Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Ιουλίου 2018

Η κόντρα του Ιφεάνι Ουντέζε με τον ΠΑΟΚ (2002)


Σαν σήμερα στις 25/7/2002, ο Ιφεάνι Ουντέζε πήρε θέση για την βαριά τιμωρία που του επιβλήθηκε από τη διοίκηση της ΠΑΕ μία μέρα νωρίτερα...

 
Η διοίκηση του ΠΑΟΚ είχε τιμωρήσει στις 24/7/2002 τον διεθνή Νιγηριανό αμυντικό με πρόστιμο 1.750 € και δίμηνη διακοπή συμβολαίου, καθώς αυτός απουσίαζε από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, χωρίς να ενημερώσει κανέναν!

Η ποινή επιβλήθηκε με βάση τον εσωτερικό κανονισμό της ομάδας, με τον Άγγελο Αναστασιάδη, σε σύντομο σχόλιό του να αναφέρει: «Κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα και δεν επιτρέπεται να παίζει μαζί της!»

Ο Ουντέζε μίλησε σε σκληρή γλώσσα για την τιμωρία του, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως σκόπευε να προσφύγει στην FIFA...

«Μόνο πάνω από το πτώμα μου θα περάσουν για να με κρατήσουν στην Ελλάδα! Είναι ανεπίτρεπτο αυτό που συνέβη. Είμαι αγανακτισμένος με την απόφαση. Αυτό που σκέφτομαι και θα το κάνω, είναι να φύγω από την Ελλάδα. Δεν έχουν δίκιο, δεν είναι αυτή η σωστή αντιμετώπιση.
 
Όφειλαν να με πάρουν ένα τηλέφωνο (!) και να μου εξηγήσουν τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω θα είναι να πάω στο σπίτι μου στο Λάγος. Ύστερα μπορεί να σκεφτώ να πάω στην FIFA.

Άφησα το τηλέφωνο του σπιτιού μου στην ΠΑΕ για να με ειδοποιήσουν πότε πρέπει να επιστρέψω στην Ελλάδα. Δεν το έκαναν. Ετοιμαζόμουν να κανονίσω να κανονίζω τη μέρα στην οποία θα τιμούσα τη μνήμη του πατέρα μου που είχε πεθάνει! Ούτε αυτό δε σεβάστηκαν».

Όσο για τη συνέχεια... Στις 3/8/2002, ο ΠΑΟΚ έκανε γνωστό ότι πωλείται ο Ουντέζε, ο παίκτης συνέχισε να απέχει από τις προπονήσεις και επανήλθε σε αυτές στις 18/8/2002, σε μια εποχή στην οποία ο Μπατατούδης ήταν ιδιαίτερα ζορισμένος οικονομικά και ο κόσμος έβραζε εναντίον του!

* Ο Ιφεάνι Ουντέζε γεννήθηκε στις 21/7/1980 στο Λάγος της Νιγηρίας και ουσιαστικά η ποδοσφαιρική του καριέρα ξεκίνησε στην Καβάλα,  όπου έπαιξε σε 3 σεζόν  (1997-2000) καταγράφοντας συνολικά 59 εμφανίσεις.

Στον ΠΑΟΚ μεταγράφηκε στις 3/7/2000 και ανήκε στην ομάδα μας μέχρι το 2006 όπου κατέγραψε συνολικά 103 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, σκοράροντας και 1 γκολ, αφού έφυγε δανεικός το 2003 στην West Bromwich Albion όπου έπαιξε μόνο σε 10 παιχνίδια... (η αγγλική ομάδα εκείνη την χρονιά υποβιβάστηκε από την Premier League).
Αξέχαστο φυσικά θα μας μείνει το εκπληκτικό γκολ που σημείωσε με την Αϊντχόφεν στις 22/11/2001 για τη φάση των «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, όταν με σουτ φωτοβολίδα έδωσε το προβάδισμα με 2-1 στον ΠΑΟΚ...
(παραπάνω εικόνα & παρακάτω video)
Στην συνέχεια αν και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ΑΕΚ αγωνίστηκε σε 3  μόλις παιχνίδια την περίοδο 2006-2007 και μόλις 6 μήνες μετά έμεινε ελεύθερος από την ομάδα. Τα παιχνίδια αυτά καταγράφοινται ως και τα τελευταία επίσημα πρωταθλήματος της καριέρας του.

Επέστρεψε στον ΠΑΟΚ το 2007 με διετές συμβόλαιο  χωρίς να έχει καταγράψει επίσημη εμφάνιση λόγω τραυματισμού στο γόνατο και έμεινε επίσης ελεύθερος μετά από ένα χρόνο, όπου ουσιαστικά σταμάτησε την καριέρα του.

Ο Ιφεάνι Ουντέζε τα τελευταία χρόνια, δουλεύει στον μεγαλύτερο αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Νιγηρίας, ως αναλυτής ποδοσφαίρου, κάτι που ισχύει μέχρι σήμερα 24/7/2023 που έγινε edit στο κείμενο.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4