Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Σεπτεμβρίου 2018

"Φτερούγισε" στην κορυφή με ... τεσσάρα! (2014)

Σαν σήμερα στις 28/9/2014, για την 5η στροφή του πρωταθλήματος της Super League, o ΠΑΟΚ, νίκησε στην Τούμπα τον ΟΦΗ με 4-0, σκορ που διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο...

Μπροστά σε 14.000 περίπου θεατές (11.435 τα εισιτήρια) ο Αναστασιάδης, παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Ρατς – Βίτορ – Κατσικά – Σκόνδρα στην άμυνα, Κάτσε – Τζανδάρη – Τζιόλη στη μεσαία γραμμή και Μακ- Αθανασιάδη – Σαλπιγγίδη στην επίθεση.

Με καθαρό 4-3-3 παράταξε την ομάδα ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, έχοντας τρία αμυντικά χαφ (Τζιόλη, Κάτσε, Τζανδάρη), που πίεζαν ασφυκτικά τους παίκτες της μεσαίας γραμμής του ΟΦΗ και έκλειναν όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου.

Ο Δικέφαλος βρέθηκε να προηγείται στο σκορ μόλις στο 2' με γκολ του Ράζβαν Ρατς που πήρε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι από γύρισμα του Σαλπιγγίδη και άνοιξε το σκορ. Δυνατό ξεκίνημα για μια ακόμη φορά από τον ΠΑΟΚ που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένος να επιβάλλει τον ρυθμό του.
Μετά το 1-0 ακολούθησε ένα δεκαπεντάλεπτο με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει αλλά ο ΠΑΟΚ να ελέγχει το ματς με τον ΟΦΗ να μην μπορεί να περάσει τη μεσαία γραμμή για να φτάσουμε στο 22ο λεπτό, όταν χάθηκε πολύ μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. 

Ο Σαλπιγγίδης έβγαλε από τα δεξιά τετ α τετ τον Σκόνδρα, το πλασέ του το απέκρουσε ο Λόρια, στη συνέχεια της φάσης ο Κάτσε έκανε την προβολή πιεζόμενος στην άδεια εστία και σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι!

Πέντε λεπτά αργότερα έγινε το 2-0 με τον Ρόμπερτ Μακ. Ο Σλοβάκος με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Λόρια και διπλασίασε τα τέρματα του ΠΑΟΚ.
Στο 40΄ ο ΟΦΗ πάτησε για πρώτη φορά την περιοχή μας (!) χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα και στο επόμενο λεπτό έγινε το 3-0 με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ του Ρατς.

Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 45' «χτύπησε» και ο Κλάους αφού προηγήθηκε τακουνάκι του στο δοκάρι, σουτ του Τζανδάρη στο δοκάρι, νέο σουτ του Ρατς που απέκρουσε ο Λόρια και ο Κλάους με την τέταρτη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Με την έναρξη της επανάληψης ο Γκατούζο πέρασε στο ματς Κουτσιανικούλη και Μάιρον σε μια προσπάθεια να διορθώσει την τραγική εικόνα της ομάδας του...

Στο 62ο λεπτό ο Μακ μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, σούταρε στην κλειστή γωνία και ο Λόρια απέκρουσε σε κόρνερ. 

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε σε σχέση με αυτόν του πρώτου 45λεπτου, ο ΠΑΟΚ ενόψει και της δύσκολης συνέχειας αρκέστηκε σε διαχείριση του σκορ, ενώ στο 68' ο Αναστασιάδης πέρασε στο ματς τους Παπαδόπουλο και Γκολάσα (έκανε το ντεμπούτο του) στις θέσεις των Τζανδάρη και Σαλπιγγίδη.

Στο 77' μπήκε ο Μάρτενς στη θέση του Τζιόλη και στο 80ό λεπτό, εκπληκτικό 1-2 Μακ και Γκολάσα με τον Ισραηλινό να βγαίνει τετ α τετ αλλά να πλασάρει άουτ! Την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο 87'.

Συμπερασματικά ο Δικέφαλος πήρε μια άνετη νίκη και βρέθηκε πλέον μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας, πηγαίνοντας την επόμενη Κυριακή στο Καραϊσκάκη με αέρα τριών βαθμών από την ομάδα του Μαρινάκη ...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς, Κάτσε, Τζανδάρης (68' Παπαδόπουλος), Τζιόλης (77' Μάρτενς), Μακ, Σαλπιγγίδης (68' Γκολάσα), Αθανασιάδης.

ΟΦΗ: Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μπανούσης (46' Κουτσιανικούλης), Μονιάκης, Πετρόπουλος, Κάλατζιτς, Λαμπρόπουλος, Μέιτε, Περογαμβράκης (46' Μάιρον), Μακρής (58' Ραζάκ).

......................................

Ο Άγγελος Αναστασιάδης τόνισε πως είναι ικανοποιημένος για κάποια πράγματα από την ομάδα του, τονίζοντας όμως πως υπάρχουν και πράγματα που τον αφήνουν δυσαρεστημένο.
Σε ερώτηση για το γιατί ξεφυσάει μετά από μια νίκη με 4-0: "Είναι η ανακούφιση... Ξέρετε ότι έχουμε ακόμη πολλή δουλειά. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού και τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσα φαίνονται, αλλά είναι πολύ δύσκολα κι αν κάνεις ένα λάθος μπορεί να γίνει μπούμεραγκ και να γυρίσουν όλα ανάποδα.Σίγουρα περιμένουμε να γινόμαστε και καλύτεροι. Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί πάμε όλοι μαζί".

Για το αν θεωρεί πως ο Δικέφαλος διανύει περίοδο φόρμας ή οι καλές εμφανίσεις είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης της νοοτροπίας και του κλίματος: "Εγώ περιμένω να είμαστε πρωταθλητές τον Μάιο. Ώρα δεν μου λέει τίποτα. 

Ελπίζω να βοηθήσει η Παναγιά με την δουλειά που κάνουμε να τα καταφέρουμε. Δεν πετάμε στα σύννεφα, δεν λέμε μεγάλες κουβέντες, γιατί είδατε τι έγινε στο παιχνίδι με την Καλαμαριά. Πετούσαμε στα σύννεφα με πρώτο εμένα. Κι ότι κάναμε πριν το παιχνίδι με την Καλαμαριά ήταν λανθασμένα".

Για τα επόμενα δύο παιχνίδια σε Ευρώπη και Ελλάδα: "Δεν σκεφτόμαστε τίποτα. Το τελευταίο παιχνίδι έχουμε πάντα πάνω. Αυτό είπα και στα παιδιά στα αποδυτήρια. Το πανηγύρι τελείωσε. 

Το πανηγύρι είναι για τον κόσμο, αυτοί μπορούν να χαρούν. Έχουμε πολύ κοντά, την Πέμπτη, ένα παιχνίδι κι αμέσως μετά ένα ακόμη. Εάν δεν δούμε καθαρά μόνο το παιχνίδι της Πέμπτης και δούμε μαζί και το επόμενο, θα μπερδέψουμε πολύ τα πράγματα".

Για το αν υπάρχει κάτι που να μην του άρεσε σήμερα από την ομάδα: "Μπορεί να είμαι ικανοποιημένος, αλλά μόνιμα είμαι δυσαρεστημένος και με κάποια πράγματα, αλλά αυτά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να συζητηθούν εδώ. Αύριο με τα παιδιά έχουμε να πούμε πολλά και δυσάρεστα".

Για το ότι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος μετά την ισοπαλία με την Καλλονή στην Τούμπα, είχε δηλώσει πως η ομάδα αντιμετώπιζε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια και στη συνέχεια μετράει γύρω στα 25 γκολ: "Στο παιχνίδι με την Καλλονή είχα πει ότι κάνουμε ευκαιρίες, αλλά δεν κάνουμε γκολ. Σας είχα πει ότι είναι να γυρίσει το κουμπί από πάνω και να γίνει το κλικ. Εγώ σας είπα ότι το αφήνω στην Παναγιά. 

Χίλιες ώρες να παίζαμε με την Καλαμαριά γκολ δεν θα βάζαμε Μπορεί να μας στεναχώρησε αυτό που έγινε, αλλά ήταν δίκαιο. Δίνεις παίρνεις, δεν δίνεις δεν παίρνεις. Εγώ το λέω για την Παναγιά γιατί το πιστεύω. Μακάρι να το πιστέψουν και τα παιδιά. Είχα πει τότε ότι και την χρονιά που πήραμε το πρωτάθλημα, είχαμε ξεκινήσει με ισοπαλία με τον Πιερικό. Δουλεύουμε πολύ και σε αυτό το κομμάτι είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος".

........................................

Ο Ρόμπερτ Μακ σκόραρε και απέναντι στον ΟΦΗ και στις δηλώσεις του ανέφερε πως όλη η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα.
Πιο συγκεκριμένα:

"Παίξαμε πολύ καλά σήμερα. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή, αλλά τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο και κοιτάμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Όλη η ομάδα είναι σε πολύ καλή φόρμα, όλοι παίζουν πολύ καλά και δεν είμαι μόνο εγώ".

Για τα επόμενα παιχνίδια που έρχονται: "Θέλουμε πολύ να κερδίσουμε την Πέμπτη, αλλά και την Κυριακή. Κατά τη γνώμη μου αυτή την στιγμή είμαστε καλύτεροι από τον Ολυμπιακό".

.....................................

Ο Ραζβάν Ρατς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ και μίλησε για την εικόνα της ομάδας και τα 2 παιχνίδια που έρχονται.
Αναλυτικά:

Για την μεγάλη νίκη απέναντι στον ΟΦΗ και τα παιχνίδια με Γκινγκάμπ και Ολυμπιακό: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και τα συγχαρητήρια πάνε στην ομάδα και μετά σε εμένα. Χαίρομαι κι εγώ για τα δύο γκολ που πέτυχα και βοήθησα την ομάδα. Όσο για το ματς με τον Ολυμπιακό δεν έχω να σχολιάσω κάτι γιατί υπάρχει η αναμέτρηση με την Γαλλία".

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα: "Θέλω να πω πως θα πρέπει να κρατήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος. Η ομάδα σίγουρα έχει βελτιωθεί από το ξεκίνημα. Πήραμε ένα μάθημα με την Ζίμπρου, στην συνέχεια βελτιωθήκαμε. Στόχος της ομάδας είναι να βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και να κυνηγάμε τη νίκη σε κάθε αγώνα".

Για την αμυντική λειτουργία της ομάδας: "Είμαστε ομάδα δεν κάνουν επίθεση ή άμυνα μόνο τέσσερις. Το κάνουμε μαζί. Προσπαθούμε να κάνουμε την δουλειά και δόξα τω Θεώ στα τελευταία παιχνίδια το κάνουμε πολύ καλά. Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε και ας δεχόμαστε γκολ".

Για το γκολ-φάουλ που πέτυχε: "Δεν μπορώ να αποκαλύψω πως δουλεύουμε στις προπονήσεις, είναι δικά μας μυστικά αυτά. Έτσι έπρεπε να γίνει σήμερα και έγινε...".

Για το ότι ήρθε ως αντικαταστάτης του Λίνο και τα πηγαίνει εξαιρετικά: "Όχι δεν ήρθα σαν αλλαγή κάποιου, δε μου είπε κάποιος κάτι τέτοιο. Ήθελα να έρθω και ελπίζω να έχω δικαιώσει αυτή την επιλογή, νιώθω πολύ καλά. Στην συνέχεια έμαθα για τον Λίνο και όσα έχει προσφέρει στην ομάδα και χαίρομαι που ο κόσμος δείχνει την αγάπη του και σε εμένα".

Για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου: "Φυσικά και θέλω να προκριθούν και οι δύο χώρες. Προφανώς το εύχομαι για την δική μου Εθνική και αφού παίζω στην Ελλάδα θα ήθελα να περάσουμε και οι δύο".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4