Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Σεπτεμβρίου 2018

Ήττα στη Φιλαδέλφεια για τον μαχητικό ΠΑΟΚ! (1970)

Σαν σήμερα στις 27/9/1970, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΕΚ σε παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1970-1971...

Ο Δικέφαλος με τον Ιβάν Χόρβατ στον πάγκο του, μπροστά σε 30.000 θεατές (29.000 τα εισιτήρια), έχασε με 2-0, αν και πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε χωρίς τον Φουντουκίδη! 

Ο ΠΑΟΚ βρήκε απέναντί του –εκτός από την αθηναϊκή ομάδα- και έναν πολύ κακό ρέφερι ονόματι Στάθη Παπαβασιλείου, ο οποίος έβαλε το χεράκι του για να μπορέσει η αντίπαλός μας να φτάσει στη νίκη.

Στο 31ο λεπτό ένα κανονικό γκολ του Μαντζουράκη ακυρώθηκε σαν οφ σάιντ, στην καλύτερη στιγμή μας στο πρώτο 45λεπτο.
Το σκορ άνοιξε στο 63ο λεπτό, όταν ο Σκευοφύλαξ πάσαρε με το κεφάλι στον Πομώνη και αυτός με κοντινή προβολή, πιεζόμενος ασφυκτικά σημείωσε το 1-0.

Στο 81ο λεπτό, ο Παπαϊωάννου, έπιασε συρτό σουτ, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Νικολαΐδης και με δυνατό σου από κοντινή απόσταση, νίκησε για δεύτερη φορά τον Χριστοδούλου.
Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο πρώτο ημίχρονο, εκτός του κανονικού γκολ του Μαντζουράκη που ακυρώθηκε, στο 37ο λεπτό με τον Σαράφη, ενώ η ΑΕΚ με Παπαϊωάννου στο 14' και 30', καθώς και με τον Πομώνη στο 39' (σουτ στο δοκάρι μας).

Δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Σταθόπουλου, χωρίς ο Παπαβασιλείου να δώσει την παράβαση, ενώ ο Μαντζουράκης είχε άλλες δύο καλές στιγμές (61' και 78') για να βρει δίχτυα, χωρίς να τα καταφέρει!
Τέλος στο 88ο λεπτό, ο Κούδας είδε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να πέφτει στα πόδια του με αυτοθυσία και να σώζει την ομάδα του από τη μείωση του σκορ...

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γούναρης, Κούδας, Βέργος, Μπέλλης, Παρίδης και από την ΑΕΚ οι Σταθόπουλος, Παπαϊωάννου, Λαβαρίδης, Σκευοφύλαξ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Κωνσταντινίδης, Κεφαλίδης (46' Θεοδωρίδης), Τόσκας, Σταθόπουλος, Τριανταφύλλου, Λαβαρίδης, Βεντούρης (83' Παπαεμμανουήλ), Σκευοφύλαξ, Νικολαΐδης, Παπαϊωάννου, Πομώνης.


ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Γοιύναρης, Μπέλλης, Κοντογιώργος, Παπαδόπουλος, Βέργος, Ασλανίδης, Σαράφης, Κούδας, Μαντζουράκης, Παρίδης.

* Τη σεζόν 1970-1971, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Χόρβατ στον πάγκο του (14 ματς), ακολούθησε ο Χασιώτης (5) και τελείωσε με τον Λες Σάνον (15), με τον Άγγλο τεχνικό να παραμένει στην ομάδα μέχρι τις δύο πρώτες αγωνιστικές της περιόδου 1974-1975

* Η ομάδα σε 34 παιχνίδια είχε 12 νίκες, 10 ισοπαλίες, 12 ήττες, τερμάτισε στην 8η θέση με τέρματα 38-32 και 68 βαθμούς.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4