Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Αυγούστου 2018

Ανώμαλη προσγείωση στο Αγρίνιο (2013)

Σαν σήμερα στις 24/8/2013, ο ΠΑΟΚ έχασε στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό με 2-0 σε μια αναμέτρηση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, για την 2η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2013-2014...

Ο Ευρωπαίος ΠΑΟΚ, γνώρισε ήττα ντροπής από τον νεοφώτιστο Παναιτωλικό, πραγματοποιώντας μια εμφάνιση που ήταν τουλάχιστον "απαράδεκτη"...

Έτσι μετά τη μεγάλη χαρά της εκτός έδρας ισοπαλίας 1-1 με τη Σάλκε στις 21/8/2013, ήρθε η ήττα στο Αγρίνιο να προσγειώσει τους πάντες ανώμαλα, επιβεβαιώνοντας και δικαιώνοντας όλους αυτούς που πίστευαν ότι η διαχείριση των διπλών υποχρεώσεων εντός και εκτός συνόρων απαιτεί δυνατό ρόστερ.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ προχώρησε σε αναγκαστικό ροτέσιον και ξεκίνησε στο βασικό σχήμα τέσσερις παίκτες που δεν ήταν στην βασική 11άδα στο ματς με την Σάλκε. Ο λόγος για τους Σκόνδρα, Λόπεθ, Κάτσε και Νέτσιντ.
Ο Χουμπ Στέφενς είδε κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης τον Λάζαρ να αισθάνεται ενοχλήσεις στη γάμπα και να αποχωρεί αναγκαστικά. Στη θέση του πέρασε ο Τζιόλης που προοριζόταν να πάρει ανάσες.

Στο 4-2-3-1 ξεκίνησαν ο Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου, Λόπεθ, Βίτορ, Σκόνδρας στην άμυνα, Κάτσε – Τζιόλης αμυντικά χαφ, Λούκας, Ολίσε, Στοχ στη μεσαία γραμμή και μοναδικός προωθημένος ο Νέτσιντ.

Η ομάδα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν κακή, η μεσοαμυντική λειτουργία της ήταν προβληματική, καθώς ο ΠΑΟΚ «έμπαζε» τόσο στον άξονα όσο και στα πλάγια. 


Τα αβίαστα λάθη ήταν συχνό φαινόμενο, ενώ επιθετικά η ομάδα δεν περπατούσε, έδειχνε να έχει πολύ βαριά πατήματα. Λούκας, Ολίσε, Στοχ και Νέτσιντ ήταν ξεκομμένοι, καθώς η μπάλα δεν έφτανε σε αυτούς.
Στο 27' συνέβη αυτό που "φώναζε" πως θα συμβεί. Αντεπίθεση των γηπεδούχων, η μπάλα έφτασε στον Μπόγιοβιτς που με σουτ άνοιξε το σκορ, εκθέτοντας το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Δικεφάλου. 

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Μελισσάς με κεφαλιά έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους και η κατάσταση που διαμορφώθηκε έγινε πλέον ιδιαίτερα δύσκολη για τον ΠΑΟΚ.

Με την έναρξη της επανάληψης πέρασαν στο ματς ο Αθανασιάδης και ο Σαλπιγγίδης στις θέσεις των Νέτσιντ και Ολίσε, σε μια προσπάθεια του Στέφενς να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Η εικόνα της ομάδας δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα με τις δύο αυτές αλλαγές, ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να μεταφέρει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, το παιχνίδι του έμοιαζε άναρχο και οι λάθος πάσες διαδεχόταν η μία την άλλη.

Με την είσοδο του Γεωργιάδη στο παιχνίδι στη θέση του Τζιόλη στο 70', ο Στέφενς τα έπαιξε όλα για όλα, σε μια ύστατη προσπάθεια να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε με 4-1-3-2, ουσιαστικά με μια πεντάδα επιθετικών, αφήνοντας την αμυντική λειτουργία του κυρίως στα χέρια του Κάτσε που έτρεχε πάνω κάτω.

Το προβλέψιμο παιχνίδι των παικτών του Στέφενς ήταν βούτυρο στο ψωμί των γηπεδούχων, οι πλάγιοι μπακ δεν ανέβαιναν με αξιώσεις, με αποτέλεσμα το ματς να πάει ακριβώς εκεί που το είχε σχεδιάσει ο Χάβος.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να σκοράρουν και τρίτο γκολ στις ευκαιρίες που δημιούργησαν στην αντεπίθεση, ενώ στο 85' έχασαν και πέναλτι! 

Από το χάλι που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ, δεν ξεχώρισε κανείς και όλοι πήραν εκείνη την μέρα, ένα πολύ καλό μάθημα.

Oι συνθέσεις:

Παναιτωλικός:
Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά, Μελισσάς, Θεοδωρίδης (71' Γοδόι), Τζούνιορ, Γκάλο, Μπακάκης, Ιωάννου, Μπόγιοβιτς (78' Παπουτσογιαννόπουλος) και Μπελόν.

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Λόπεθ, Βίτορ, Σκόνδρας, Κάτσε, Τζιόλης (69' Γεωργιάδης), Λούκας, Ολίσε (46' Σαλπιγγίδης), Στοχ και Νέτσιντ (46' Αθανασιάδης).

................................................................

Ο Χουμπ Στέφενς, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την εικόνα της ομάδας στο Αγρίνιο και την ήττα από τον Παναιτωλικό, σημειώνοντας ότι το μυαλό όλων είναι στον επαναληπτικό της Τρίτης (27/8/2013) με τη Σάλκε.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ολλανδός:

"Νομίζω ότι όχι μόνο οι ποδοσφαιριστές, αλλά όλοι, σκέφτονται το παιχνίδι με την Σάλκε κι όταν έρχεσαι εδώ έστω και με 1% κάτω από αυτό που πρέπει, δεν μπορείς να κερδίσεις".

Για το αν θεωρεί πως είναι θέμα νοοτροπίας: "Δεν ξέρω αν είναι θέμα νοοτροπίας, αλλά πρέπει να μάθουμε να παίζουμε σε διεθνές επίπεδο, τρία παιχνίδια την εβδομάδα. Κι αυτό που είδα σήμερα δεν ήταν αρκετό".

Για τους τραυματισμούς και τα συνεχόμενα παιχνίδια που δίνει αυτό τον καιρό η ομάδα: "Αυτή την στιγμή έχουμε αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς. Δεν ξέρω πως μπορούμε να διορθώσουμε. Είναι μεγάλο πρόβλημα με τους τραυματισμούς και πρέπει να βρούμε τους κατάλληλους για το επόμενο παιχνίδι".

Για το πως είδε τον Παναιτωλικό: "Δεν βλέπω τον αντίπαλο, αλλά την δική μου ομάδα. Έκαναν πάντως καλή δουλειά".

Για την κατάσταση του Λάζαρ και το αν προλαβαίνει τον επαναληπτικό με τη Σάλκε: "Δεν ξέρω, μόνο ο γιατρός μπορεί να απαντήσει. Είναι πάντως ένα παιχνίδι, το παιχνίδι της Τρίτης για το οποίο μιλούσαν όλοι, παίκτες, διοίκηση, εγώ προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος σε αυτό το παιχνίδι. Ίσως να ήμουν και ο μόνος που σκεφτόμουν το σημερινό παιχνίδι".

Για το αν θεωρεί πως η σημερινή ήττα θα επηρεάσει την ομάδα: "Όλα τα αποτελέσματα έχουν επίδραση στην ομάδα. Ακόμη και στην προπόνηση να γίνει κάτι λάθος, μπορεί να επηρεάσει την ομάδα».

Για το αν θεωρεί πως η σημερινή ήττα είναι μάθημα για τον ΠΑΟΚ: "Ναι, αλλά είναι πολύ ακριβό μάθημα".

Για το αν μπορεί να υπολογίζει στον Σπυρόπουλο δεδομένης και της απουσίας του Λίνο: "Δεν ξέρω. Δεν έχει προπονηθεί ακόμη με την ομάδα".

..................................................

Ο Τόνι Λόκχοφ μίλησε για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο. Διαβάστε το σύντομο σχόλιό του για το ματς:
"Δεν κάναμε ευκαιρίες και δεν πετύχαμε γκολ. Αυτό ήταν το μεγαλύτερό μας πρόβλημα. Είχαμε ένα καλό προαίσθημα για αυτό το παιχνίδι και είναι κρίμα που το χάσαμε τελικά. Ήταν ένα κακό βράδυ για μας".

...................................................

Ο Σανθ Χακόμπο βγαίνοντας από τα αποδυτήρια, σε σύντομες δηλώσεις του τόνισε -ιδιαίτερα εκνευρισμένος- πως αυτά τα ματς ο ΠΑΟΚ πρέπει να τα κερδίζει...
Διαβάστε τα όσα δήλωσε:

"Θα χάσουμε πολλά αν παρουσιάσουμε αυτή την εικόνα και σε άλλα ματς. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε τόσο για αυτό το παιχνίδι και να σκεφτόμαστε την Σάλκε. Μιλήσαμε πολύ για τις αντεπιθέσεις και τον τρόπο που θα τις αναχαιτίσουμε, αλλά δεν το κάναμε. Μείναμε στα λόγια και δεν τα κάναμε πράξεις.

Δεν είναι εμφάνιση αυτή. Σε αυτά τα ματς χάνεται το πρωτάθλημα και όχι σε αγώνες με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Επίσης δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε τόσες κάρτες και τόσο εύκολα και να αισθανόμαστε ηλίθιοι".


Όσον αφορά στο μεγάλο παιχνίδι με τη Σάλκε και την προσπάθεια πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο Χακόμπο τόνισε: "Ποια Σάλκε; Αρχικά πρέπει να δούμε γιατί χάσαμε εδώ, να το συζητήσουμε και να αφήσουμε την Σάλκε για αύριο ή και μεθαύριο".
 
..................................................

O Γιάννης Σκόνδρας τόνισε πως η ομάδα θα πρέπει να ξεχάσει γρήγορα το ματς στο Αγρίνιο και η ήττα να γίνει μάθημα για τα επόμενα παιχνίδια.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Σήμερα ήταν ένα κακό αποτέλεσμα για εμάς και πρέπει να το ξεχάσουμε γρήγορα. Ήμασταν αρκετά κουρασμένοι και ότι η ψυχολογία μας ήταν στο παιχνίδι με τη Σάλκε. Πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε σκληρά και να κοιτάξουμε το επόμενο ματς. 


Ο Παναιτωλικός έχει μία υγιή ομάδα με έμπειρους παίκτες αλλά εμείς δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και πρέπει να το ξεχάσουμε το συγκεκριμένο ματς. Τώρα κοιτάμε το παιχνίδι με τη Σάλκε και εάν είμαστε σοβαροί πιστεύω δεν θα έχουμε πρόβλημα.

Αυτό το παιχνίδι να είναι μάθημα για τα επόμενα παιχνίδια και για παρόμοιες έδρες στη συνέχεια του πρωταθλήματος".

 
................................................

O Μιγκέλ Βίτορ μετά το ματς στο Αγρίνιο, σε δηλώσεις του επεσήμανε πως ο ΠΑΟΚ αυτά τα ματς θα πρέπει να τα κερδίζει, αν θέλει να πετύχει κάτι καλό στο πρωτάθλημα ...
Διαβάστε τα όσα ανέφερε ο Πορτογάλος:

"Δεν ξεκινήσαμε καλά και ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μετά και το πρώτο γκολ που δεχτήκαμε. Δεν μπορώ να δώσω κάποια εξήγηση και όλοι γνωρίζαμε ότι αυτό το ματς θα ήταν δύσκολο. Δεν ξέρω τι έφταιξε και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα.

Πρέπει να ξέρουμε ότι ακόμα και μετά από καλά παιχνίδια στην Ευρώπη θα έρχονται παιχνίδια στο πρωτάθλημα και θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι εάν θέλουμε κάτι καλό στο πρωτάθλημα και θα πρέπει να τα κερδίζουμε. Αυτό το ματς να μας γίνει μάθημα για τα επόμενα".


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4