Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Αυγούστου 2018

Νίκη με 3-0 επί του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης (1994)

Σαν σήμερα στις 24/8/1994, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης, σε παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1994-1995 ...

Ο ΠΑΟΚ πήρε –όπως αναμενόταν- πολύ εύκολα τη νίκη με 3-0 μπροστά σε 1.500 θεατές (1.019 τα εισιτήρια), με τον Άρι Χάαν να δίνει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν υπολογιζόταν σαν βασικοί. 
Με ηγέτη τον Μιλάνκο ο ΠΑΟΚ επέβαλε το παιχνίδι του και κατόρθωσε σχετικά νωρίς να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. 

Ήταν το 13' όταν ένα κόρνερ του Μιλάνκο έφερε την μπάλα στην περιοχή του Απόλλωνα, εκεί ξεπετάχτηκε ο Γιουκούδης και με κοντινό πλασέ σημείωσε το 1-0.

Στο 24', μετά από λάθος της άμυνάς μας, ο Παπαδόπουλος βρέθηκε σε καλή θέση, με τον Αλεξίου να απομακρύνει τον κίνδυνο την τελευταία στιγμή.

Στο 26' ήρθε το 2-0 από τον Κροάτη Γκόραν Μιλάνκο. Προηγήθηκε πάσα του Καρασαββίδη στον σκόρερ ο οποίος ξεπέρασε έναν αντίπαλο και πλάσαρε υποδειγματικά τον Συμεωνίδη. 

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει τους φιλοξενούμενους και στο 33' έγινε το 3-0 από τον Αλέξη Αλεξίου. Σε εκείνο το χρονικό σημείο η άμυνα της ομάδας της Κρύας Βρύσης βρέθηκε σε σύγχυση, ο Μπότσιεκ έστρωσε την μπάλα στον Αλεξίου, ο οποίος με δυνατό σουτ σκόραρε.

Με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 3-0 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Μπέντα (Αθανασόπουλος, Αμπελάκης οι βοηθοί του).

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα, με τους παίκτες μας να προσέχουν τα πόδια τους ιδιαίτερα μετά τον τραυματισμό του Τζόνι Αναστασιάδη στο 31' από μαρκάρισμα του Γιουρόπουλου, με την αρχική διάγνωση να κάνει λόγο για θλάση στον δικέφαλο.
Είχαμε πάντως δύο καλές στιγμές για να διευρύνουμε το σκορ με τον Αλεξίου στο 56' την κεφαλιά του οποίου έδιωξε σε κόρνερ ο Συμεωνίδης και τον Γιουκούδη στο 88' που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει από κοντά την μπαλιά του Μπότσιεκ.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αλεξίου, Μιλάνκο, Μπότσιεκ, Ζαγοράκης, ενώ θετική ήταν η πρώτη εμφάνιση του Ζαφειρίου και από την ομάδα της Κρύας Βρύσης οι Συμεωνίδης, Κυριακίδης, Καραγιάννης, Μίτροβιτς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Καπετανόπουλος, Μαλιούφας (65' Ζαφειρίου), Αλεξίου, Λαγωνίδης, Ζαγοράκης, Αναστασιάδης (31' Τουρσουνίδης), Μπότσιεκ, Μιλάνκο, Καρασαββίδης.

Κρύα Βρύση: Συμεωνίδης, Ζιμπίδης, Νούλης (88' Μαυρίδης), Γιουρόπουλος, Καραγιάννης, Βοτάρης, Ρόσιος, Ναλμπάντης, Μίτροβιτς, Φούλιας, Παπαδόπουλος. 


Δηλώσεις: 

Χάαν: "Κάθε μέρα η ομάδα ανεβάζει την απόδοσή της. Η νίκη μας σήμερα ήταν τονωτική και πιστεύω ότι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα εμφανιστούμε πανέτοιμοι. 

Όλοι οι παίκτες πρέπει να συνεχίσουν να προσπαθούν για μια θέση στην ενδεκάδα, γιατί κάποια στιγμή σε όλους θα δοθεί αυτή η ευκαιρία! Όλοι λοιπόν θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα.

Η σημερινή νίκη ήταν μια νίκη υποχρέωσης. Στην αρχή του παιχνιδιού κάναμε ορισμένες ενέργειες που δεν είναι στο πρόγραμμα. Όμως το πρώτο γκολ ήρθε από κινήσεις πάνω στις οποίες είχαμε δουλέψει. Κάναμε πολλές κομπίνες σε στημένες φάσεις. 

Νομίζω ότι όταν κατανοήσουν οι παίκτες αυτές τις κομπίνες θα γίνουμε πολύ επικίνδυνοι. Στο δεύτερο ημίχρονο ζήτησα από τους παίκτες μου να είναι πιο προσεκτικοί για τυχόν τραυματισμούς. Δεν είναι ευχάριστο να σου λείπει ένας παίκτης στην αρχή της νέας περιόδου. 

Ο Ζαφειρίου έπαιξε στη Γερμανία σε όλα τα παιχνίδια. Έχω θετική εικόνα γι' αυτόν. Έχουμε κάνει συζήτηση με τον πρόεδρο για το θέμα του παίκτη και ο πρόεδρος μου είπε ότι τελικά θα το λύσει. Για πρώτο παιχνίδι νομίζω ότι πήγαμε καλά. Είμαστε έτοιμοι κατά 80%. Η τελική άνοδος θα έρθει μέσα στο πρωτάθλημα".

Αϊδινίου: "Είναι θαυμάσια εμπειρία να παίξεις ένα τέτοιο παιχνίδι. Ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε και πιστεύαμε ότι θα δεχόμασταν από τρία έως πέντε γκολ. Ευχάριστο είναι ότι δεν είχαμε τραυματισμό, εκτός βέβαια από την περίπτωση του Αναστασιάδη, για τον οποίον λυπήθηκα. 

Σήμερα χρησιμοποίησα πέντε παιδιά κάτω από δεκαεννιά ετών. Πριν από πολλά χρόνια σε αυτό το γήπεδο υπήρχαν 40.000 θεατές. Εύχομαι στον κ. Χάαν να μπορέσει φέτος να ξαναγυρίσει τον κόσμο στην Τούμπα".

* Πλήγμα για τον Δικέφαλο στο ματς με την ομάδα της Κρύας Βρύσης, ήταν ο τραυματισμός του Τζόνι Αναστασιάδη, ο οποίος έμεινε 10 μέρες εκτός προπονήσεων και έχασε την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Καβάλα στην Τούμπα. 

* Και λίγα λόγια για εκείνη τη διοργάνωση: Το κύπελλο Ελλάδος 1994-95 διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Ήταν η 53η διοργάνωση του θεσμού. Μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α΄ εθνικής, 18 Β΄ εθνικής και 36 Γ΄ εθνικής κατηγορίας).

Ο ΠΑΟΚ συμμετέχοντας στον 10ο όμιλο μαζί με τον Αχέροντα Καναλακίου, τον Εορδαϊκό και τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης, τερμάτισε στην πρώτη θέση με 9 βαθμούς σε τρία ματς και πέρασε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, με τον Αχέροντα να παίρνει επίσης την πρόκριση σαν δεύτερος στη μεγαλύτερη ίσως διάκριση της ιστορίας του!

* Όσον αφορά τη συνέχεια της διοργάνωσης για τον ΠΑΟΚ, η ομάδα μας κατάφερε και αποκλείστηκε σε διπλά ματς στον β' γύρο της διοργάνωσης από τον Άγιο Νικόλαο, καθώς έφερε 1-1 στην Τούμπα και λευκή ισοπαλία στην Κρήτη! 

* Στον τελικό έφτασαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, μάλιστα ο πρώτος διά πυρός και σιδήρου, καθώς στη πορεία του απέκλεισε μεταξύ άλλων την Ξάνθη με γκολ που πέτυχε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, αλλά και τον Ολυμπιακό με ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ.

* Ο τελικός του 1995 παραμένει αλησμόνητος, αλλά για τους λάθος λόγους, καθώς στιγματίστηκε από επεισόδια εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, από τη στιγμή και μετά που ο διαιτητής Φίλιππος Μπάκας σφύριξε αμφισβητούμενο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού ένα λεπτό πριν το τέλος της παράτασης. 

Ακολούθησαν διαμαρτυρίες, αποβολές, συμπλοκές οπαδών και αστυνομική επιχείρηση υπό τον Αττικάρχη Νίκο Χατζάκη (έγιναν 21 συλλήψεις και εκατοντάδες προσαγωγές), ενώ ορισμένοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αρνήθηκαν να παραστούν στην απονομή που ακολούθησε.

Ο ρέφερι γλύτωσε από τους παίκτες της ΑΕΚ με ένα σκισμένο μανίκι αλλά λίγες ημέρες αργότερα ομάδα αγνώστων του επιτέθηκε με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο νοσοκομείο. 

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης (τότε πρόεδρος της ΑΕΚ) συνομίλησε με τον Φίλιππο Μπάκα λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον τελικό και μία από τις πιο απίστευτες στιχομυθίες του ελληνικού αθλητισμού έλαβε χώρα ζωντανά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. 

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, «Πείτε μας, κύριε Μπάκα, ποιος ευθύνεται για τον ξυλοδαρμό σας;», ο διαιτητής είπε: «Ξέρει ο κύριος Μελισσανίδης...». 

Ο Μελισσανίδης απάντησε λέγοντας: «Αυτό που ξέρω εγώ, κύριε Μπάκα, είναι ότι βγαίνετε στα κανάλια με το κόκκινο βρακί και το δείχνετε σαν τη Μπριζίτ Μπαρντό σε όλη την Ελλάδα!»

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4