Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Σεπτεμβρίου 2018

Άφησε βαθμούς στη Λάρισα ο μέτριος ΠΑΟΚ (2017)

Σαν σήμερα στις 30/9/2017, για την 6η στροφή της Super League, ο Δικέφαλος πέταξε βαθμούς και στην Ael Fc Arena, μένοντας στο 1-1 με την τοπική ομάδα ...

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Ρέι κάτω από τα δοκάρια, Λέοβατς – Βαρέλα – Ζαμπράνο – Μάτος, Τσίμιροτ - Ελ Καντουρί – Μαουρίτσιο στα χαφ και μπροστά τους οι Πέλκας – Πρίγιοβιτς – Βιεϊρίνια, ίδια ενδεκάδα με το τελευταίο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΣ στην Τούμπα.

Στο πρώτο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με πολλά προβλήματα και πάλι ως το 35', η ομάδα δυσκολευόταν να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων, οι καλές στιγμές του επιθετικά ήταν ελάχιστες, με την ΑΕΛ στο διάστημα αυτό να μην έχει βέβαια υποψία φάσης!
Μετά το 35' ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και στο τελευταίο δεκάλεπτο αφού είχε δυο πολύ καλές στιγμές με τον Βιεϊρίνια στο 39' όταν η κεφαλιά του Πορτογάλου μετά από σέντρα του Λέοβατς πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα όταν μετά από εξαιρετική μπαλιά του Μαουρίσιο βρέθηκε μόνος στην περιοχή, αλλά το γυριστό σουτ που επιχείρησε πέρασε και αυτό άουτ, ήρθε στο 44' ο Μάτος να πετύχει ένα πολύ όμορφο γκολ!

Η φάση ξεκίνησε από μπαλιά του Βιεϊρίνια στην πλάτη της άμυνας, ο Μάτος κατέβασε όμορφα και προστάτεψε με το σώμα του την μπάλα πριν την στείλει να αναπαυτεί στα δίχτυα του Μπόζοβιτς για το 0-1! 
Και ενώ όλοι πιστεύαμε πως το καλό τελείωμα του 1ου ημιχρόνου θα είχε και συνέχεια, στην επανάληψη εμφανίστηκε ένας ΠΑΟΚ όσο πιο νωχελικός και χωρίς ρυθμό μπορούσε! 

Χωρίς να απειλήσει σε καμία περίπτωση τον Μπόζοβιτς, η ομάδα εμφάνισε τραγική νοοτροπία, οι αλλαγές του Λουτσέσκου δεν βοήθησαν την ομάδα στο ελάχιστο και αφού πρώτα στο 87' αποβλήθηκε ο Κουλούρης (αυστηρότατη απόφαση του διαιτητή Κατσικογιάννη), ήρθε στο 89' το 1-1 με τον Κριζμάν, ένα γκολ κυριολεκτικά από το πουθενά!

Το κλου της βραδιάς, ήταν το φτυσίδι του Κούγια στον Ελ Καντουρί, που αποτυπώθηκε από τον τηλεοπτικό φακό, δείχνοντας που έχει φτάσει το ποδόσφαιρο! Στα αξιοσημείωτα, ο μη καταλογισμός από τον Κατσικογιάννη πεντακάθαρου πέναλτι πάνω στον Μάτος στο 68'. Ένα πέναλτι που το είδαμε όλοι μας εκτός από το κοράκι!
Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Ουάλας, Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς (24' Φάρκας), Ρέντζας, Άντονι, Αγκάνοβιτς, Κριζμάν, Λεοζίνιο (76' Περόνε), Ντέλετιτς, Ναζλίδης (84' Μασούρας). 

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Ζαμπράνο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Μαουρίτσιο, Καντουρί, Πέλκας (63' Σάκχοφ), Βιεϊρίνια (85' Μακ), Πρίγιοβιτς (71' Πρίγιοβιτς).

…………………………………..

Ο Δημήτρης Πέλκας, τόνισε πως η ομάδα πρέπει να μάθει να κερδίζει και να τελειώνει τα παιχνίδια πιο νωρίς.
Αναλυτικά:

«Μας πόνεσε πολύ το ότι δεχτήκαμε γκολ στα τελευταία λεπτά. Ξεκινήσαμε καλά αλλά στην επανάληψη δεν πήγαμε καλά και σε μια στιγμή αδράνειας ήρθε η ισοφάριση. Πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε. Εφησυχάσαμε επειδή ήμασταν μπροστά στο σκορ, θεωρήσαμε ότι δεν θα δεχτούμε γκολ, καθίσαμε πίσω μετά το 65', 70', αυτό είναι μάθημα και δεν πρέπει να το ξαναπάθουμε.

Έχουμε έναν τρόπο παιχνιδιού, ο προπονητής προσπαθεί να μας μεταφέρει τη φιλοσοφία του, είμαστε νέα ομάδα, αυτά τα ματς πρέπει να τα καθαρίζουμε πιο νωρίς όμως.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο χρειάζεται κίνηση στην πλάτη της άμυνας, κίνηση στην περιοχή, σήμερα δεν μπήκαμε πολύ στην περιοχή του αντιπάλου αλλά είναι ανάλογα και το ματς.

Όταν δεν κερδίζεις και τρίτο ματς εκτός έδρας σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα. Τώρα δεν θέλω να πω κάτι εν βρασμώ. Το σημαντικότερο είναι ότι πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε είτε παίζουμε καλά είτε όχι.

Σίγουρα ο χρόνος και η ομοιογένεια θα βοηθήσουν. Στα προηγούμενα ματς είχαμε παραπάνω ευκαιρίες και δεν ήταν για 1-0. Απλά ο προπονητής μας έχει τη θεωρία του ότι είτε κερδίσεις 1-0 είτε 3-0 είναι τρεις πόντοι, σήμερα το πληρώσαμε στο τέλος, δεν πρέπει να ξαναγίνει. 

Είναι μεγάλη τιμή για μένα να φοράω το περιβραχιόνιο της ομάδας γιατί είμαι από μικρός στην ομάδα. Πρέπει να δουλεύω να γίνομαι καλύτερος και να δίνω συνέχεια το 100% στα ματς και χρόνο με το χρόνο βλέπουμε και βελτίωση και ικανότητα για να γίνω ο καλύτερος παίκτης μέσα στο γήπεδο και ένας πραγματικός ηγέτης.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την ανανέωση, σήμερα με ενόχλησε το αποτέλεσμα, θέλω να καταφέρουμε πολλά πράγματα, θέλουμε το πρωτάθλημα, αυτό θέλει και ο κόσμος.

Και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχω δει ότι οι ομάδες έχουν μάθει να παίζουν καλή άμυνα και πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να διασπάμε τις άμυνες. Πιστεύω πως θα υπάρξουν πολλές γκέλες και θα είναι το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

Πλέον έχει ανέβει πολύ το επίπεδο στην ομάδα, έχουν έρθει μεγάλοι παίκτες, υπάρχει ανταγωνισμός και τώρα είναι δύσκολο να ανέβεις από την Κ20 στην πρώτη ομάδα. 

Υπάρχουν όμως πολλοί Έλληνες όπως ο Χαρίσης, ο Κίτσιου που είναι δανεικοί που μπορούν να παίξουν στην ομάδα και μπορούν να σου δείξουν τι μπορούν να κάνουν γιατί η ελληνική ψυχή δεν υπάρχει στους ξένους παίκτες».

………………………………………


Όλα όσα δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου μετά την λήξη της αναμέτρησης στην Λάρισα, μετά την λήξη της αναμέτρησης κόντρα στην ΑΕΛ για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League Σουρωτή.
Για το παιχνίδι στην Λάρισα:

«Χάσαμε τρεις πόντους που τους είχαμε στο χέρι μας σήμερα, έχοντας το παιχνίδι στον έλεγχο μας. Ελέγξαμε απόλυτα το πρώτο ημίχρονο, είχαμε 3 μεγάλες ευκαιρίες με τον Ελ Καντουρί και τον Βιεϊρίνια , είχαμε και το γκολ. Ήταν μία μεγάλη μάχη, με μία Λάρισα που είχε μεγάλο κίνητρο απέναντι μας. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν απειλήσαμε πολύ, αλλά είχαμε τον έλεγχο και την κατοχή. Δυστυχώς υπήρξε ένα πέναλτι με κόκκινη κάρτα επίσης, όταν ο Μάτος δέχθηκε ένα σπρώξιμο και κλωτσιά από πίσω, δύο μέτρα μπροστά από την εστία, με την μπάλα μπροστά του έτοιμος να τη βάλει στην εστία. Ο διαιτητής δεν το είδε και το σκορ πιθανόν να ήταν 2-0 υπέρ μας αν το έδινε.

Περνώντας ο χρόνος, το παιχνίδι ήταν πάνω-κάτω, η Λάρισα προσπάθησε να πιέσει, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος από το πως διαχειριστήκαμε την κατοχή της μπάλας στα τελευταία λεπτά, όπως κάναμε στο πρώτο ημίχρονο. 

Ακόμη ένα αρνητικό στοιχείο, είναι ότι δεν ελέγξαμε καθόλου καλά το παιχνίδι με 10 παίκτες. Αυτό είναι που μας απογοητεύει, είμαστε ένοχοι γιατί δεν είχαμε τη σωστή αντίδραση σε αυτή την κατάσταση. Αλλά συγνώμη που θα το πω, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν δόθηκε αυτό το πέναλτι. 

Έχω δει να δίνονται πέναλτι που δεν είναι, αλλά σήμερα είναι ένα πέναλτι που δεν δόθηκε. Συμφωνώ αν μου πείτε ότι κι εμείς χάσαμε τον έλεγχο στα τελευταία πέντε λεπτά του παιχνιδιού. Θα πρέπει να αναφερθώ και σε κάτι ακόμη. 

Οι ιδιοκτήτες των ομάδων θα πρέπει να φέρονται διαφορετικά. Είναι απίστευτο να βλέπεις τον πρόεδρο μίας ομάδας να φτύνει τον παίκτη σου. Αυτά δεν πρέπει να γίνονται».

Για τη διαιτησία και τις κάρτες που δόθηκαν: «Στις περιπτώσεις του Μαουρίτσιο και του Ζαμπράνο , θεωρώ ότι δεν υπάρχουν κίτρινες κάρτες. Συζητήσαμε στο ημίχρονο, για να μπούμε με την ίδια λογική, αλλά δεν ήταν πολύ εύκολο γιατί δεν έχω ξαναδεί και τη Λάρισα να παίζει με τέτοιο κίνητρο και τόση επιθετικότητα. Προσπαθήσαμε να αμυνθούμε, να βγούμε και στην επίθεση, αλλά τα αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο, έρχονται από συγκεκριμένα επεισόδια. 

Και αυτά τα επεισόδια σήμερα, δεν ήταν υπέρ μας. Ξανά θα σας πω, δώστε μας το πέναλτι και την κόκκινη που είναι σωστή και το παιχνίδι θα γίνει 2-0. Ξανά θα πω ότι είναι λάθος δικό μας, αλλά θα πρέπει να μάθουν οι διαιτητές να σφυρίζουν σωστά. Δεν θέλω να μπω σε αυτή την κουβέντα. Στη διαδικασία με τις κάρτες. Εγώ θέλω το σωστό, να μας δώσει την κόκκινη κάρτα και το πέναλτι στον Μάτος».

Για τα εκτός έδρας παιχνίδια: «Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι αυτή, θα πρέπει το ξεπεράσουμε αυτό. Στην έδρα τους οι ομάδες αυτές παίζουν με μεγαλύτερη επιθετικότητα. Η Λάρισα έχει το δικό της μερίδιο σε όλο αυτό, όπως είπα και πριν. 

Αλλά στο τέλος θα πούμε, ότι ήταν ένα παιχνίδι που είχαμε 3 ευκαιρίες, μία κόκκινη κάρτα κι ένα πέναλτι που δεν δόθηκε. Δεν διαχειριστήκαμε σωστά όσα έγιναν, αλλά είχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας».

……………….............

Μετά το ματς με την ΑΕΛ, ο Ομάρ Ελ Καντουρί, τόνισε πως η συμπεριφορά του Κούγια ήταν απαράδεκτη και πως ευελπιστεί η ελληνική Ομοσπονδία να μεριμνήσει για όλο αυτό που συνέβη.
Αναλυτικά:

«Είναι φυσιολογικά αυτά, η ένταση στους πάγκους, αλλά αυτό που συνέβη με αυτό τον άνθρωπο που μετά πληροφορήθηκα ότι είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας και ήρθε στο τέλος και έφτυσε στο πρόσωπό μου νομίζω ότι μια απαράδεκτη συμπεριφορά. 

Ελπίζω η ελληνική Ομοσπονδία να μεριμνήσει για όλο αυτό γιατί υπάρχει και βίντεο και θέλω να δω αν θα υπάρξει η ίδια συμπεριφορά και στην Τούμπα.

Δεν απειληθήκαμε και σε μία φάση δεχτήκαμε ένα τυχερό γκολ, πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό και να βρούμε μεγαλύτερο κίνητρο για να κερδίζουμε αυτά τα ματς. Θα βελτιωθούμε αλλά ακόμα και σήμερα ο αγωνιστικός χώρος δεν μας βοήθησε, το γήπεδο ήταν πάρα πολύ κακό και εμάς μας αρέσει να παίζουμε ποδόσφαιρο.

Ο χαρακτήρας μας θα χτιστεί κερδίζοντας τα εκτός έδρας παιχνίδια, με τον Απόλλωνα αξίζαμε κάτι καλύτερο, όμως το γήπεδο ήταν καλύτερο, σήμερα αξίζαμε κάτι πολύ περισσότερο, αλλά το γήπεδο ήταν πάρα πολύ κακό.

Δεν ξέρω αν θα είναι καλή η διακοπή, μπορεί να λειτουργήσει και πιο θετικά καθώς ο προπονητής θα δουλέψει πιο πολύ στην τακτική αλλά το επόμενο ματς θα δείξει αν ήταν υπέρ μας».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4