Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Σεπτεμβρίου 2018

Λευκή ισοπαλία στον Εθνικό, ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ! (1985)


Σαν σήμερα στις 29/9/1985, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εθνικό, σε παιχνίδι της αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1985-1986 ...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό τεχνικό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο του (αρχική εικόνα), μπροστά σε 7.000 θεατές (6.346 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με τον Εθνικό, σε μια αναμέτρηση την οποία είχε σφυρίξει ο Κούτρης.

Ο άνθρωπος που λίγους μήνες νωρίτερα μας είχε «σφάξει» στην ήττα με 3-0 στο Χαριλάου, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων με τις αποφάσεις του.

Στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα 29/8/1985, ήταν η σειρά των γηπεδούχων να εκφράσουν παράπονα (ίσως δικαιολογημένα) για τη διαιτησία του Κούτρη, καθώς θεώρησαν πως κάποια σφυρίγματά του, τους αδίκησαν.

Ο ΠΑΟΚ σε αυτήν την αναμέτρηση δε βλεπόταν επιθετικά και δε θύμιζε σε τίποτε την ομάδα που λίγους μήνες νωρίτερα είχε αναδειχτεί πρωταθλήτρια Ελλάδας!

Στο 43ο λεπτό, ο Ιωακειμίδης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, ο Στεργιούδας έκανε βήματα προς τα πίσω και την έδιωξε, αλλά οι γηπεδούχοι «φώναξαν» για γκολ!

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο ΠΑΟΚ βγήκε στην κόντρα, με τον Πάπριτσα να χάνει μεγάλη ευκαιρία, μιμούμενος τον Κωστίκο, ο οποίος στο 38' εκμεταλλεύτηκε λάθος των Κάραλιτς – Καμπόλη, όμως το πλασέ του το απέκρουσε ενστικτωδώς ο τερματοφύλακας του Εθνικού Κάραλιτς.

Οι γηπεδούχοι έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες στο πεντάλεπτο 66' -71' με τους Μπατσινίλα, Καμπόλη, Κοττίδη, για να απαντήσει από πλευράς ΠΑΟΚ ο Πίττας στο 76', όταν μετά από σέντρα του Καρασαββίδη, ο Κάραλιτς απέκρουσε πολύ δύσκολα την κεφαλιά του Πίττα!

Στο 88' ακυρώθηκε γκολ του Εθνικού, με τον βοηθό να υποδεικνύει σε θέση οφ σάιντ τον Ιλούνγκα, μια απόφαση που έφερε πολλή γκρίνια στις κερκίδες.

Λιάκος, Παναγιώτης Κατσικογιάννης και Σπανοσωτηρόπουλος, πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Στεργιούδας, Μπανιώτης, Αλαβάντας και από τον Εθνικό οι Κοττίδης, Πεππές, Παπαδόπουλος.

Οι συνθέσεις:

Εθνικός:
Κάραλιτς, Κατσικογιάννης Π., Γεωργαράς, Καμπόλης, Παπαδόπουλος, Πεππές, Ιωακειμίδης, Αντωνόπουλος, Μπατσινίλας, Κωττίδης (86' Δημητρίου), Ιλούνγκα.

ΠΑΟΚ: Στεργιούδας, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Πίττας, Βασιλάκος, Σίγγας (73' Καρασαββίδης), Πάπριτσα, Κωστίκος (60' Ορφανός).


* Ο πρωταθλητής της περιόδου 1984-1985 ΠΑΟΚ, με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο, εκείνη τη σεζόν (1985-1986) πήγαινε από το κακό στο χειρότερο!

Ο Δικέφαλος γνώρισε ανέλπιστες ήττες τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, πραγματοποιώντας απαράδεκτες εμφανίσεις που δε θύμιζαν σε καμία περίπτωση το νικηφόρο πέρασμά του από τα ίδια γήπεδα λίγους μήνες νωρίτερα.

* Τη σεζόν 1985-1986 ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 10η θέση (!), με 27 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες) και τέρματα 33-38...

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο (22 αγώνες) και ολοκληρώθηκε με τον Μιχάλη Μπέλλη (8 παιχνίδια).


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4