

Για το αν οι αλλαγές του "μπέρδεψαν" την ομάδα: "Με βάση το αποτέλεσμα του αγώνα, ναι, μπορούμε να το πούμε αυτό. Οι αλλαγές έγιναν για να βοηθήσουν την ομάδα. Όπως γίνεται σε κάθε παιχνίδι. Σήμερα δεν μας βγήκαν μερικά πράγματα και δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε."

Για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη: "Ο Δημήτρης και όλα τα παιδιά είναι κουρασμένα από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Πρέπει να έχεις έναν κορμό. Είναι νωρίς για αλλαγές. παίκτες όπως ο Σαλπιγγίδης μπορούν να σου κάνουν γκολ ανά πάσα στιγμή. Για τον Δημήτρη πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να βάλει γκολ και να βοηθήσει την ομάδα."

Για το αν το αποτέλεσμα αυτό επηρέασε τον συνολικό σχεδιασμό για τη φετινή σεζόν: "Όχι δεν αλλάζει. Μην ξεχνάτε ότι την πρώτη αγωνιστική στραβοπάτησαν μεγάλες ομάδες. Μας προβληματίζει η απόδοση και όχι το αποτέλεσμα. Κάναμε λάθη και μέσα από την προπόνηση θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε και να δείξουμε το πρόσωπο που δείξαμε στα πρώτα παιχνίδια."

Μασιέλ Λίνο: "Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε δύο καλές ευκαιρίες. Η αντίπαλη ομάδα έμεινε αργότερα με παίκτη λιγότερο και είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα από τον Αστέρα. Παίξαμε πολύ καλά και αμυντικά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Κρατάμε τον ένα βαθμό".

Ντάριο Κρέσιτς: "Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο ματς και στο τέλος πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι καλό για εμάς. Παίξαμε για ένα μισάωρο με παίκτη παραπάνω, αλλά δεν καταφέραμε να βάλουμε γκολ. 

Ακολουθεί μία πολύ δύσκολη εβδομάδα για εμάς και πρέπει να συγκεντρωθούμε, για να πάρουμε τη νίκη στον αγώνα με την Μπριζ. Θέλουμε το θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο ευρωπαϊκό μας παιχνίδι. Πρέπει να αφήσουμε πίσω το σημερινό αποτέλεσμα και να επικεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι."

Βασίλης Κουτσιανικούλης: "Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Παίξαμε με παίκτη παραπάνω και δεν πήραμε τη νίκη. Αρχή είναι ακόμα. Ψάχνουμε τα πατήματά μας και πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο ο αγωνιστικός χώρος. 

Προσπαθήσαμε, αλλά έτσι όπως πήγε ο αγώνας πιστεύω ότι η ισοπαλία είναι ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς. Τώρα αυτό το παιχνίδι τέλειωσε και κοιτάμε το επόμενο, όπου πρέπει να κερδίσουμε."

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4