Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Αυγούστου 2018

Διέλυσε την Αναγέννηση Γιαννιτσών (1989)

Σαν σήμερα στις 20/8/1989, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Αναγέννηση Γιαννιτσών, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1989-1990 ...

Στην 48η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας μετείχαν συνολικά 76 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 40 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

O ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων, συμμετείχε στον 4ο όμιλο μαζί με Αιγάλεω, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Πανελευσινιακό και Κοζάνη, τερμάτισε 1ος με 6 βαθμούς και πέρασε στον β΄ γύρο του θεσμού.

Εκεί απέκλεισε στα πέναλτι την Σπάρτη σε διπλά ματς, με το δεύτερο να γίνεται στην πρωτεύουσα της Λακωνίας και ο Γκιτσιούδης να αποκρούσει τέσσερα πέναλτι, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα μας, όπως μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ

Στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα 20/8 μπροστά σε 4.000 θεατές (3.091 τα εισιτήρια), ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο σκορ στο 36ο λεπτό με σουτ του Σμολ, μετά από σέντρα του Μητσιμπόνα. Στο 46’ και πάλι ο Σμολ, με κεφαλιά αυτή τη φορά, μετά από γύρισμα του Μπορμπόκη, έκανε τα 2-0.

Στο 43’ ο Σκαρτάδος σέντραρε, ο Μπορμπόκης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα όμως τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Αναγέννησης. Στο 50’ ο Μητσιμπόνας με διαγώνιο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή σημείωσε το 3-0.

Στο 52’ ήρθε ο Σκαρτάδος με πέναλτι να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 4-0. Το πέναλτι το υπέδειξε ο Μηντιούρης σε ανατροπή του Μπορμπόκη από τον Ασλανίδη.

Το τελικό 5-0 το διαμόρφωσε στο 68' ο Γιώργος Σκαρτάδος με νέο εύστοχο πέναλτι, στο οποίο υπέπεσαν οι φιλοξενούμενοι (ανατροπή Αναστασιάδη), δίνοντας διαστάσεις στη νίκη μας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης Μαλιούφας, Μαυρέας, Μητσιμπόνας, Αλεξούλης, Μπορμπόκης (64’ Καρασαββίδης), Καραγεωργίου (64’ Αναστασιάδης), Σμολ, Σκαρτάδος, Όσβαλντ.

Αναγέννηση Γιαννιτσών: Τσανίδης, Ασλανίδης, Παπαδόπουλος, Γιόντης, Τριανταφυλλίδης, Ρώνης, Τσώρτζος (59' Τσαλής), Παπακωνσταντίνου, Πετρούσης, Τσαλκιτζής (71' Τσολείδης), Ταράσης.

* Στην παρακάτω εικόνα οι παίκτες που αποτελούσαν το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1989-1990.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4