Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Σεπτεμβρίου 2018

Διπλό στον Βόλο με Βασιλειάδη! (1961)

Σαν σήμερα στις 24/9/1961, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Νίκη Βόλου, σε παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1961-1962...

Ο Δικέφαλος με με τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, μπροστά σε 6.000 θεατές, πήρε τη νίκη με 1-2, ανατρέποντας το σκορ, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί μόλις στο 9ο λεπτό με τον Μαρσουβανίδη, με γωνιακό σουτ μετά από συνδυασμό Κοκκινάκη - Λαλέ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αμφίρροπο με τις δύο ομάδες μα έχουν ευκαιρίες και τον ΠΑΟΚ να φτάνει στην ισοφάριση στο 43ο λεπτό με ωραία κεφαλιά του Βασιλειάδη, μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Σιδηρόπουλος.

Ανοικτό παιχνίδι, με φάσεις εκατέρωθεν και στην επανάληψη, με τη Νίκη στο 70' να έχει δοκάρι με τον Λαλέ σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο οι γηπεδούχοι πίεσαν για το δεύτερο γκολ, κάτι που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο 86' με μακρινό δυνατό σουτ του Βασιλειάδη, ένα γκολ που χάρισε στην ομάδα μας την πολύτιμη νίκη!
Αυτή ήταν η 3η συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Βόλου, καθώς είχε χάσει τις προηγούμενες αγωνιστικές από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ εκτός έδρας.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κεμανίδης, Μιχαηλίδης, Νικολαΐδης, Λέανδρος, Ραπτόπουλος και από τη Νίκη οι Μανιατάκης, Μηντζιλαίος.

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου: Μιντζηλαίος, Κολοβός, Μανιατάκης, Τσιμπερίδης, Ζαντέρογλου, Καραηλιού, Λαλές, Τζίνης, Κοκκινάκης, Καζανίδης, Μαρσουβανίδης.

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Πετρίδης, Κεμανίδης, Απαλάκης, Νικολαΐδης, Γιακουμής, Λέανδρος, Βασιλειάδης, Ραπτόπουλος, Κιουρτζής, Σιδηρόπουλος.

* Τη σεζόν 1961-1962 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες. Συγκέντρωσε 60 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 31-43!

* Ο Δικέφαλος είχε τον Αυστριακό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς (όπως και ολόκληρη της επόμενη, πράγμα σπάνιο για ΠΑΟΚ!)

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1961-1962.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4