Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Ιουλίου 2018

Βίοι αντίθετοι για δύο Κατερινιώτες (1986)

Σαν σήμερα στις 15/7/1986, ο ΠΑΟΚ αποκτούσε από τον Ηρακλή τον Λάκη Παπαϊωάννου, καταβάλλοντας το ποσό των 35.000.000 δραχμών, ποσό τεράστιο για την εποχή εκείνη...

Ήταν αναμφίβολα η μεταγραφή της χρονιάς, καθώς ο 30χρονος παίκτης, με λαμπρή καριέρα ως τότε, τόσο με τη φανέλα του Πιερικού (92 συμμετοχές), όσο και αυτή του Ηρακλή (179), ήρθε στην Τούμπα με την προοπτική να γίνει ο ηγέτης της ομάδας.
 
Από το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε για τον Παπαϊωάννου, στα ταμεία του συμπολίτη μπήκαν τα 32.000.000 και ο παίκτης πήρε με την υπογραφή του συμβολαίου του 3.000.000 δρχ.

Εκτός από χρήματα, υπήρξε η συμφωνία να γίνει ανάμεσα στις δύο ομάδες ένα φιλικό παιχνίδι, με τις εισπράξεις να πηγαίνουν στη μέση. Για τον παίκτη είχε δείξει ενδιαφέρον η ΑΕΚ, όμως οι παράγοντές της αν και ζήτησαν από τον Ηρακλή να περιμένει την πρότασή τους ... εξαφανίστηκαν!
 
Η μεταγραφή έφερε κύμα ενθουσιασμού στον κόσμο του ΠΑΟΚ που έβλεπε να γίνεται προσπάθεια ώστε να επιστρέψει ο Δικέφαλος στην κορυφή, την οποία είχε κατακτήσει έναν χρόνο νωρίτερα!

Το διετές πέρασμα του Παπαϊωάννου από τον ΠΑΟΚ (1986-1988), δεν ήταν ανάλογο με αυτό που περιμέναμε, με τον Κατερινιώτη μέσο να αγωνίζεται σε 44 παιχνίδια πρωταθλήματος και να σημειώνει μόλις 5 γκολ!

Το 1988 μεταγράφηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου παρέμεινε για μια τριετία ως το 1991, όταν και κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.
 
Την ημέρα που ο ΠΑΟΚ αποκτούσε τον Παπαϊωάννου (15/7), ένας άλλος Κατερινιώτης (ήταν συμπαίκτες στον Πιερικό το διάστημα 1975-1977), ο Γιώργος Κωστίκος, κατηφόριζε στον Ολυμπιακό, καθώς το ΑΣΕΑΔ μια μέρα νωρίτερα (14/7) τον δικαίωσε και έμενε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, για ... μείωση προσωπικότητας, όπως μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4