Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Ιουλίου 2018

Φιλική νίκη στην ανατολή της "Χρυσής Εποχής" (1953)


Σαν σήμερα στις 28/7/1953, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι τον Άρη, τον οποίον κέρδισε με 2-1...

Τα καλοκαίρι του 1953, ήταν μια κομβική περίοδος για τον Δικέφαλο, καθώς μετά από δύο μετριότατες σεζόν, η ομάδα ενισχύθηκε πολύ σε εκείνη τη μεταγραφική περίοδο.

Ήρθαν παίκτες που άφησαν το στίγμα τους στον ΠΑΟΚ, όπως οι: Κεμανίδης, Χασιώτης, Πρόγιος, Γερούδης, Πετρίδης, Αγγελίδης, Καραφουλίδης και ο Λάμπης Κουιρουκίδης, ο οποίος ανήκε στον ΠΑΟΚ από την προηγούμενη σεζόν, αλλά απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στα επίσημα παιχνίδια τη σεζόν 1953-1954, καθώς η πρώην ομάδα του η Δόξα Δράμας, δεν τον παραχωρούσε.

Προπονητής της ομάδας ανέλαβε ο πρώην παίκτης μας, Νίκος Πάγκαλος και ήταν αυτός που έβαλε τα θεμέλια για τη «Χρυσή Εποχή», η οποία θα κρατούσε ως το 1957.

Στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα 28/7/1953, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του συμπολίτη με 2-1, καθώς προηγηθήκαμε στο σκορ με 2-0, χάρη σε γκολ των Κουιρουκίδη – Χουρμπουλιάδη, για να μειώσει ο Άρης στο τελικό 2-1, με τον Λιακόπουλο.

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1953-1954. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Κουιρουκίδης, Χουρμπουλιάδης, Δουκάκης, Καλογιάννης, Γιεντζής, Κεμανίδης. Καθιστοί: Καραφουλίδης, Παπαδάκης, Λύμπος, Μιγγούσης, Χασιώτης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4