Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Αυγούστου 2018

Νίκη με 1-5, σε φιλικό με τον Μέγα Αλέξανδρο (1955)


Σαν σήμερα στις 21/8/1955, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Μέγα Αλέξανδρο Κατερίνης, σε φιλικό παιχνίδι, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τη σεζόν 1955-1956...

Αυτό ήταν το πρώτο φιλικό του Δικεφάλου, με την ομάδα μας να παίρνει τη νίκη με 5-1, στο παλιό γήπεδο της πόλης, εκεί που σήμερα βρίσκεται το πάρκο για όσους γνωρίζουν από Κατερίνη. 

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 8' με τον Λάμπη Κουιρουκίδη και  ο ίδιος παίκτης στο 13' έκανε το 0-2.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 35' με τον πρώην παίκτη μας, τον Βαγγέλη Καραφουλίδη και οι αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Πεχλιβάνη, με τον Δικέφαλο να προηγείται με 1-2.

Στο 55' ο Πετρίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημείωσε το 1-3, για να έρθει στο 83' ο Κουρουκίδης να γράψει το 1-4, σημειώνοντας το τρίτο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση. Το τελικό 1-5, διαμορφώθηκε στο 87' με τον Λευτέρη Παπαδάκη ...

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Πετρίδης, Κεμανίδης, Δουκάκης, Καλογιάννης, Λέανδρος, Χαβανίδης, Παπαδάκης, Κουιρουκίδης, Χαλκιάς.

* Ο Μέγας Αλέξανδρος Κατερίνης ήταν ο πρόγονος του Πιερικού. Ιδρύθηκε το 1927 και είχε χρώματα μπλε και κίτρινο.

Συμμετείχε στο πρώτο πρωτάθλημα του 1959-60. Κατέλαβε την προτελευταία θέση (15η) και υποβιβάστηκε. Σημείωσε 4 νίκες (ξεχωρίζουν οι νίκες με 1-0 επί του ΠΑΟΚ στην Κατερίνη και του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη), 9 ισοπαλίες (πιο σημαντικές αυτές με 0-0 με τον Παναθηναϊκό στην Κατερίνη και με την ΑΕΚ στην Αθήνα) και 17 ήττες. Τα τέρματά του ήταν 27-60.
 
Την επόμενη χρονιά (1960-61) ο Μέγας Αλέξανδρος συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής στον Κεντρικό Όμιλο, καταλαμβάνοντας την 3η θέση. Το 1961 συγχωνεύτηκε με τον Όλυμπο Κατερίνης (που επίσης αγωνιζόταν στην Β' Εθνική) και δημιούργησαν τον Πιερικό.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4