Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Σεπτεμβρίου 2018

Νίκη επί του Ατρομήτου με γκολ του Χάβου (1993)


Σαν σήμερα στις 22/9/1993, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ατρόμητο, σε παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1993-1994 ...

Ο Δικέφαλος με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο του, μπροστά σε 500 θεατές (323 τα εισιτήρια!) πήρε δύσκολη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 79ο λεπτό ο Μάκης Χάβος.

Προηγήθηκε εκτέλεση πέναλτι του Αλεξίου, στην παράβαση υπέπεσε ο Γέφτοβιτς ανατρέποντας τον Μπορμπόκη. Το πέναλτι το απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου Καμπόλης, ο Χάβος πήρε το ... ριμπάουντ και με δυνατό σουτ σκόραρε!

Ο ΠΑΟΚ είχε –πριν το ματς με τον Ατρόμητο- μια νίκη (εντός με την Προοδευτική) και μια ισοπαλία (εκτός με τον ΑΟ Βελισσαρίου) και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο κατέβηκε με πολλές απουσίες, συμπληρώνοντας μετά βίας … 13άδα (συμπεριλαμβανομένου και του 2ου τερματοφύλακα)!

Αυτό συνέβη γιατί οι Λαγωνίδης, Παναγιωτίδης ήταν τιμωρημένοι, ο Πλίτσης υπηρετούσε τη θητεία του, ο Ζαγοράκης ήταν με την Εθνική Ελπίδων, ο Λούχοβι για προληπτικούς λόγους αποκλείστηκε από την αποστολή και οι Δερμιτζάκης, Τουρσουνίδης, Μαλιούφας ήταν μόνιμα απόντες λόγω τραυματισμών.

Οι αναπληρωματικοί παίκτες που κλήθηκαν να καλύψουν τα κενά, δεν έδειξαν και πολλά πράγματα, ενώ και κάποιοι από τους βασικούς απογοήτευσαν με την εμφάνισή τους!

Όσον αφορά τον Ατρόμητο, δεν απείλησε την εστία μας, αλλά παίζοντας με σφικτή αμυντική τακτική, προσπάθησε να κρατήσει το μηδέν.

Χάβος, Μπορμπόκης, Καπετανόπουλος οι καλύτεροι από τον μέτριο ΠΑΟΚ, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Καμπόλης, Λιβαθηνός.
 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Μιχόπουλος, Βολτέζος, Καλφαδόπουλος, Ηλιάδης, Αλεξίου, Χάβος, Γιουκούδης, Οικονομίδης, Αναστασιάδης, Μπορμπόκης, Αντώνας (52' Καπετανόπουλος).

Ατρόμητος: Καμπόλης, Φαμπιάτος (75' Πολίτης), Καραλής, Ιωάννου, Λιβαθηνός, Νανούρης, Βαβίλης, Παπακωστούλης, Παπαχρήστου, Γέφτοβιτς, Δασκαλάκης (70' Λυγνός).

* Στην 52
η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1993-94 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

* Ο Δικέφαλος συμμετείχε στον 5
ο όμιλο μαζί με: Προοδευτική, Βελισσάριο, Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Ατρόμητο Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του μαζεύοντας 8 βαθμούς, έναντι 6 της Προοδευτικής, 5 του ΑΟ Βελισσαρίου και από 4 του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Ατρομήτου.

* Στον β' γύρο πέρασαν ο ΠΑΟΚ και η Προοδευτική με την ομάδα μας να κληρώνεται με τον Απόλλωνα Αθηνών σε διπλά ματς. Νίκη με 1-0 στην Τούμπα και ισοπαλία 4-4 στη Ριζούπολη!

* Στην επόμενη φάση (γ' γύρος), ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό (0-0 και τα δύο ματς, αλλά ήττα με 5-4 στα πέναλτι στην Αθήνα) και κάπου εκεί το ταξίδι μας στον θεσμό του Κυπέλλου ολοκληρώθηκε ...

* Στην παρακάτω εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1993-1994.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4