Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Αυγούστου 2018

Λευκή ισοπαλία στο Καυτανζόγλειο (1969)

Σαν σήμερα στις 17/8/1969, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Καυτανζόγλειο τον Ηρακλή, σε παιχνίδι του Βορείου ομίλου, του θερινού πρωταθλήματος ΟΠΑΠ ...

Ο Δικέφαλος μπροστά σε 20.000 θεατές, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν οπαδοί του, δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με πολλούς παίκτες της πρώτης ομάδας, απέναντι στον Ηρακλή.

Ο ΠΑΟΚ από το 11ο λεπτό είχε αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Μαναβίδη, από τον διαιτητή Δίλζα, επειδή κλώτσησε τον Δημήτρη Παρίδη.

Δύο λεπτά νωρίτερα, ο Παρίδης συγκρούσθηκε με τους Σεντελίδη – Μαναβίδη, ενώ στο 15' ο Παρίδης σκόραρε, χωρίς όμως το γκολ να μετρήσει καθώς ακυρώθηκε σαν οφ σάιντ.

Το χτύπημα όμως στη φάση του 9ου λεπτού, έγινε η αιτία ο Παρίδης να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με βαριά διάσειση, μολονότι ως εκείνο το σημείο (38') ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ!

Το μόνο ελαφρυντικό που είχαν οι παίκτες μας, ήταν η ταλαιπωρία του ταξιδιού στη Ρόδο, δύο μέρες νωρίτερα, στο φιλικό που έδωσαν εκεί με την νεοσύστατη ομώνυμη ομάδα του νησιού (νίκη με 1-4 στις 15/8/1969)

Κορυφαίος της αναμέτρησης ο τερματοφύλακας του Ηρακλή (Δινόπουλος), ο οποίος με απίθανες αποκρούσεις κράτησε την εστία του ανέπαφη, εντυπωσιάζοντας με την απόδοσή του. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν επίσης οι Φυτίλης, Σεντελίδης, Ψωμάς και από τον ΠΑΟΚ οι Παρίδης, Φουντουκίδης.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Δινόπουλος, Ακριτίδης, Σεντελίδης, Ψωμάς, Μαναβίδης, Σέρρας, Φυτίλης, Νικολούδης, Ζαφειρίδης, Φωτεινός (70' Πούλκας), Καλλιοντζής (38' Θεοδοσιάδης).

ΠΑΟΚ: Πίρτσος, Μήτρακας, Φουντουκίδης, Μουρατίδης, Παπαχρηστούδης, Γιακουμής, Λάζος, Τερζανίδης, Παρίδης (38' Λαρίδης), Κούδας, Ασλανίδης (70' Στεργιάδης).

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1969-1970.
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Μήτρακας, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Φουντουκίδης, Σαράφης, Πίρτσος. Καθιστοί: Παρίδης, Ασλανίδης, Αφεντουλίδης, Τερζανίδης, Λάζος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4