Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Ιουλίου 2018

"Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι το κάτι άλλο" (1988)


Σαν σήμερα στις 30/7/1988, ο νεοαποκτηθείς παίκτης του ΠΑΟΚ, Μάικ Σμολ, μίλησε για τη μεταγραφή του στον Δικέφαλο, τον Ρίνους Ίσραελ, αλλά και το μέλλον του στη ομάδα...


Θυμηθείτε τα όσα είχε δηλώσει, ο (τότε) 26χρονος φορ:

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την Ελλάδα: «Είμαι ενθουσιασμένος από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, δε βλέπω την ώρα να παίξω σε μια κατάμεστη Τούμπα. Μου αρέσει η Ελλάδα και ο κόσμος της. Η Ελλάδα είναι μια πολύ ζεστή χώρα, τόσο σαν κλίμα, όσο και σαν ποιότητα των ανθρώπων της. 

Η νοοτροπία του κόσμου πραγματικά σε αγγίζει. Βλέπω ανθρώπους που αγαπούν τον σύλλογο, να αγαπούν το ίδιο και μένα. Είναι το πιο ωραίο συναίσθημα που έχω γνωρίσει ποτέ μου. Πιστεύω πως θα προσαρμοστώ γρήγορα και δε θα έχω κανένα πρόβλημα».

Για τον Ρίνους Ίσραελ, τον οποίον ήξερε από το ολλανδικό πρωτάθλημα, ανέφερε: «Είναι ένας τύπος που ποτέ δε σπαταλάει τον χρόνο του και πάντα κάνει κάτι χρήσιμο. Ότι ζητάει από τους παίκτες του, ζητάει να το κάνουν τέλεια. 

Αν και αντιμετωπίζει φοβερό πρόβλημα με τη γλώσσα, ωστόσο καταφέρνει να περνάει αυτό που θέλει στην ομάδα, πράγμα που είναι πάρα πολύ σημαντικό για έναν προπονητή. 

Στην Ολλανδία είχε πάρα πολύ καλή φήμη σαν προπονητής και όλοι λένε πως αν δε δουλέψεις μαζί του, δεν μπορείς να παίξεις στη ομάδα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που φέτος θα συνεργαστώ μαζί του. Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ. Γενικά είναι ένας προπονητής με πολλές επιτυχίες. 

Αυτά που έχει αποκομίσει σαν προπονητής θέλει να τα μεταδώσει. Το ότι είναι σκληρός καμιά φορά είναι δείγμα του σωστού επαγγελματισμού του. Το πιο σημαντικό είναι ότι δε δουλεύει για τη δόξα, αλλά για την ομάδα. Αυτό τον ενδιαφέρει και όχι η δημοσιότητα».

Για τις διαφορές που βρήκε ανάμεσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο ευρωπαϊκό, δήλωσε: «Το ολλανδικό ποδόσφαιρο στηρίζεται στη φυσική κατάσταση και την ικανότητα των παικτών να παίζουν σε όλο το γήπεδο. Το παιχνίδι των Βέλγων (αγωνίστηκε στη Σταντάρ Λιέγης το 1985) θα το χαρακτήριζα αρνητικό αφού συνήθως βρίσκεται ένας παίκτης μπροστά και δέκα πίσω. 

Ο ΠΑΟΚ από ότι έχω δει μέχρι τώρα έχει ένα ευρωπαϊκό στιλ. Το κυριότερο από όλα είναι ότι οι παίκτες τρέχουν πολύ και χωρίς την μπάλα. Κάτι τέτοιο ευνοεί αφάνταστα την ανάπτυξη του παιχνιδιού και αφήνει ελεύθερο χώρο για να κινηθούν και οι υπόλοιποι παίκτες».

Τέλος μιλώντας για την προετοιμασία της ομάδας, υπογράμμισε: «Μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος και από ότι βλέπω δε θα αντιμετωπίσω σπουδαία προβλήματα προσαρμογής. Οι συμπαίκτες μου, μου συμπεριφέρθηκαν από την από την αρχή άψογα και ο προπονητής μου είναι ιδανικός και με πολλές γνώσεις. 

Δεν ξέρω το ελληνικό ποδόσφαιρο και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κάθε ομάδα, πιστεύω όμως ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να κυνηγήσει με αξιώσεις έναν τίτλο, καθώς επίσης και μια καλή πορεία στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι στον δρόμο μας βγήκε ένα μεγαθήριο, σαν τη Νάπολι».

O Μάικ Σμολ έμεινε στον ΠΑΟΚ για μια διετία, πετυχαίνοντας 9 γκολ σε 31 παιχνίδια πρωταθλήματος στα οποία συμμετείχε. Μετά το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ, έπαιξε σε διάφορες ομάδες στην Αγγλία, ενώ όταν κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια δοκίμασε την τύχη του σαν προπονητής...

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1988-1989
Όρθιοι (από αριστερά): Μαυρέας, Φερνάντο, Γκιτσιούδης, Μήτογλου, Σμολ. Καθιστοί: Καραγεωργίου, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Μαλιούφας, Λαγωνίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4