Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Σεπτεμβρίου 2018

Μαγική κι ονειρεμένη βραδιά στο Χάιμπουρι (1997)

Σαν σήμερα στις 30/9/1997, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Άρσεναλ, στο επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της περιόδου 1997-1998...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 40.000 θεατές (37.982 τα εισιτήρια), έγραψε στην Αγγλία εκείνη τη βραδιά, μια από τις χρυσές σελίδες της ιστορίας του.
Το ρολόι του Big Ben έδειχνε 21:45 και του Χάιμπουρι το 87ο λεπτό, όταν ο Ζήσης Βρύζας με έξυπνο σουτ και αφού πρώτα χόρεψε την άμυνα της Άρσεναλ, ισοφάρισε σε 1-1, στέλνοντας τον δικέφαλο στην επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA και τους 3.000 Έλληνες φιλάθλους που έδωσαν βροντερό παρόν στο Λονδίνο, στα ουράνια.
Η Άρσεναλ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο 22' άνοιξε το σκορ με τον Ολλανδό, Ntenis Bergkamp, ισοφαρίζοντας από νωρίς το σκορ του πρώτου αγώνα της Τούμπας. 

Μετά την επίτευξη του γκολ των "κανονιέρηδων", ο ΠΑΟΚ του Άγγελου Αναστασιάδη οπισθοχώρησε θωρακίζοντας την άμυνα του, προκειμένου να ισορροπήσει το ματς και να παγώσει τον ξέφρενο ρυθμό των Λονδρέζων.

Οι Άγγλοι ήταν απειλητικοί, αλλά φλύαροι. Στην επανάληψη, η ομάδα μας πατούσε πολύ καλύτερα στο γήπεδο και με αντεπιθέσεις δημιουργούσε προϋποθέσεις για να απειλήσει τους Άγγλους, έχοντας βέβαια παρακαταθήκη το γκολ που είχε σημειώσει ο Κώστας Φραντζέσκος στην Τούμπα.
Έτσι 3 λεπτά πριν λήξει το ματς ο Βρύζας πέτυχε το χρυσό γκολ, ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση και οι κανονιέρηδες την πικρή γεύση του αποκλεισμού. Το γκολ αυτό πλήγωσε πολύ το γόητρο της Άρσεναλ, που παρόλα αυτά ανέκαμψε και μερικούς μήνες κατάκτησε τον τίτλο εκείνη τη χρονιά στην Αγγλία. 

Θυμόμαστε το Γάλλο προπονητή τους όταν λίγα χρόνια μετά, παραμονές κάποιου αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όταν ρωτήθηκε για τις γνώσεις γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο, απέφυγε επιμελώς να πει τη λέξη ΠΑΟΚ
Οι συνθέσεις:

Arsenal: Seaman, Dixon, Winterburn, Vieira, Bould (87' Anelka), Adams, Wright, Bergkamp,Overmars (74' Platt), Parlour, Petit.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Ολιβάρες, Τασσιόπουλος, Κολομπούρδας (81' Καπετανόπουλος), Ζαφειρίου (33' Σιδηρόπουλος), Ζαγοράκης, Φραντζέσκος (90' Ζουμπούλης), Βρύζας, Βελής, Νάγκμπε, Τουρσουνίδης.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4