Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Σεπτεμβρίου 2018

Ανατροπή με πατημένο γκάζι στην επανάληψη! (1981)


Σαν σήμερα στις 27/9/1981, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Δόξα Δράμας, σε παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1981-1982 ...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 14.000 θεατές (13.196 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 3-1, αν και μέχρι το 64' βρισκόταν πίσω στο σκορ με 0-1
.

Το γκολ για τους φιλοξενούμενους, που είχαν τη θερμότατη συμπαράσταση 500 οπαδών τους, το πέτυχε στο 24' του αγώνα ο Νίκος Παντελίδης, εκμεταλλευόμενος λάθος του Ιωσηφίδη και με σουτ στην κλειστή γωνία νίκησε τον Παντέλη.

Το γκολ αυτό δεν ξύπνησε τους παίκτες μας οι οποίοι σπατάλησαν ένα ολόκληρο ημίχρονο χωρίς ουσιαστικά να αντιδράσουν, κάτι που τελικά συνέβη στο 64'.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο Δαμανάκης πάσαρε στον Κούδα, που αφού απέφυγε δύο αντιπάλους του και τον Δάφκο με αριστουργηματικό πλασέ από πολύ δύσκολη γωνία έγραψε το 1-1, περνώντας την μπάλα από τη μύτη της βελόνας.

Στο 76', ο Δημόπουλος είδε τον Δάφκο εκτός θέσης, τον πλάσαρε, ο Τσεβρετζής φάνηκε πως θα κατάφερνε να απομακρύνει την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να τη στείλει ακόμη πιο βαθιά στα δίχτυα της ομάδας του!

Τέλος στο 81', ο Κούδας με ωραία μπαλιά βρήκε τον Δημόπουλο και αυτός πέτυχε το 3-1, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση, όταν ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Βαρδάκα.

Κούδας, Δημόπουλος, Παντέλης, Γεωργόπουλος οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ, Σταύρου, Παντελίδης ξεχώρισαν από πλευράς της Δόξας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Παντέλης, Γούναρης, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Τριανταφυλλίδης (69' Δημόπουλος), Γεωργόπουλος, Κωστίκος, Κούδας, Αλαβάντας (87' Γκουερίνο).

Δόξα Δράμας: Δάφκος, Κόντος, Τσεβρετζής, Κασδοβασίλης, Σταύρου, Παπαδόπουλος (81' Μπανάσας), Παντελίδης, Λευκόπουλος, Βουτσέκοβιτς, Στράντζαλης, Αθανασιάδης (77' Βασιλακάκης).




Η βαθμολογία του πρωταθλήματος...

Δηλώσεις Χάινς Χέερ: «Κερδίσαμε γιατί δείξαμε θάρρος και παλικαριά, όταν ζητήθηκαν από το παιχνίδι. Νομίζω ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή.

Μη ξεχνάμε ότι έχει αλλάξει το στιλ παιχνιδιού της ομάδας σε σχέση με πέρυσι. Την Τετάρτη (30/9) ο ΠΑΟΚ έχει να δώσει το πρώτο ή το τελευταίο από τα μεγάλα ματς που μας περιμένουν (αναφερόταν στη ρεβάνς με την Άιντραχτ)».


* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Γερμανό Χάινς Χέερ, έναν προπονητή που ήρθε στην ομάδα μετά το καλό του πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς και την Φορτούνα Ντίσελντορφ την οποία έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό!

Ήταν ένας εργατικός προπονητής, 100% επαγγελματίας από τον οποίον θυμόμαστε το πόσο πολύ μπορούσε να αλλάξει την ομάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου! Μιλάμε για πολλές περιπτώσεις στις οποίες άλλον ΠΑΟΚ βλέπαμε στο πρώτο ημίχρονο και άλλον στο δεύτερο!

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα.

Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4