Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Σεπτεμβρίου 2018

Πέταξε βαθμούς με την Ξάνθη στην Τούμπα! (2016)

Σαν σήμερα στις 25/9/2016, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Ξάνθη και έμεινε στη λευκή ισοπαλία ...

Ο Δικέφαλος βρήκε απέναντί του μια ομάδα που ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να παίξει αντιποδόσφαιρο με μαζική άμυνα και συνεχείς καθυστερήσεις, μια ομάδα με νοοτροπία χωριού, που κατάφερε όμως να πάρει από το πουθενά τον βαθμό της ισοπαλίας! 

Φιγούρα για κλάματα ο διαιτητής Βάτσιος που θύμισε διαιτητές άλλης εποχής! Απαράδεκτη η διαιτησία του, μόνο εκνευρισμό προκάλεσε με πολλές από τις αποφάσεις του.

Μπροστά σε 16.000 θεατές, ο Ίβιτς παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα Λέοβατς - Κρέσπο – Τζαβέλλα – Μάτος, στα χαφ Τσίμιροτ – Κάνιας - Μπίσεσβαρ και στην επίθεση Ροντρίγκες – Κουλούρη – Κάμπος, σε ένα καθαρό 4-3-3.
Ο Δικέφαλος παίζοντας παιχνίδι κατοχής (την έφτασε στο 76% - 24% στο τέλος του ημιχρόνου) μπήκε καλά στο παιχνίδι και επέβαλε τον δικό του ρυθμό από το 1ο λεπτό. 

Έκλεισε την Ξάνθη στο μισό γήπεδο και προσπαθούσε να βρει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να τρυπήσει τη μαζική άμυνα της ακριτικής ομάδας, που αρκούνταν σε μια συνεχή, συμπαγή αμυντική τακτική!

Ο Δικέφαλος στο δίλεπτο 8'-9' είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ! Αρχικά στο 8', όταν ο Ροντρίγκες έπιασε δυνατό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Ζίβκοβιτς το απέκρουσε δύσκολα, ενώ στο 9' το τετ α τετ του Κουλούρη το σταμάτησε και πάλι ο Ζίβκοβιτς με το πόδι.
Από εκείνο το σημείο και μετά είδαμε έναν διαιτητή Βάτσιο να εκνευρίζει τους πάντες με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του και τους παίκτες της Ξάνθης να κάνουν καθυστερήσεις σε κάθε ευκαιρία...

Η ομάδα -πέρα από την κατοχή δεν έπεισε- δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων που ήταν πολύ καλά διαβασμένοι ή καλύτερα δασκαλεμένοι. 

Στην επανάληψη, ο Ίβιτς πέρασε στο ματς τον Πέλκα αντί του Μπίσεσβαρ περιμένοντας να βελτιώσει το δημιουργικό κομμάτι, χωρίς η αλλαγή να φέρει τα ποθητά αποτελέσματα!

Ο ΠΑΟΚ είχε 2-3 εξαιρετικές ευκαιρίες για να βρει δίχτυα αλλά τις πέταξε στα σκουπίδια! Στο 50' ο Πέλκας πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, στη μοναδική καλή στιγμή του στο ματς, γύρισε την μπάλα στο πέναλτι και ο Κάμπος πλάσαρε άουτ!
Στο 61', παραλίγο έμφραγμα όταν μετά από μεγάλο λάθος του Τσίμιροτ χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Ξάνθη με τον Νιέτο να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι άουτ!

Στο 83', νέα τεράστια ευκαιρία χάθηκε από τον Ροντρίγκες, όταν μετά από μπαλιά πάρε βάλε του Κλάους αστόχησε από κοντά! Τέλος στο 93ο λεπτό, ο Ροντρίγκες και πάλι δεν μπόρεσε να βρει στόχο. 

Η φάση ξεκίνησε από τον Τιάμ που μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά σούταρε, ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε και ο Ροντρίγκες που ακολούθησε τη φάση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα...

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ, χωρίς να παίξει ποδόσφαιρο αξιώσεων, είχε τις ευκαιρίες να πάρει το τρίποντο, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε. 

Δείτε στιγμιότυπα από το ματς ΕΔΩ

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ (79' Τιάμ), Μπίσεσβαρ (46' Πέλκας), Κάνιας, Ροντρίγκες, Κάμπος, Κουλούρης (59' Αθανασιάδης).

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Ουάλας (81' Ορφανίδης), Φλίσκας, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Καμαρά, Λούκας, Νιέτο (92' Ράνος), Λάζιτς, Σολτάνι, Γιουνιές (63' Βασιλακάκης).

.............................................................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου στάθηκε στις ευκαιρίες που δημιουργεί η ομάδα χωρίς να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα...
Aναλυτικά τόνισε ο Βλάνταν Ίβιτς:

Για την εικόνα του ματς: "Αυτό που μένει είναι ότι χάσαμε δύο βαθμούς. Το δεύτερο το ότι δεν σκοράραμε, αν και είχαμε ξεκάθαρες φάσεις. Έχουμε θέμα, γιατί δημιουργούμε φάσεις και δεν βάζουμε γκολ. Η αυτοπεποίθηση που πρέπει να έχουν οι παίκτες ξεκινά από την προπόνηση. Πάντα στην προπόνηση, όταν κάνουμε τελειώματα, ζητώ να είμαστε σοβαροί. 

Στο τελευταίο 20λεπτο δεν κάναμε πίεση, δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Προσπάθησα να τους ηρεμήσω, έβλεπα ότι είναι εκνευρισμένοι. Είναι το πρώτο πράγμα, που πρέπει να συζητήσω μαζί τους. Δεν θα γίνεται σε κάθε παιχνίδι να προηγούμαστε 2-0 στο ημίχρονο. Δεν πρέπει να χάνεται η συγκέντρωση".

Για τον εκνευρισμό που έβγαζε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του: "Όλοι ήθελαν να βάλουμε γκολ, όλοι πάλεψαν και έδωσαν το 100%. Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, να μη σου βγουν οι φάσεις. 

Είχαμε κι έναν κακό αγωνιστικό χώρο, που δεν φαίνεται από πάνω. Επηρεάζει την ομάδα, που προσπαθεί να δημιουργήσει. Είναι το δικό μας γήπεδο, και είναι δικό μας πρόβλημα".

Για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες: "Είμαστε μια ομάδα, που δημιουργεί. Δεν μπορείς να πεις ότι δεν δουλεύει στον αγωνιστικό χώρο. Ευκαιρίες χάνουν και οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου. 

Το να πούμε ότι δεν ψάξαμε πόσο καλοί είναι οι παίκτες που πήραμε στο σκοράρισμα, αυτό είναι άποψή σας. Αν γυρίζαμε το χρόνο πίσω, δεν θα κάναμε κάτι διαφορετικό. Και στα τρία παιχνίδια, μας έλειψε η συγκέντρωση. Αυτό πρέπει να το δούμε".

Για το αν ο εκνευρισμός προήλθε από τον τρόπο που αγωνίστηκε η Ξάνθη: "Έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες, που δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει εδώ, ήρθαν από πρωταθλήματα που οι ομάδες παίζουν πιο ανοιχτά. Πρέπει να προσαρμοστούν, όσο πιο γρήγορα γίνεται".

Για το επερχόμενο ματς με την Λίμπερετς: "Εμείς θέλουμε να γίνει. Έχουμε κάνει το πρόγραμμά μας. Αύριο θα έχουμε απάντηση από την ΟΥΕΦΑ".

...............................................

Ο Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλά, αλλά δεν είχε την τύχη με το μέρος του...
Οι δηλώσεις του Κάνιας:

"Σίγουρα αυτός ο βαθμός δεν ήταν αυτό που θα θέλαμε εμείς από αυτό το παιχνίδι, ειδικά στο τέλος, όπου αγωνιστήκαμε με παίκτη παραπάνω και δεν μπορέσαμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αυτή τη στιγμή, έχουμε αυτό τον βαθμό και προχωράμε και κοιτάμε να ανεβούμε κι άλλο στην βαθμολογία.

Αρχίσαμε θετικά το παιχνίδι με καθαρό μυαλό και στρωτό ποδόσφαιρο. Κοιτάξαμε να ανοίξουμε το γήπεδο και να κρατήσουμε την κατοχή, κάτι που ήταν και ο σκοπός μας από την αρχή. 

Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, από το σημείο που ο αντίπαλος έμεινε με δέκα ολόκληρη η ομάδα ανέβηκε προς τα πάνω και στο τέλος παίζαμε μόνο με έναν παίκτη στην άμυνα ουσιαστικά. 

Δοκιμάσαμε με σέντρες, με κάθετες μπαλιές, παίξαμε από το πλάι. Δεν θα έλεγα ότι δεν είχαμε καθαρό μυαλό, πιστεύω ότι κάναμε τρομακτικές ευκαιρίες στο τέλος, αλλά μερικές φορές η μπάλα δεν θέλει να μπει.

Είναι λίγος καιρός οι δύο μήνες που είμαι εδώ, αλλά μπορώ να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν ένα κίνητρο να έρθω σε αυτό το πρωτάθλημα, γιατί παρ' όλο που δεν είναι όπως το αγγλικό και το ισπανικό, είναι ένα σημαντικό πρωτάθλημα, έχει πολύ καλές ομάδες. 

Ο ΠΑΟΚ είναι μία από αυτές, παίζει στην Ευρώπη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό κίνητρο για έναν ποδοσφαιριστή. Είναι αυτό που έψαχνα, εδώ δεν μου λείπει τίποτα και ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Είναι μία νέα ομάδα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι από προπόνηση σε προπόνηση. Υπάρχουν πολλοί καινούργιοι παίκτες, έχουμε ποιοτική ομάδα, κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι γιατί είναι πολύ νωρίς στην σεζόν. 

Ο στόχος είναι να δώσουμε χαρά στον κόσμο και την διοίκηση γιατί αξίζουν κάτι τέτοιο και έχουμε την δυνατότητα να το κάνουμε".

................................................

Ο Λέο Μάτος, στις δηλώσεις του τόνισε μεταξύ των άλλων πως η ομάδα πρέπει να δουλέψει, να δει το επόμενο ματς και να πάρει τους τρεις βαθμούς...
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάτος:

"Το πρόβλημα ήταν ότι η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα. Παίξαμε καλά, δημιουργήσαμε φάσεις, ήμασταν αρκετά καλοί, κάναμε δύο αδιανότητες ευκαιρίες, αλλά αν δεν θέλει να μπει δεν μπαίνει. 

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τόσο εύκολα ένα τέτοιο παιχνίδι, είναι από αυτά που σου μένουν όταν η μπάλα δεν μπαίνει στα δίχτυα και έχεις κάνει τα πάντα. Πρέπει να δουλέψουμε, να δούμε το επόμενο ματς και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια που κάναμε σήμερα.

Αυτό που πρέπει να αλλάξουμε είναι να βάλουμε τα γκολ που χάθηκαν σήμερα. Σε κάθε προπόνηση προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Θέλουμε να σκοράρουμε, αυτό ήταν το πρόβλημα σήμερα, απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε όλη πίσω. 

Παρ' όλα αυτά κάναμε 4-5 πολύ καλές ευκαιρίες. Έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή, μας εξηγεί τα πάντα, είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε και αυτό το κομμάτι. Ελπίζω και εύχομαι ότι στα επόμενα παιχνίδια θα τελειώσουμε τις φάσεις.

Με την Λίμπερετς πολύ απλά ο στόχος είναι να κερδίσουμε. Υπάρχουν απαιτήσεις από την ομάδα στην Ευρώπη και αυτό είναι θετικό. Ο στόχος μας είναι η νίκη σε αυτό το παιχνίδι, από αύριο θα αρχίσουμε να δουλεύουμε γι' αυτό. 

Δεν έχω δει κάποιο παιχνίδι της εκτός από αυτό με την Καμπάλα. Είναι μία ομάδα με συνοχή, δεν θα είναι εύκολο, αλλά ο σκοπός μας είναι η νίκη. Ο κόουτς θα μας μιλήσει, θα δούμε κάποια βίντεο και είμαι αισιόδοξος".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4