Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Αυγούστου 2018

Η κλήρωση του πρωταθλήματος 1969-1970

Σαν σήμερα στις 25/8/1969, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ στην Αθήνα, η κλήρωση του πρωταθλήματος της περιόδου 1969-1970, στο οποίο συμμετείχαν 18 ομάδες...

Ήταν το 11
ο πρωτάθλημα από καθιερώσεως της Εθνικής κατηγορίας και τον ΠΑΟΚ εκπροσώπησε στη διαδικασία στη διαδικασία ένας παλιός του παίκτης της Χρυσής Εποχής (1953-1957), ο Χουρβουλιάδης.

Η κλήρωση έγινε σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, καθώς υπήρχε σοβαρό θέμα με τις ομάδες της Θεσσαλονίκης!

Συγκεκριμένα, λόγω έργων στο γήπεδο του Άρη, ο συμπολίτης θα έδινε όλα τα παιχνίδια του α' γύρου στην Τούμπα.

Αυτό όμως σήμαινε πως Άρης και ΠΑΟΚ θα έπαιζαν μια ο ένας μια ο άλλος στη Θεσσαλονίκη, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους εκπροσώπους του Ηρακλή (Τζήκας και Ατματσίδης).

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του 'Αρη ήταν κατηγορηματικός πως δε δέχεται η ομάδα του να αγωνιστεί στο Καυτανζόγλειο, ούτε Σάββατο, ούτε Κυριακή, η κατάσταση είχε φτάσει σε αδιέξοδο, όμως η λύση ήρθε από τις άλλες ομάδες!
Τα υπόλοιπα σωματεία έκαναν παραχωρήσεις και δέχτηκαν αλλαγή της έδρας. Έτσι την 1η αγωνιστική που αρχικά συνέπεσε να παίζουν και οι τρεις της Θεσσαλονίκης εντός έδρας, ο Παναθηναϊκός δέχτηκε να παίξει στον πρώτο γύρο με τον Άρη στην Αθήνα και στον δεύτερο στο Χαριλάου.

Στη 2η αγωνιστική ο Πιερικός δέχτηκε να παίξει στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη, ενώ η κληρωτίδα είχε βγάλει το ματς να γίνει στην Κατερίνη, την 3η ο ΠΑΟΚ θα έπαιζε στην Κατερίνη αντί να γίνει το ματς στη Θεσσαλονίκη.
 
Κάπως έτσι με υποχωρήσεις εκ μέρους των ομάδων, οριστικοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος, που θα ξεκινούσε στις 21/9.

* Στην αρχική εικόνα, φάση από το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό που έγινε στην Τούμπα στις 21/9, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

* Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωταθλήματος της περιόδου 1969-1970 ...


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4