Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Αυγούστου 2018

Νίκησε την Κέρκυρα ο κουρασμένος ΠΑΟΚ (2017)


Σαν σήμερα στις 27/8/2017, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα την Κέρκυρα με 3-1, σε παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, της περιόδου 2017-2018...

Στην άδεια λόγω της γνωστής τιμωρίας Τούμπα, ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Ρέι κάτω από τα δοκάρια, Μάτος, Μαλεζά, Κρέσπο, Λεβέκ στηνν άμυνα, Κάτσε, Σάκχοφ αμυντικά χαφ, Πέλκας, Κάμπος, Λημνιός στη μεσαία γραμμή και Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι από το 1ο λεπτό, έδειξαν διάθεση να παίξουν μαζική άμυνα, ο Δικέφαλος πήρε τον χώρο, κυκλοφόρησε την μπάλα –αν και δεν έλειψαν και πάλι τα λάθη- και σταδιακά άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Γιαννακόπουλου.

Έτσι στο 9' χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Λημνιό να κάνει την προβολή και ο Γιαννακόπουλος να διώχνει σε κόρνερ. Στο 15ο λεπτό, καλό σουτ του Κάτσε, έδιωξε σε κόρνερ ο Γιαννακόπουλος, στο 22ο λεπτό το διαγώνιο σουτ του Λεβέκ, η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι και πέρασε άουτ!

Τρία λεπτά αργότερα σέντρα ο Λεβέκ, κεφαλιά άουτ ο Πρίγιοβιτς, ενώ στο 39ο λεπτό, χάθηκε τεράστια ευκαιρία από τον Πρίγιοβιτς. Μετά από ωραία προσπάθεια του Κάμπος από τα δεξιά, ο φορ του ΠΑΟΚ βρέθηκε σε καλή θέση, αρχικά μπερδεύτηκε, σούταρε όμως πεσμένος για να μπλοκάρει ο Γιαννακόπουλος!

Δύο λεπτά αργότερα ο Σάκχοφ από το 1 μέτρο δεν μπόρεσε να σκοράρει κάτι που έκανε στο 43' ο Πρίγιοβιτς με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Σάκχοφ υπέπεσε σε πέναλτι και ο Νούνιες νίκησε τον Ρέι ισοφαρίζοντας.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στην επανάληψη και με δύο γκολ που σημείωσαν οι Πέλκας στο 54' και Μακ στο 60' έφτασε στο 3-1, καθαρίζοντας το παιχνίδι.

Η εικόνα της ομάδας μετά το 60' προβλημάτισε, οι παίκτες ξέμειναν ολοφάνερα από δυνάμεις, με τους Κάτσε - Μάτος να είναι οι μοναδικοί που ικανοποίησαν με την απόδοσή τους.
 
O Λουτσέσκου είχε την ευκαιρία με την 15νθήμερη διακοπή του πρωταθλήματος να διορθώσει όσο γινόταν την κατάσταση, έχοντας στη διάθεσή του τον Ελ Καντουρί, αλλά και ότι άλλο θα έφερναν οι τελευταίες μέρες των μεταγραφών...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λεβέκ (65' Πούγγουρας), Κάτσε, Σάκχοφ, Πέλκας, Κάμπος, Λημνιός (58' Μακ), Πρίγιοβιτς (78' Κουλούρης).

Κέρκυρα: Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάνννου, Γκόμες, Κόντος (62' Μπάουμαν), Ντιόγκο, Σιόντης, Νούνιες (52' Επστάιν), Ντουαλά, Ζορμπάς (75' Μεληκιώτης).

......................................................................

O τεχνικός του Δικεφάλου, Ραζβάν Λουτσέσκου, μίλησε μετά τη λήξη του νικηφόρου αγώνα κόντρα στην Κέρκυρα...

Αναλυτικά τόνισε:

Για την εικόνα του ματς : "To παιχνίδι ήταν υπό τον έλεγχό μας, ειδικά το πρώτο, ήταν πολύ καλό ημίχρονο. Παίξαμε μπροστά, γρήγορα, προσπαθήσαμε να χαλάσουμε τις ισορροπίες του αντιπάλους, κάναμε καλές ευκαιρίες, δυστυχώς σκοράραμε μόνο μία φορά. Είναι μια δύσκολη περίοδος για την ομάδα, τη μοναδική φορά που μπήκε ο αντίπαλος στην περιοχή μας, κέρδισε ένα πέναλτι. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο. Παίξαμε με υπομονή και πάθος, κάναμε 3-4 καλές ευκαιρίες και ήρθαν και τα γκολ. Στο τελευταίο τέταρτο ξεμείναμε από ενέργεια και χάσαμε την ισορροπία μας. Παρόλα αυτά δείξαμε καλή αντίδραση, χωρίς να έχουμε χρόνο να δουλέψουμε, μετά το ταξίδι στη Σουηδία. Τώρα αρχίζει η πραγματική δουλειά για μας".


Για το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στη φυσική κατάσταση: "Δεν θέλω να μπω σε μεγαλύτερη συζήτηση. Είχαμε ένα ταξίδι, είχαμε κακή ψυχολογία, είμαι εδώ έχοντας κάνει 9 προπονήσεις και 4 επίσημα παιχνίδια. Δεν ξέρω για ποιο λόγο συνέβη αυτό, αλλά πρέπει να δουλέψουμε. Δεν θα αναλύσω πολύ τώρα την κατάσταση και να κρίνουμε, είναι δύσκολη στιγμή για όλους, πιθανόν να μην ήμουν εδώ αν τα πράγματα ήταν τέλεια. 

Και είναι η στιγμή που πρέπει να αφήσουμε κάποια πράγματα πίσω μας, και να αρχίσουμε να δουλεύουμε. Οι παίκτες έχουν ποιότητα, το έχουν δείξει και παλιότερα. Πρέπει να διορθώσουμε κάποια κομμάτια, ειδικά εκτός έδρας, γιατί εδώ είναι χαρά μας να βλέπουμε τον ΠΑΟΚ να παίζει και να αντιδράει. Εκτός έχουμε κάποια θέματα και πρέπει να τα διορθώσουμε. Σας χρειαζόμαστε όλους μαζί μας. Πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά".


Για το γεγονός ότι η 18άδα του Δικεφάλου δεν διέθετε ακραίο μπακ: "Έχουμε πολύ καλούς νεαρούς παίκτες, όπως ο Κωνσταντινίδης κι ο Δεληγιαννίδης. Χρειάζεται να βελτιώσουν κάποια πράγματα, στις τοποθετήσεις τους. Τους υπολογίζω και πρέπει να δουλέψουν. 

Σήμερα ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι, έπρεπε να το κερδίσουμε, κράτησα πιο επιθετικούς παίκτες. Η σκέψη ήταν να έχουμε στον πάγκο παίκτες, που θα ήταν κρίσιμοι, αν το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό για μας. Κράτησα μόνο τον Πούγγουρα στην 18άδα, να μπει και να παίξει, γιατί στα άκρα της άμυνας μπορεί να παίξει ο Κρέσπο".


Για το τι μεσολάβησε μετά από τον αποκλεισμό: "Ήταν δύσκολες μέρες, αλλά έπρεπε να σηκώσουμε το κεφάλι μας ψηλά. Ζήτησα από τους παίκτες να ξεχάσουν τα πάντα, να απολαύσουν το παιχνίδι, γιατί είναι ποιοτικοί παίκτες. Να κάνουμε τη δουλειά τους με πάθος. Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα, αν είσαι σωστός και δουλεύεις. Τους ζήτησα να έχουμε μόνο ένα στόχο σήμερα, τους τρεις πόντους".

Για τον Ελ Καντουρί: "Είναι πολύ καλός παίκτης, πολύ έξυπνος, έχει πολύ καλή γνώση της τακτικής, τον είχα στην 18άδα. Ήθελα να μπει γρήγορα και στην ατμόσφαιρα της ομάδας".

Για το αν θα αποκτηθεί και άλλο φορ: "Υπάρχουν άλλες λίγες μέρες, θα τα αναλύσουμε όλα, και θα δούμε τι θα αποφασίσουμε".

Για το αν θεωρεί λογικό να ξεκουράζει παίκτες από την 1η κιόλας αγωνιστική: "Εξαρτάται από την κατάσταση της ομάδας. Παίζοντας κάθε 3-4 μέρες, είναι σημαντική η πνευματική φρεσκάδα, γιατί η συγκέντρωση και η αντίδραση έρχονται απ΄ αυτό. Επηρεάζει και η φυσική κατάσταση. Νιώθεις καλά, αντιδράς καλύτερα και παίρνεις καλύτερες αποφάσεις. Αν δε νιώθεις καλά, διστάζεις. Είναι σημαντικό να έχουμε μια ομάδα με παίκτες, που θα είναι εδώ για να παίξουν.

Και να βρούμε την ποιότητα του καθενός, ο καθένας μπορεί να δώσει κάτι διαφορετικό. Σαν ομάδα, πρέπει να κρατάμε τους παίκτες με κίνητρο. Έντεκα παίκτες για να παίξουν, είναι σημαντικό να έχουν και καλή προπόνηση. Κι αυτό σημαίνει να έχει όλο το γκρουπ καλές προπονήσεις και ο καθένας να περιμένει να παίξει στο επόμενο παιχνίδι. Αυτοί είναι οι λόγοι, που μπορεί να κάνεις ροτέισον".


.....................................................................

Ο MVP της αναμέτρησης, Εργκούς Κάτσε, στις δηλώσεις του είπε...

Για τη σημασία της νίκης: "Χρειαζόμασταν τη νίκη, είχαμε ένα άσχημο αποτέλεσμα την Πέμπτη το βράδυ. Η ψυχολογία μας είναι αρκετά πεσμένη. Δεν το περιμέναμε. Ωστόσο είμαστε στον ΠΑΟΚ, είμαστε στην καλύτερη ομάδα, θα πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι".

Για την κατάσταση στην ομάδα μετά τον αποκλεισμό: "Είναι δύσκολο για εμάς. Καταλαβαίνω γιατί είναι δύσκολο και για τον κόσμο, αλλά όπως είπα είμαστε στον ΠΑΟΚ, επιβάλλεται να σηκώσουμε το κεφάλι μας. Το πρόβλημα μας είναι ψυχολογικό. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές".

Για την βράβευση του ως καλύτερου ποδοσφαιριστή της αναμέτρησης: "Θέλω να τους ευχαριστήσω, αν και πρέπει να πω ότι δεν το χάρηκα τόσο, λόγω του παιχνιδιού της Πέμπτης. Θα ήθελα να είχαμε προκριθεί την Πέμπτη..."

Για τη δική του αγωνιστική κατάσταση: "Πέρσι δεν είχα πολλές συμμετοχές. Τελευταία μου συμμετοχή ήταν με Παναθηναϊκό στα play offs. Στη Λεβαδειά ένιωσα ότι είμαι πίσω σε θέμα φυσικής κατάστασης, ωστόσο δουλεύω καθημερινά για να είμαι έτοιμος".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4