Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Σεπτεμβρίου 2018

"Χ" στην Καλαμάτα με τον κόσμο να δίνει δυναμικό παρόν! (1996)

Σαν σήμερα στις 29/9/1996, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Καλαμάτα, σε παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1996-1997...

Ο Δικέφαλος με τον Σουηδό τεχνικό Γκίντερ Μπένγκτσον στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 5.500 θεατές (4.722 τα εισιτήρια), αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με την πελοποννησιακή ομάδα. 
Ανάμεσα στους θεατές και 1.000 ΠΑΟΚτσήδες που κατέβηκαν στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας με 14 λεωφορεία, σε μια μεγάλη εκδρομή, με δεδομένη την απόσταση της Καλαμάτας από τη Θεσσαλονίκη! 
Ανάμεσά τους και ένα νιόπαντρο (!) ζευγάρι (παραπάνω εικόνα), καθώς και μια τετραμελής παρέα τρελαμένων ΠΑΟΚτσήδων που βρέθηκαν στο γήπεδο κάνοντας το μακρινό ταξίδι με ένα τετραθέσιο αεροπλάνο, τύπου Τσέσνα! (εικόνα που ακολουθεί).
Η βροχή που έπεφτε στην επανάληψη, δεν επέτρεψε στις δύο ομάδες να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Παπαδάκου, βρήκε ΠΑΟΚ και Καλαμάτα (αγωνίστηκε με βυσσινί φανέλες) να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις. 
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο ματς και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να φτάσουν σε κάποιο γκολ, έχοντας μοιραίο τον Τεγγελίδη, την ώρα που ο Μιχόπουλος είχε κατεβάσει ρολά! 

Ο επιθετικός της Καλαμάτας δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρε του ΠΑΟΚ ούτε στο 5', ούτε στο 12', ούτε στο 39' (απομάκρυνε ο Τασιόπουλος στη γραμμή), ούτε στο 79'. 
Η επιθετικότητα της Καλαμάτας συνεχίστηκε και στην επανάληψη, με τον Ντούντου να χάνει την ευκαιρία στο 62' και τον Σακελλαρόπουλο να σημαδεύει με κεφαλιά το δοκάρι μας!

Ο Ντούντου έχασε άλλες δύο καλές ευκαιρίες στο 71' και στο 90΄, με τον ΠΑΟΚ να είναι εξαφανισμένος από το γήπεδο κυρίως στο 2ο ημίχρονο! 
 
Την ώρα που οι φίλοι της Καλαμάτας προσπαθούσαν να προστατευτούν κάτω από ομπρέλες και οποιοδήποτε άλλο διαθέσιμο μέσο, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τραγουδούσαν ημίγυμνοι μέσα στη βροχή, στηρίζοντας με εντυπωσιακό τρόπο την ομάδα. 
Σαν αντάλλαγμα εισέπραξαν το γύρισμα της πλάτης των παικτών μας, όταν μετά τη λήξη της αναμέτρησης ακούστηκε το σύνθημα «ΠΑΟΚ έλα στον λαό σου»!
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Μιχόπουλος, Αλεξίου, Αναστασιάδης και από την εξαιρετική Καλαμάτα οι Γεωργέας, Ντούντου, Σακελλαρόπουλος.
 
Οι συνθέσεις: 

Καλαμάτα: Λυμπερόπουλος, Μπλέτσας (68' Αλβέρτης), Γεωργέας, Κωνσταντινίδης, Σακελλαρόπουλος, Τζούμπα, Μπαχράμης (46' Δέδες), Χάγκαν, Ροντρίγκες, Τεγγελίδης (80' Μπελά), Αντεμάρ.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Τσερνίσοφ, Αλεξίου, Χάβος, Κατσούρης (80' Ζαφειρίου), Τασιόπουλος, Ζαγοράκης, Τουρσουνίδης (80' Γιουκούδης), Πις (76' Ζουμπούλης), Αναστασιάδης, Βρύζας.
* Τη σεζόν 1996-1997 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση και πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας εκτός τον Παναθηναϊκό, η ομάδα μας συγκέντρωσε 66 βαθμούς (όσους και ο 3ος ΟΦΗ), με τέρματα 53-28. Είχε 19 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες.

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρέθηκε αρχικά ο Γκίντερ Μπένγκτσον για 10 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες), ακολούθησε ο Αρχοντίδης για 9 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες), για να ακολουθήσει ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο ΠΑΟΚ να πάει τρένο στο υπόλοιπο τις σεζόν, σημειώνοντας σε 15 αγώνες, 13 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα! 

* Στην αρχική εικόνα, Μπλέτσας και Λαγωνίδης σε μια μονομαχία τους.

* Πηγή των photos του κειμένου, η ιστορική εφημερίδα "ΠΑΟΚτσής" και η σελίδα στο facebook με φωτογραφίες από την ιστορία της Καλαμάτας! 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4