Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Ιουλίου 2018

Το πρώτο παιχνίδι του Γιώργου Κούδα (1963)

Σαν σήμερα στις 13/7/1963 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στην Πτολεμαΐδα, τον Άρη Πτολεμαΐδας και πήρε τη νίκη με 0-3, σημειώνοντας και τα τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο...

Το σκορ άνοιξε στο 5' ο Βασιλειάδης, για να γίνει το 0-2 στο 17' από τον Γιακουμή. Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε στο 35' με τον Βασιλειάδη και πάλι, σε μια αναμέτρηση την οποίαν παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους και πολλοί οπαδοί του ΠΑΟΚ, που έμεναν μόνιμα σε αυτήν την ασπρόμαυρη περιοχή.

Ήταν το πρώτο παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκε ο Γιώργος Κούδας με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και μάλιστα αγωνίστηκε σε ολόκληρο το παιχνίδι. Ο νεαρός –17χρονος τότε- παίκτης, προερχόμενος από τα τσικό του Βίλλυ, έμελλε να γράψει τη δική του, πολύ μεγάλη, ιστορία στον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Στεργιάδης, Ανδρονικίδης, Μακρής, Χασιώτης, Νικολαΐδης, Γιακουμής, Κούδας, Σαββίδης, Λέανδρος, Βασιλειάδης.

* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν 1962-1963 (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ, τερμάτισε 4ος με 64 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 8 ισοπαλίες - 9 ήττες, τέρματα 44-34.

* Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Σε εκείνο το πρωτάθλημα συμμετείχαν 16 ομάδες. Από αυτές οι εννιά (!) ήταν από την Αθήνα (και Πειραιά)... ΑΕΚ, Αιγάλεω, Απόλλων Αθηνών, Εθνικός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Προοδευτική, Φωστήρας, τέσσερις από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής, Απόλλων Θεσσαλονίκης) και από επαρχία ο Πιερικός, ο Παναιγιάλειος και η Νίκη Βόλου!
* Στην παραπάνω εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1962-1963
Διακρίνοντα από τα αριστερά όρθιοι: Χασιώτης, Πρόγιος, Μουρατίδης, Απαλάκης, Ραπτόπουλος. Καθιστοί: Βασιλειάδης, Παπαδόπουλος, Νικολαΐδης, Γιακουμής, Σαββίδης, Λέανδρος.

* Στην αρχική εικόνα, ο Γιώργος Κούδας το 1964.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4