Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Σεπτεμβρίου 2018

Χωρίς αρχή και τέλος στο Περιστέρι (2009)

Σαν σήμερα στις 27/9/2009, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ατρόμητο, σε παιχνίδι της αγωνιστικής, του πρωταθλήματος της περιόδου 2009-2010...

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, αν και είχε τη συγκλονιστική συμπαράσταση 1.500 οπαδών που έκαναν κυριολεκτικά κατάληψη στο ένα πέταλο του γηπέδου του Περιστερίου και πάλι προβλημάτισε με την παρουσία του στο γήπεδο.
Η πολυαναμενόμενη αγωνιστική αλλά και ψυχολογική ανάσταση της ομάδας για μια ακόμα Κυριακή δεν ήρθε και έτσι ο Δικέφαλος έχει συγκεντρώσει στα πέντε (5) πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος μόλις έξι (6) βαθμούς!

O ΠΑΟΚ παρατάχτηκε - όπως αναμενόταν - με 4-3-3 . Χαλκιάς κάτω από τα δοκάρια, ο Αραμπατζής στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Σαβίνι στα αριστερά, ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Μαλεζάς και Τσιρίλο. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Φωτάκης , Γκαρσία και Σορλέν. 

Τέλος στην επίθεση οι Κονσεϊσάο, Βιεϊρίνια και Λίνο. Ο τελευταίος ήταν η έκπληξη της τελευταίας στιγμής στην 11άδα, μιας και η φημολογία των τελευταίων ημερών έδειχνε Ίβιτς για τη θέση του φορ.
Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς ρυθμό μέχρι το 20΄ με τους παίκτες να παίζουν αναγνωριστικό ποδόσφαιρο και να έχουν περισσότερο το νου τους ώστε να μην εκτεθούν αμυντικά. 

Για την γενική εικόνα του παιχνιδιού ασφαλώς και έχει συμμετοχή ο δυνατός αέρας που δυσκόλευε σίγουρα τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.
Η πίεση στην μεσαία γραμμή, ήταν η αιτία να βλέπουμε πολλά λάθη και μια γενικά μέτρια εικόνα στο γήπεδο. Μετά το 20λεπτο ο ΠΑΟΚ άρχισε σιγά σιγά να ανεβάζει στροφές και να γίνεται πιο απειλητικός για τον Μιχαηλίδη.

Μπροστάρης σε αυτό το σκηνικό ο Κονσεϊσάο που προσπαθούσε να συμπαρασύρει σε έναν πιο επιθετικό ρυθμό τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και μέχρι ένα σημείο τα κατάφερε. Μετά το 35΄ όμως η ομάδα και πάλι περιόρισε την επιθετική της δραστηριότητα προσέχοντας να πάει στα αποδυτήρια με το 0-0.
Μουδιασμένα και πάλι ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη και άφησε πολύ χώρο στους γηπεδούχους για να κάνουν το παιχνίδι τους.

Ήταν φανερό πως οι παίκτες του Σάντος είχαν το μυαλό τους στην αντεπίθεση με τους Βιεϊρίνια και Λίνο και όχι στο να δημιουργήσουν φάσεις κυκλοφορώντας την μπάλα οι ίδιοι. 

Βλέποντας την κατάσταση να έχει αρχίσει να εμπνέει ανησυχίες ο Πορτογάλος περνάει το 61΄ στο ματς τους Κουτσιανικούλη και Ίβιτς, διατηρώντας όμως το αρχικό 4-3-3.

Οι αλλαγές δεν βελτίωσαν την εικόνα της ομάδας που είχε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και δεν έδειξε να μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο.

Mην ξεχνάμε ότι απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν η τελευταία ομάδα του βαθμολογικού πίνακα και απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο δεν κάναμε ούτε μια καθαρή ευκαιρία.

Στο χώρο του κέντρου μόνος του πάλευε για μια φορά ακόμα ο Γκαρσία που είχε χρεωθεί το ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού και σε αυτό τα πήγε καλά. 

Η αναγκαστική αλλαγή του Σορλέν αποδυνάμωσε τον νευραλγικό αυτό χώρο, μιας και ο Γάλλος ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Φάσεις του παιχνιδιού...

Στο 1΄ σουτ του Βιεϊρίνια απέκρουσε εύκολα ο Μιχαηλίδης.

Στο 6΄συνδυασμός Φωτάκη με Κονσεϊσάο η σέντρα του τελευταίου πέρασε λίγο πιο πάνω από το κεφάλι του ευρισκόμενου σε καλή θέση Λίνο.

Στο 8΄ σουτ του Νεμπεγλέρα η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Σαβίνι και πέρασε κόρνερ.

Στο 22΄ μαγική μπαλιά του Λίνο στην καρδιά της άμυνας του Ατρομήτου όπου ο Κονσεϊσάο πλασάρει τον Μιχαηλίδη και σκοράρει. Ο επόπτης σηκώνει το σημαιάκι και ακυρώνει το γκολ θεωρώντας τον παίκτη του ΠΑΟΚ οφ σάιντ. Στο 23΄ κίτρινη στο Μαλεζά.

Στο 24΄ ο Χαλκιάς αποκρούει δύσκολα φάουλ του Νεμπεγλέρα.

Στο 33΄ σουτ στην κίνηση του Κονσεϊσάο έστειλε την μπάλα άουτ

Στο 40′ σέντρα του Αραμπατζή, κεφαλιά του Βιεϊρίνια, στην αγκαλιά του Μιχαηλίδη.

Στο 42′ μακρινό σουτ του Αναστασάκου, μπλόκαρε στη γωνία του ο Χαλκιάς.

Στο 48΄ κίτρινη κάρτα ο Αραμπατζής, ο οποίος στην επόμενη φάση φλέρταρε και πάλι με την κίτρινη κάρτα που θα σήμαινε και την αποβολή του.

Στο 70΄ ο Μαλεζάς διώχνει την μπάλα λίγο πριν αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας μας, σε κοντινό σουτ του Φαβάλι και ενώ ο Χαλκιάς ήταν εξουδετερωμένος

Στο 84΄ χλιαρή κεφαλιά του Ίβιτς, μετά από σέντρα του Αραμπατζή, δεν ανησύχησε ο Μιχαηλίδης

Στο 85΄ κίτρινη κάρτα ο Κοντρέρας.

Στο 87΄ ευκαιρία για τον Ατρόμητο με τον Σαρμιέντο, να αστοχεί από κοντά.

Στο 88΄ σουτ του Αραμπατζή η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ατρομήτου.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Λαμπρόπουλου βρήκε τους παίκτες της ομάδας μας να αποχωρούν με τα κεφάλια κατεβασμένα, υπό τις αποδοκιμασίες των οπαδών που για μια φορά ακόμα έκαναν χιλιόμετρα, αλλά έφυγαν προβληματισμένοι από το θέαμα που παρακολούθησαν .
Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Σκόνδρας, Νάστος, Μπλένχιο, Κουτσόπουλος, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Τάτος (75΄ Σφακιανάκης), Φαβάλι, Μπρίτο (63΄ Κάμπας), Αναστασάκος.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σαβίνι (Κοντρέρας 82΄), Αραμπατζής, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο (Κουτσιανικούλης 61΄), Κονσεϊσάο, Γκαρσία, Φωτάκης, Σορλέν (Ίβιτς 61΄), Βιεϊρίνια.

Δηλώσεις Φερνάντο Σάντος ...

"Θέλαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Χωρίς την μπάλα κάναμε αυτό που είχαμε πει γιατί ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα που αρέσκεται να ξεκινάει τις επιθέσεις του από πίσω. Οπότε αν τους μπλοκάραμε σε εκείνο το σημείο θα χάναμε την δύναμή τους.

Το καταφέραμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο όπου είχαμε την μπάλα στα δικά μας πόδια. Από εκεί και πέρα στον επιθετικό τομέα θέλαμε να έχουμε καλή κυκλοφορία και να βάλουμε κάποιο γκολ. Στο τέλος μας έλειψε μια καλή πάσα ή μια καλή επιλογή.

Ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους και να δημιουργήσει καταστάσεις στην εστία μας. Στο δεύτερο ημίχρονο και στο πρώτο δεκάλεπτο δεν πιέσαμε τον αντίπαλό μας με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να πάρει την πρωτοβουλία και τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Εμείς με τις αλλαγές που κάναμε θέλαμε να δώσουμε περισσότερες επιλογές στην ομάδα μας. Κάτι τέτοιο δεν πέτυχε εκτός από το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού. Οπότε ο Ατρόμητος αγωνίστηκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και αν και δεν το δεχόμαστε θα πρέπει να το δεχθούμε.

Η θέση του Ίβιτς είναι πίσω από τον επιθετικό. Δεν μπορούσε να παίξει στην κορυφή. Το έχει κάνει άλλη μία φορά με μένα προπονητή σε παιχνίδι με την Καλαμαριά.

Σίγουρα έχουμε χάσει βαθμούς σε σχέση με τους στόχους που έχουμε. Μπορούμε όπως και πέρσι να κάνουμε εκτός έδρας νίκες. Είναι σίγουρο ότι σήμερα παρουσιάσαμε περισσότερες δυσκολίες να κοντρολάρουμε το παιχνίδι έχοντας και πολύ πολύ περιορισμένες επιλογές.

Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να δούμε το γκολ του Κονσεϊσάο και στην τηλεόραση για να έχουμε σίγουρη άποψη. Από την θέση που ήμουνα ήταν γκολ".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4