Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Σεπτεμβρίου 2018

Μεγάλο διπλό με γκολάρα του Κλάους! (2016)

Σαν σήμερα στις 29/9/2016, για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας τη Σλόβαν Λίμπερετς με 1-2, με γκολ του Αθανασιάδη...

Μπροστά σε 1.500 και πλέον οπαδούς του ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο...
Ο Ίβιτς παρέταξε στο αρχικό σχήμα (4-3-3) τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα Λέοβατς - Βαρέλα – Τζαβέλλα – Μάτος, στα χαφ Τσίμιροτ – Κάνιας - Σάκχοφ και στην επίθεση Ροντρίγκες – Αθανασιάδη – Κάμπος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Τσέχους να αιφνιδιάζουν μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Komlichenko, σε μια φάση που η άμυνά μας συνελήφθη κοιμώμενη!

Η ομάδα σταδιακά ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 9ο λεπτό κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Sýkora. Το εκτέλεσε ψύχραιμα ο Κλάους και ισοφάρισε...
Μέχρι το 30', ο Δικέφαλος επέβαλε τον δικό του ρυθμό στο ματς, έχοντας την κατοχή της μπάλας, με τη Λίμπερετς να περιμένει στο μισό γήπεδο, αλλά επιθετικά δεν λειτουργούσε σωστά και οι όποιες προσπάθειες έκανε η ομάδα μας ήταν ημιτελείς.

Οι Τσέχοι έδειχναν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους και σε 1-2 περιπτώσεις ήταν απειλητικοί. Στο 45' ο ρέφερι αρνήθηκε να καταλογίσει δεύτερο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, όταν μετά από κεφαλιά πάσα του Τζαβέλλα, ο Βαρέλα σπρώχτηκε πονηρά από πίσω!
Η επανάληψη μας επιφύλασσε ένα διαφορετικό σκηνικό! Οι γηπεδούχοι έδειξαν ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο, ο ΠΑΟΚ έπαιξε πιο πίσω προσέχοντας τα νώτα του, ενώ είχε το μυαλό του στις αντεπιθέσεις.

Μέχρι το 60ό λεπτό, είδαμε ένα παθητικό παιχνίδι από τους παίκτες μας, ως το σημείο που πέρασε στο ματς ο Γιάννης Μυστακίδης στη θέση του Κάμπος. 

Η αλλαγή συνετέλεσε στο να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας που άρχισε να δημιουργεί προϋποθέσεις για κάτι καλό στην επίθεση.

Στο 76ο λεπτό, χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τους Τσέχους, με τον Komlichenko σε τετ α τετ να σημαδεύει το δοκάρι, σε μια φάση που η άμυνα είχε πολύ κακή αντίδραση... 

Δέκα λεπτά αργότερα το πεταλάκι με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ (δεν σταμάτησαν στιγμή να στηρίζουν την ομάδα) πήρε φωτιά! Σέντρα του Λέοβατς καρφωτή κεφαλιά του Κλάους και 1-2! Εκπληκτική εκτέλεση από τον Αθανασιάδη!

Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού η Λίμπερετς είχε δύο καλές στιγμές με τους Vůch και Hovorka, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ροντρίγκες έχασε πάλι το άχαστο, καθώς σε κενή εστία πλάσαρε άουτ!

Ο τερματοφύλακας των Τσέχων είχε βγει στην επίθεση, ο ΠΑΟΚ έκανε αντεπίθεση, αλλά το σίγουρο γκολ χάθηκε!
Οι συνθέσεις:

Liberec: Dúbravka, Bartošák (79' Baroš), Hovorka, Latka, Coufal, Folprecht (73' Karafiát), Breite, Vůch, Sýkora, Bartl (46' Ekpai), Komlichenko.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέοβατς, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Μάτος, Τσίμιροτ, Κάνιας, Σάκχοφ (73' Τιαμ), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (85' Κρέσπο) και Κάμπος (59' Μυστακίδης).

...................................................

Ο Μάριν Λέοβατς στις δηλώσεις τόνισε πως δεν ήταν ικανοποιημένος από την εμφάνισή του ΠΑΟΚ, αλλά στάθηκε στη νίκη!
Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Ένιωσα καλά πριν από το ματς, αλλά δεν ήμουν καλός σήμερα. Τουλάχιστον από την πάσα μου ήρθε το γκολ του Κλάους που μας έδωσε τη νίκη κι αυτό είναι σημαντικό. Γενικά δεν ήμασταν καλοί, αλλά πήραμε τους τρεις βαθμούς και αυτό μετράει. Περιμένουμε το κυριακάτικο ματς στη Βέροια, πρέπει να κερδίσουμε"...

Σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν πάει η μπάλα στον Κλάους, είπε: "Η αλήθεια είναι ότι παίζουμε με σέντρες, αλλά αυτές δεν φτάνουν πολλές φορές στον Κλάους. Τόσο εγώ όσο και ο Μάτος, προσπαθούμε, αλλά ... υπάρχουν και οι αμυντικοί. Ευτυχώς πάντως μπαίνουν τα γκολ, όποιος κι αν είναι αυτός που τα βάζει".

................................................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου τοποθετήθηκε μετά τη λήξη του νικηφόρου αγώνα στην Τσεχία...
Αναλυτικά ο Βλάνταν Ίβιτς τόνισε:

Για το παιχνίδι: "Πάντα είναι σημαντικό να υπάρχει συγκέντρωση από το πρώτο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού. Όταν ξεκινάει και τελειώνει το ημίχρονο πολλές φορές δεν λειτουργεί το μυαλό και δεν είναι τόσο ζεστό και δεν έχουν αποκτήσει οι παίκτες σιγουριά και αυτοπεποίθηση. 

Δεχθήκαμε ένα γρήγορο γκολ, ήταν ένα λάθος της στιγμής δεν είχαμε σωστές θέσεις αμυντικά και δεχθήκαμε αυτό το γκολ. Πρέπει να προσέξουμε στο μέλλον να μη συμβεί ξανά".

Για τη σημασία της νίκης: "Σίγουρα μια σημαντική νίκη, τρεις βαθμοί γι' αυτό ήρθαμε εδώ. Είναι καλό αποτέλεσμα για τη συνέχεια. Τέτοιες νίκες δίνουν δύναμη και αυτοπεποίθηση στην ομάδα και θέλω να πιστεύω ότι θα εκμεταλλευτούμε αυτό το τρίποντο που πήραμε σήμερα, που δεν ήμασταν καλοί".

Για την απόδοση της Λίμπερετς: "Υπήρχε αρκετή κούραση. Έχουμε παίκτες που παίζουν συνεχόμενα παιχνίδια. Μου κάνει εντύπωση που ο αντίπαλος ήταν τόσο φρέσκος μετά τα προβλήματα που είχαν. Δεν μπορώ να το καταλάβω. 

Τέλος πάντων... Είχαν αυτά τα τρεξίματα που εμείς δεν είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Σίγουρα παίζει ρόλο που δεν είχαν παιχνίδι το Σαββατοκύριακο".

Για το αν ο ΠΑΟΚ είχε σήμερα σύμμαχο την τύχη σε αντίθεση με προηγούμενα ματς: "Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές παίζεις καλά, δημιουργείς ευκαιρίες και δεν κερδίζεις. Κάποιες φορές μ ένα πέναλτι και μια ευκαιρία κερδίζεις. 

Στο ποδόσφαιρο πιο σημαντικό είναι να παίρνεις αποτελέσματα. Όλοι θέλουμε να κερδίζουμε με καλό ποδόσφαιρο, αλλά κάποιες φορές τέτοια νίκη όπως εμείς κάναμε σήμερα έχει μεγάλη αξία".

Για τον Κλάους: "Σίγουρα τα γκολ θα τον βοηθήσουν. Κάθε επιθετικός όταν βάζει γκολ κερδίζει σε αυτοπεποίθηση. Δουλεύει σκληρά, στα προηγούμενα παιχνίδια δεν πέτυχε γκολ, αλλά σήμερα πέτυχε και βοήθησε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Όλη η ομάδα δούλεψε, αλλά αυτός είναι ο εκτελεστής και πρέπει να βάλει γκολ".

Για το αν θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση πρόκριση στα επόμενα δύο ματς: "Μετά από τα επόμενα δύο ματς μπορεί να ξεκαθαρίσει μπορεί και όχι. Παίζουμε τώρα σε μια έδρα καυτή, που μπορεί να έχασε με πέντε γκολ αλλά έχασε από μια ομάδα που αξίζει 100 εκατ. ευρώ. 

Η Φιορεντίνα, έχει παίκτες κλάσης που κοστίζουν 30 εκατ. ευρώ ο καθένας. Δεν μας περιμένει εύκολο παιχνίδι με την Καραμπάχ. Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι κι εκεί όπως σήμερα".

..................................................

Ο Γκάρι Ροντρίγκες αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στη σημασία της κατάκτησης των τριών βαθμών, καθώς και για στη μεγάλη ευκαιρία που απώλεσε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης...
Αναλυτικά τόνισε ο άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι:

Για το παιχνίδι: "Σπουδαία νίκη. Ήταν ένα περίεργο και δύσκολο παιχνίδι αλλά κρατάμε τους τρεις βαθμούς. Δεν παίξαμε τόσο καλά όσο στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο αντίπαλος στην έδρα του δημιούργησε ευκαιρίες, εμείς πετύχαμε δύο γκολ και πήραμε τη νίκη".

Για την τεράστια ευκαιρία που απώλεσε στις καθυστερήσεις: "Ήμουν σίγουρος ότι θα σκοράρω, αλλά τι να πω.... ".

Για την δυστοκία που τον χαρακτηρίζει στα τελευταία ματς: "Αισθάνομαι λίγο απογοητευμένος γιατί στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν έχω σκοράρει σε εύκολες ευκαιρίες. Στο παρελθόν έχω πετύχει δύσκολα γκολ. Ξέρω όμως τον εαυτό μου, ξέρω ότι θα επανέλθω και θα δείξω ότι είμαι σημαντικός".

Για την τελευταία φάση και την αντεπίθεση που έβγαλε ο ΠΑΟΚ: "Όταν είδαμε ότι ο αντίπαλος αμύνεται μόνο με ένα παίκτη όταν βγαίνει στην επίθεση είπα στον Γλύκο να μου δίνει την μπάλα αμέσως γιατί ξέρω ότι είμαι γρήγορος. Το κάναμε και σε μία από αυτές τις φάσεις κερδίσαμε το πέναλτι".

...........................................

Ο Γιάννης Μυστακίδης με την είσοδό του στο παιχνίδι βοήθησε πολύ στο να αλλάξει η κακή εικόνα της ομάδας στις αρχές της επανάληψης...
Διαβάστε τα όσα είπε ο Κατερινιώτης μεσοεπιθετικός:

"Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από το 1ο λεπτό, σε μία δύσκολη έδρα. Καταφέραμε και ισοφαρίσαμε γρήγορα δείχνοντας χαρακτήρα στα δύσκολα. Αυτό είναι κάτι που το κάνουμε από πέρσι. ΄Έτσι καταφέραμε και γυρίσαμε το παιχνίδι. 

Δε γίνεται σε όλα τα παιχνίδια να παίζουμε καλά. Ωστόσο πήραμε το αποτέλεσμα και ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που βρέθηκε στο πλευρό μας και μας βοήθησε να φτάσουμε στη νίκη. Οι μεγάλες ομάδες, ακόμη και στην κακή τους μέρα δείχνουν χαρακτήρα και να παίρνουν το αποτέλεσμα. Θέλουμε όμως να παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο".

Σε ερώτηση αν το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι η τελική πάσα, απάντησε: "Η ομάδα δημιουργεί ευκαιρίες. Δε θέλω να σταθώ στον παράγοντα τύχη γιατί πιστεύω πως εξαρτάται από εμάς. Είμαι βέβαιος πως παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι".

Για το πώς αισθάνεται ο ίδιος: "Όταν ανήκεις σε μια τέτοια ομάδα πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος. Προσωπικά είμαι σίγουρος για τον εαυτό μου, γνωρίζω τι ζητάει ο προπονητής από εμένα. Είναι ξεκάθαρο πως ο υγιής ανταγωνισμός κάνει καλό και στην ομάδα και στους παίκτες".

Για τη σημασία της νίκης. σχολίασε: "Ασφαλώς το διπλό σε αυτήν την έδρα ήταν πολύ σημαντικό. Τώρα θα πρέπει να πάρουμε και τα παιχνίδια στην Τούμπα. Με τη βοήθεια του κόσμου θα τα καταφέρουμε".

Για το αν το διπλό βοηθάει τον ΠΑΟΚ και ενόψει του κυριακάτικου αγώνα στη Βέροια, δήλωσε: "Εννοείται πως τέτοιες νίκες ανεβάζουν την ψυχολογία μας. Σε κάνουν πιο δυνατό".

Τέλος σχολιάζοντας τα γκολ του Αθανασιάδη, είπε: "Ήμασταν σίγουροι ότι θα πετύχει γκολ ο Στέφανος. Είναι μεγάλος εκτελεστής και το έδειξε αυτό και σήμερα".

...............................................

Ο Στέφανος Αθανασιάδης αφιέρωσε στον κόσμο του ΠΑΟΚ, τα δύο γκολ που πέτυχε στην Τσεχία, τονίζοντας πως έπρεπε να μπει πιο προσεκτικά ο ΠΑΟΚ στο ματς, καθώς περίμεναν ότι στα πρώτα λεπτά θα δεχόταν πίεση.
Αναλυτικά:

"Αυτό που έπρεπε να προσέξουμε ήταν τα πρώτα λεπτά. Εκεί σκόραρε η Λίμπερετς. Το ξέραμε ότι μπαίνει δυνατά. Δεχτήκαμε ένα γκολ και στη συνέχεια, προσπαθήσαμε όλα τα παιδιά και ήρθε η νίκη. Τη θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη. Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δίνουμε ο καθένας το 100%".

Όσο για τα γκολ του, είπε: "Το αφιερώνω σε όλο τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Είναι δύσκολοι οι καιροί στην Ελλάδα. Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4