Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Ιουλίου 2018

Ήττα από την Μέταλιστ στην Τούμπα (2013)


Σαν σήμερα στις 30/7/2013, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 0-2 από την ουκρανική Μέταλιστ στην Τούμπα, στο πρώτο  παιχνίδι για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, της περιόδου 2013-2014...

 
Μπροστά σε άδειες –λόγω τιμωρίας - κερκίδες, ο Χουμπ Στέφενς κατέβασε τον ΠΑΟΚ με 4-4-2 έχοντας τον Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου, Βίτορ, Κατσουράνη και Λίνο αμυντική τετράδα, Λούκας, Λάζαρ, Τζιόλη και Γεωργιάδη, στη μεσαία γραμμή, Σαλπιγγίδη – Αθανασιάδη επιθετικό δίδυμο.

Ο ΠΑΟΚ είχε πολύ κοντά στις γραμμές του έλεγξε απόλυτα τη μεσαία γραμμή και παίζοντας πολύ γρήγορα στις αντεπιθέσεις ανεβάζοντας και τα δύο μπακ δημιούργησε πολλές καταστάσεις στην εστία των Ουκρανών στο πρώτο 30λεπτο.

Οι παίκτες του ήταν ιδιαίτερα διαβασμένοι και παρά την απουσία του κόσμου έπαιξαν με πάθος βγαίνοντας δυνατά στις φάσεις. Δεν χρειάστηκε να περάσει πολλή ώρα για να αρχίσουν να βγαίνουν οι πρώτες φάσεις για την ομάδα μας.

Στο 5', χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Λούκας, να δέχεται την μπάλα από τον Σαλπιγγίδη και από καλή θέση να σημαδεύει σώμα αμυντικού. Δέκα λεπτά αργότερα, η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο.

Άχαστο τετ α τετ για τον Γεωργιάδη, που πήρε την μπάλα από τον Τζιόλη και ξεχύθηκε προς την εστία των Ουκρανών, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Μέταλιστ...

Στο 30' σέντρα του Λίνο από τα αριστερά, ο Αθανασιάδης μόνος του μέσα στην περιοχή, πλάσαρε άσχημα και πέταξε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Και φτάσαμε στο 42'. Η Μέταλιστ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Βίτορ και ο Ντέβιτς άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του παιχνιδιού...

Στην επανάληψη με το παιχνίδι να είναι πλέον κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των Ουκρανών, ο ΠΑΟΚ δεν απείλησε την Μέταλιστ, παρά μόνο στο 88΄με δυνατό σουτ του Σαλπιγγίδη. 

Στο προηγούμενο διάστημα οι φιλοξενούμενοι, είχαν μια δυο καλές φάσεις για να σκοράρουν για δεύτερη φορά κάτι που πέτυχαν στο 72' όταν σε αντεπίθεση της Μέταλιστ ο Ντέβιτς από πλάγια θέση έκανε το 0-2 και αφού νωρίτερα απέφυγε τον Χακόμπο που προσπάθησε να τον ανακόψει έξω από την περιοχή.

Ο νικητής είχε πλέον κριθεί και το μόνο που προσπάθησε να πετύχει ο Δικέφαλος ήταν η μείωση του σκορ με καλύτερη ευκαιρία αυτήν του Σαλπιγγίδη δύο λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι.

Η Μέταλιστ μετά από αυτό το διπλό έγινε το μεγάλο φαβορί για να πάρει την πρόκριση, αλλά ο ΠΑΟΚ σε επτά βράδια θα πάει στο Χάρκοβο για να παλέψει και ότι βγει!

Δείτε ολόκληρο το παιχνίδι στο video που ακολουθεί

Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνης, Λάζαρ, Τζιόλης, Γεωργιάδης (67' Βούκιτς), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (77' Νέτσιντ) και Λούκας (54' Ολίσε).

Μέταλιστ: Ντισλένκοβιτς, Βιγιάγκρα, Μολέδο, Αζεβέδο, Γκουγιέ, Εντμαρ, Σόουζα (62' Μπλάνκο), Σόσα (90' Κρασνοπόροφ), Τόρες, Μάρλος, Ντέβιτς (77' Κριστάλντο).
........................................................

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε με βάση την απόδοση και την εικόνα του τέτοιο αποτέλεσμα και στάθηκε στην ατυχία που είχε η ομάδα.

Συγκεκριμένα είπε:

«Δεν ξέρω τι να πω. Μπήκαμε καλά και μπορούσαμε πολύ εύκολα να πετύχουμε γκολ. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα και δεχτήκαμε ένα γκολ από του πουθενά που μας έκοψε τα φτερά. Στη ημίχρονο συζητήσαμε πως θα μπορούσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, αλλά σταθήκαμε άτυχοι.
 
Καλή ομάδα και καλοί παίκτες οι αντίπαλοι, αλλά μπορούσαμε να πετύχουμε 2-3 γκολ στο πρώτο μέρος. Είναι άδικο να χάνουμε έτσι. Σίγουρα δεν είμαστε φαβορί, το θέμα είναι να βάλουμε ένα γκολ στη ρεβάνς και βλέπουμε. Ήταν από τα παιχνίδια που μας στενοχωρούν γιατί δεν μας άξιζε τέτοιο αποτέλεσμα. Ήταν αδικία».
 
........................................................
 
Ο Χουμπ Στέφενς, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα της Τούμπας με τη Μέταλιστ, στάθηκε στην αντίδραση της ομάδας του μετά το 0-1, τονίζοντας πως ο ΠΑΟΚ για 40 λεπτά έπαιξε πολύ καλά.

Τα όσα είπε ο Ολλανδός:

«Σήμερα παρακολουθήσαμε δύο διαφορετικές ομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε οργάνωση, παίξαμε όπως έπρεπε και χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Στο δεύτερο είδα κάποιους να προσπαθούν να κάνουν κάτι από μόνοι τους. Δεν είναι μόνο θέμα ποιότητας. 

Η νοοτροπία όμως είναι ένα κομμάτι της ποιότητας. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι χάσαμε το ματς στα πρώτα 45 λεπτά, εκεί που χάσαμε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν μπορέσαμε να κάνουμε το γκολ. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε και θα δουλέψουμε πολύ. Πιστέψτε με».

Για το αν από την ομάδα λείπει μόνο η νοοτροπία, σχολίασε: «Η νοοτροπία είναι χαρακτηριστικό. Αφού οι παίκτες έδειξαν στα πρώτα 40 λεπτά τι μπορούν να κάνουν, γιατί να μην το δείξουν και στη συνέχεια».

Για το αν θεωρεί πως το 0-1 της Μέταλιστ ήταν θέμα τύχης, τόνισε: «Σε κάποια σημεία δεν είχαμε οργάνωση και πειθαρχία. Αφήσαμε τη Μέταλιστ να πετύχει ένα γκολ και στη συνέχεια χάσαμε ακόμη περισσότερο τη συγκέντρωσή μας».

Για το αν πιστεύει πως η νοοτροπία βελτιώνεται και με μεταγραφές μεγάλων παικτών, υποστήριξε: «Νομίζω ότι σήμερα πρέπει να μάθουμε πολλά. Πιστεύω ότι οι παίκτες κατάλαβαν τι λάθη έκαναν και στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο μέρος και έχασαν το παιχνίδι».

Για το αν είναι της άποψης πως τα λάθη ήταν τυχαία ή χρειάζεται δουλειά για να μην επαναληφθούν: «Πρέπει να δουλέψουμε σε πολλά πράγματα. Και στην ποιότητά μας. Το να βάλεις γκολ είναι ένα χαρακτηριστικό που σε βοηθά να παίξεις καλύτερα, όπως έγινε με τη Νις. 

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν άτυχες στιγμές, όπως ήταν το πέναλτι. Υπήρχαν όμως ακόμη 50 λεπτά που πρέπει να παίξεις. Θα ξαναδημιουργήσεις ευκαιρίες για να σκοράρεις, όπως είπα και στους παίκτες. Εμείς όμως σταματήσαμε να παίζουμε μετά το γκολ από το πέναλτι».

Για τη ρεβάνς στο Χάρκοβο και αν προλαβαίνει να αλλάξει κάποια πράγματα: «Είναι δύσκολο να αλλάξει η νοοτροπία σε 7-8 μέρες. Στα 40 λεπτά όμως δείξαμε ότι είχαμε τη σωστή νοοτροπία. Κάποιος μπορεί να πει ότι χρειάζονται καινούριοι παίκτες, αλλά εμείς δείξαμε στα πρώτα 40 λεπτά ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε με αυτούς τους παίκτες που έχουμε. 

Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Αν κάποιος δεν θέλει να ακούσει αυτά που θέλω να πω θα μείνει έξω. Μπορεί να έρθει ένας νέος ποδοσφαιριστής που ναι μεν θα κάνει λάθη, αλλά σταδιακά θα κερδίσουμε έναν παίκτη».

Όσο για το αν είδε αυτά που περίμενε από τη Μέταλιστ, δήλωσε: «Δεν ενδιαφέρομαι για τη Μέταλιστ. Για μένα δεν ήταν σημαντικό το πως θα παίξει η Μέταλιστ, αλλά πώς θα παίξει ο ΠΑΟΚ».

Τέλος σε ερώτηση αν πιστευει πως λείπουν παίκτες από το ρόστερ που πρέπει να αποκτηθούν, απάντησε: «Δεν μας λείπει εφόσον έχουμε 11 παίκτες στο γήπεδο. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βγάζουν οι έντεκα που παίζουν αυτό που πρέπει. Είναι δύσκολο πράγμα να πεις ότι χρειαζόμαστε ένα παίκτη σε αυτή ή την άλλη θέση. Στα 40 λεπτά παίξαμε πολύ καλά».
 
..........................................................

Ο Σανθ Χακόμπο, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, στάθηκε στην κακή εικόνα του Δικεφάλου στο 2ο ημίχρονο, τονίζοντας ότι η ομάδα θα πάει στο Χάρκοβο να παλέψει τις όποιες πιθανότητες έχει.

Τα όσα είπε:

Για το παιχνίδι: «Σε αυτό το επίπεδο όταν δεν σκοράρεις, αυτό είναι το αποτέλεσμα. Μέχρι το σημείο του πέναλτι ήμασταν καλοί και μπορούσαμε να έχουμε προηγηθεί στο σκορ καθώς χάσαμε καλές ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν κακοί».

Για τη φάση του 0-2: «Στο δεύτερο γκολ ήταν η άμυνα ψηλά και αναγκάστηκα να βγω. Για το πέναλτι που δεν έπιασα, κάποιες υπάρχει τύχη, άλλες όχι. Δεν κατάφερα να αποκρούσω».

Για τη ρεβάνς: «Μπορεί να χάσαμε αλλά δεν τελειώνει τίποτα εδώ. Από αύριο θα αρχίσουμε την σκληρή δουλειά που κάνουμε για να προετοιμαστούμε για τον επαναληπτικό. Γνωρίζουμε πως είναι δύσκολο, ωστόσο δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. Πρέπει να πάμε και να παλέψουμε».

Για το αν έπαιξε ρόλο η απουσία του κόσμου: «Μας έλειψε πολύ. Όταν είναι στο γήπεδο μάς δίνει σημαντική βοήθεια. Έχοντας τον κόσμο στο πλευρό μας σίγουρα νιώθουμε πιο δυνατοί και σίγουρα θα ήμασταν πιο δυνατοί αν ήταν στο γήπεδο».
 
.........................................................

* Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μέταλιστ έγινε κεκλεισμένων των θυρών, όμως αυτό δεν εμπόδισε τα μέλη του ΣΦ ΠΑΟΚ "ταράτσας" να δώσουν το παρόν τους, με τον τρόπο τους φυσικά ...

Αδιάψευστος μάρτυρας η παραπάνω φωτογραφία!


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4