Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Σεπτεμβρίου 2018

Προηγήθηκε 2-0, αλλά έχασε βαθμό από τα Τρίκαλα! (1971)

Σαν σήμερα στις 26/9/1971, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τα Τρίκαλα, σε παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1971-1972...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε 19.000 περίπου θεατές (17.016 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2, αν και ως το 70ό λεπτό προηγείτο με 2-0 στο σκορ!

Ήταν ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε σοκ στον κόσμο του ΠΑΟΚ, καθώς ήρθε εντός έδρας, από έναν υποδεέστερο αντίπαλο, με τρόπο απίστευτο, καθώς η ομάδα ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 από το 33ο λεπτό!

Η εντύπωση που είχε δημιουργηθεί στον κόσμο ήταν ότι η ομάδα είχε σοβαρό πρόβλημα με τη φυσική της κατάσταση, καθώς η πρώτη στην επανάληψη ήταν κατακόρυφη.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ καλά στο ματς, κυριολεκτικά σφυροκόπησε την άμυνα των φιλοξενούμενων, όμως ούτε ο Κούδας στο 3', ούτε ο Αποστολίδης στο 13', 15', 20' (δοκάρι), μπόρεσαν να νικήσουν τον Σιδηρόπουλο, που με ωραίες επεμβάσεις κρατούσε την εστία του ανέπαφη.

Το σκορ άνοιξε στο 31', όταν ο Ασλανίδης μπήκε από πλάγια στην περιοχή, σέντραρε και ο Αποστολίδης με σουτ έκανε το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα του Γούναρη, ο Σαράφης με κεφαλιά πέτυχε το 2-0 και η κατάσταση έδειχνε πλήρως ελεγχόμενη από τους παίκτες μας που κυριαρχούσαν στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 59' χάθηκε διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τους Σαράφη (κεφαλιά που αποκρούστηκε από τον Σιδηρόπουλο) και τον Αποστολίδη (κεφαλιά ψαράκι άουτ), για να φτάσουμε στο 71', όταν ο Χονδρός μείωσε με τη βοήθεια της τύχης σε 2-1.
Πέντε λεπτά αργότερα το σουτ του Ασλανίδη αποκρούστηκε από το δοκάρι των Τρικάλων, για να έρθει στο 81' η ψυχρολουσία! Ο Γούναρης προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον Σαββουλίδη που ήταν εκτός θέσης, ο Σινάτκας εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και πέτυχε το 2-2.

Η τελευταία καλή προσπάθεια των παικτών μας για να πάρουν τη νίκη, καταγράφηκε στο 85', όταν ο Ματζουράκης έπιασε γυριστό σουτ, αλλά ο Σιδηρόπουλος απέκρουσε δύσκολα...

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αποστολίδης, Τερζανίδης και από τα Τρίκαλα ο τερματοφύλακας Σιδηρόπουλος και ο Χονδρός

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Μπέλλης, Παπαδόπουλος, Σαράφης, Ματζουράκης, Τερζανίδης, Κούδας, Αποστολίδης, Ασλανίδης.

Τρίκαλα: Σιδηρόπουλος, Θεοδοσόπουλος, Μυλωνάς, Χονδρός, Νίκας, Παπασίμος, Μπεβενίου (46' Γεωργίτσης), Φωτόπουλος, Σινάτκας, Καλατζής, Κοντάκης.

* Τη σεζόν 1971-1972, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 80 βαθμούς σε 34 ματς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. Τερμάτισε στην 5η θέση με 53-27 τέρματα, αλλά εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα τρόπαιο που ήταν ο πρώτος τίτλος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ από το 1926...

* Πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Αποστολίδης με 12 τέρματα και ακολούθησε ο Σαράφης με 10.

* Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός με 88 βαθμούς (ήταν η ομάδα του Γουέμπλεϋ), ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κάποια ανέλπιστα στραβοπατήματα, καθώς έχασε 2 φορές από το Αιγάλεω και εκτός έδρας από Φωστήρα - Βέροια. Μιλάμε για  βαθμούς που θα μπορούσαν να είχαν κερδηθεί.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1971-1972.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4