Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Αυγούστου 2018

Διπλό στη Μηχανιώνα με Γιώργο Γεωργιάδη (1999)

Σαν σήμερα στις 29/8/1999, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας στη Νέα Μηχανιώνα, τον Ποσειδώνα σε παιχνίδι της φάσης των ομίλων, του Κυπέλλου Ελλάδας της σεζόν 1999-2000...

Ο Δικέφαλος με τον Άρι Χάαν στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους 2.500 θεατές (1.430 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 0-3, έχοντας κορυφαίο παίκτη τον Γιώργο Γεωργιάδη!

Μετά από ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες μας σταμάτησαν να βλέπουν το ματς σαν αγγαρεία, σοβαρεύτηκαν και έφτασαν στην επικράτηση. 

Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, παρουσιάστηκε στο 18', όταν ο Πειραιώτης διαιτητής Κωνσταντινίδης, καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Παντελή Κωνσταντινίδη από τον Ζαρφειάδη. Το εκτέλεσε ο Καφές, αλλά ο Καρατζιοβαλής έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε!

Ο τερματοφύλακας του Ποσειδώνα, σταμάτησε επίσης δύο προσπάθειες των Καφέ και Καραδήμου, στις καλύτερες επιθετικά στιγμές μας στο πρώτο 45λεπτο.
Μετά από ένα κακό ξεκίνημα στην επανάληψη, το σκορ άνοιξε στο 69', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Γεωργιάδη, που με ωραίο στριφτό σουτ σημείωσε το 0-1.

Το 0-2 γράφτηκε στο 80' εκπληκτικό δεξί σουτ του Γεωργιάδη και πάλι, για να έρθει στο 90' ο Φρούσος με γυριστή κεφαλιά μετά από σέντρα του Βενερτίδη να διαμορφώσει το τελικό 0-3.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γεωργιάδης, Καραδήμος, Κουλακιώτης, Χασιώτης και από τον Ποσειδώνα ο Καρατζιοβαλής.

Οι συνθέσεις:

Ποσειδώνας Μηχανιώνας:
Καρατζιοβαλής, Ζαρφειάδης, Ζαρογιάννης, Νάντος, Πετρίδης, Καπαγιαννίδης, Παπαστέργιος (60' Μουράτης), Γιόσα, Λίσβελαντ, Χαιρόπουλος (46' Θεοδωρίδης), Μωυσιάδης.

ΠΑΟΚ: Κόβιτς, Τετράτζε, Βενετίδης, Χασιώτης, Κουλακιώτης, Νάγκμπε, Γεωργιάδης, Καφές, Βαλέντσια, Βρύζας (65' Φρούσος), Κωνσταντινίδης (30' Καραδήμος).

* Στην 58η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1999-2000 μετείχαν συνολικά 56 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 20 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 5 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

* Την χρονιά αυτή επανήλθε το σύστημα της αρχικής φάσης των ομίλων μετά την προσωρινή τριετή κατάργησή του, ενώ μέχρι και τη φάση των προημιτελικών όλοι οι αγώνες ήταν μονοί (νοκ άουτ).
 
Ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στον 2ο όμιλο (έκανε εύκολα το 5/5), μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου, το Αγερσανί Νάξου, τη Βέροια, τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας, την Παναχαϊκή

* Τα αποτελέσματα του Δικεφάλου στη φάση των ομίλων:

1η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Αγερσανί 2-0
2η αγωνιστική: Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΟΚ 0-2
3η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Παναχαϊκή 5-0
4η αγωνιστική: Ποσειδώνας Μηχανιώνας - ΠΑΟΚ 0-3
5η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Βέροια 1-0
 
* Το ταξίδι του ΠΑΟΚ στον θεσμό εκείνη τη σεζόν, σταμάτησε στον επόμενο γύρο, με την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη με 2-1 (Αλεξανδρής 2́', Γιαννακόπουλος 54́' - Φρούσος 1́9'). Το παιχνίδι ήταν νοκ άουτ και ίσως το μπαλάκι της κλήρωσης είχε τον γνωστό ... πυρετό!

* Στην αρχική εικόνα, ο Τζο Νάγκμπε σε μα προσπάθεια του στο ματς με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4