Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Αυγούστου 2018

Ενθουσιασμός στο φιλικό με την Καβάλα (1968)


Σαν σήμερα στις 18/8/1968, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Καβάλα, σε ένα παιχνίδι που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου (11.629 τα εισιτήρια), καθώς είχε γίνει γνωστό ότι ο Δικέφαλος θα αγωνιζόταν με όλους τους νεοαποκτηθέντες παίκτες του...


Μεγάλος ο ενθουσιασμός που επικρατούσε εκείνο το απόγευμα στην Τούμπα, καθώς στο ημίχρονο του παιχνιδιού ανακοινώθηκε ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα βοηθούσε να ηλεκτροφωτιστεί το γήπεδο, ενώ σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ θα κατακτούσε τον τίτλο τη σεζόν 1968-1969, θα έπαιρνε 2.000.000 δραχμές ...

Η αναμέτρηση με την Καβάλα δε δικαίωσε τις προσδοκίες του κόσμου, καθώς το πρώτο 45λεπτο τελείωσε ισόπαλο 0-0, ενώ με την έναρξη της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ με 0-1, όταν ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Γιώργος Τάτσης (δόθηκε σε αντάλλαγμα για τον Παρίδη), με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σαββουλίδη.
Ο Δικέφαλος πέτυχε το 1-1 με τον Κούδα στο 64' και ο ίδιος παίκτης λίγο αργότερα έδωσε προβάδισμα νίκης στον ΠΑΟΚ, με εκπληκτικό τελείωμα, μετά από συνδυασμό Σαράφη – Αφεντουλίδη - Παρίδη.

Απογοήτευσαν με την παρουσία τους στο ματς οι Σαράφης, Ασλανίδης, Τερζανίδης, από τους οποίους ο κόσμος περίμενε να δει πολλά περισσότερα πράγματα. Τα είδε όμως στα παιχνίδια και στα χρόνια που ακολούθησαν, καθώς και οι τρεις ήταν βασικότατα "εργαλεία" στον μεγάλο ΠΑΟΚ της δεκαετίας του '70.

Ο κόσμος χειροκρότησε τη μαχητική και Καβάλα που έδειξε πολύ καλά στοιχεία στην αναμέτρηση, η οποία ήταν μέσα στα συμφωνηθέντα ανταλλάγματα για τη μεταγραφή του Δημήτρη Παρίδη στον Δικέφαλο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Πίρτσος (Σαββουλίδης), Κατσικάρης (Μακρής), Θεοφανίδης, Φουντουκίδης (Γιακουμής), Λάζος, Μήτρακας, Παρίδης (Μουρατίδης), Σαράφης, Κούδας, Αφεντουλίδης, Ασλανίδης (Λέανδρος), Τερζανίδης.

Καβάλα: Μασμανίδης (Χατζηαφιόνης), Βάιος (Αραφόγλου), Τσεντεμεΐδης, Καραμπετάκης, Τάτσης, Πάτσης, Μαχαιρίδης, Μπλέκος, Χαραλαμπίδης, Μπαρμπαλέξης (Τραγίδης), Αβραμίδης.

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1968-1969.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4