Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Αυγούστου 2018

Όταν σοβαρεύτηκε, πήρε εύκολα το διπλό (1992)

Σαν σήμερα στις 23/8/1992, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανδραμαϊκό, σε παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1992-1993...

Ο Δικέφαλος, με τον Λιούμπομιρ Πέτροβιτς στον πάγκο του, στο πρώτο 15λεπτο της αναμέτρησης, ήταν σαν να μην μπήκε στο γήπεδο και οι γηπεδούχοι όχι απλά μας πίεσαν, αλλά έχασαν τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, χωρίς ευτυχώς να τα καταφέρουν!

Και αφού πέρασε -χωρίς να γίνει η ζημιά- αυτό το διάστημα, ο ΠΑΟΚ πάτησε το γκάζι, κοινώς σοβαρεύτηκε και στο 20
ό λεπτό ο Τουρσουνίδης έκανε το 0-1 με υποδειγματικό πλασέ, για να έρθει στο 31' ο Μπορμπόκης να σημειώσει το 0-2 με έξοχη ατομική προσπάθεια.

Στο 37ο λεπτό ο Τζούρτζεβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το 0-3, για να μειώσει στο 40' ο Τέντζος σε 1-3 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος μετά από υπόδειξη του διαιτητή Παπαγεωργίου.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου, ο Ηλιάδης με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 1-4, για να διαμορφωθεί το τελικό 2-4 στο 77' από τον Υφαντίδη, που εκμεταλλεύτηκε τη χαλάρωση των παικτών μας.

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Μαλιούφας, Λαγωνίδης, Τουρσουνίδης, Μπορμόκης και από τον Πανδραμαϊκό οι Ταβλαρίδης, Τέντζος, Υφαντίδης.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Χάβος, Μαλιούφας, Ηλιάδης, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Οικονομίδης, Τζούρτζεβιτς (46' Χιονάς), Τουρσουνίδης, Καπετανόπουλος (46' Καλογερόπουλος).

* Στην 51η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1992-93 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

* Στα χαρακτηριστικά της προκριματικής φάσης των ομίλων υπήρξε το γεγονός ότι το σύστημα βαθμολογίας που ακολουθήθηκε ήταν το 2-1-0, ενώ στα πρωταθλήματα που ξεκίνησαν αμέσως μετά τη φάση αυτή χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το σύστημα 3-1-0. 

Ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στον 10ο όμιλο μαζί με Προοδευτική, Εορδαϊκό και Πανδραμαϊκό και τερμάτισε πρώτος μαζεύοντας 5 βαθμούς (2 νίκες - 1 ισοπαλία).

* Η κληρωτίδα στη συνέχεια έφερε στον δρόμο μας τη Δόξα Δράμας σε διπλά παιχνίδια, με τον Δικέφαλο να γνωρίζει οδυνηρό αποκλεισμό (3-3 στην Τούμπα και 1-1 στη Δράμα)

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1992-1993.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4