Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Αυγούστου 2018

"Έκλεψε" τον βαθμό με Λαγωνίδη στο 90' (1995)

Σαν σήμερα στις 27/8/1995, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ξάνθη, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της περιόδου 1995-1996 ...

Ο Δικέφαλος με τον Άρι Χάαν στον πάγκο του, έχοντας τη συμπαράσταση 4.000 οπαδών του, αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την ακριτική ομάδα, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 90ό λεπτό με τον Λαγωνίδη, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε και πήρε βαθμό στην Ξάνθη μετά από δύο συνεχόμενες ήττες, τη σεζόν 1993-1994 με 5-2 και την επόμενη με 3-0! 

Μάλιστα ήταν η ομάδα που προηγήθηκε στο σκορ στο 48ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιουκούδη, ένα πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Φασόλης σε ανατροπή του Χάβου από τον Ζαλέσκι.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 60' με κεφαλιά του Ζεκερίδη, μετά από σέντρα του Ζήκου και τέσσερα λεπτά αργότερα πήραν κεφάλι στο σκορ με μακρινό δυνατό σουτ του Ζαλέσκι, το οποίο δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Μιχόπουλος.

Στο 90ό λεπτό, ο Μίκι Κουίν κέρδισε φάουλ όταν ανατράπηκε από τον Κεχαγιά, το εκτέλεσε ο Λαγωνίδης και η μπάλα αφού βρήκε ελάχιστα στο πόδι του Ζαλέσκι, κατέληξε στα δίχτυα του Χοσάδα.
Oι συνθέσεις:

Ξάνθη: Χοσάδας, Άντζας, Ζεκερίδης (68' Ιωσηφίδης), Ζαλένσκι, Μαχαιρίδης, Κεχαγιάς, Μαρτσέλο, Βιλανάκης, Λουτσιάνο. Πάνου (63' Τσιφούτης), Ζήκος (85' Σαμαράς).

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Ζαφειρίου, Τσαλουχίδης, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Χάβος, Τουρσουνίδης, Ζουμπούλης, Φαν Χάαμ (57' Γιόχανσον), Καπετανόπουλος (73' Κουίν).

Ρεκόρ εισιτηρίων και εισπράξεων σημειώθηκε στο παιχνίδι, καθώς κόπηκαν 11.764 εισιτήρια.

Δηλώσεις 'Αρι Χάαν: «Προηγηθήκαμε πολύ γρήγορα στην επανάληψη, με το πέναλτι, το οποίο πιστεύω πως σωστά δόθηκε από τον διαιτητή. Όμως δεχτήκαμε πολύ γρήγορα την ισοφάριση και στη συνέχεια το δεύτερο γκολ.

Είμαι ευχαριστημένος που έστω και στο τέλος πήραμε την ισοπαλία και σπάσαμε την παράδοση των τελευταίων χρόνων, αφού ο ΠΑΟΚ έχανε στα παιχνίδια που έδινε εδώ».
* Τη σεζόν 1995-1996, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 14ος (!), συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς. Είχε 10 νίκες, 11 ισοπαλίες και 13 ήττες, με τέρματα 42-46...

* Εκείνη τη χρονιά είχαμε τη μεγαλύτερη παρέλαση προπονητών από τον πάγκο μας που ήταν κυριολεκτικά ηλεκτρικός! Ξεκίνησε ο Άρι Χάαν (5 ματς) και ακολούθησαν οι: Σαράφης (6 ματς), Κοκότοβιτς (8 ματς), Μπέλλης (9 ματς), Μπένγκτσον (6 ματς). Μιλάμε για απίστευτη κατάσταση με τους προπονητές να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα!

* Στην αρχική εικόνα το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1995-1996.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4