Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Ιουλίου 2018

"Να δικαιώσω τον κ. Παντελάκη και τον κόσμο" (1981)

Σαν σήμερα, στις 18/7/1981, δημοσιεύτηκαν στον τύπο της εποχής, δηλώσεις του Τάκη Παντέλη, για τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ...

Το καλοκαίρι του 1981 ο Τάκης Παντέλης άφησε τον Απόλλωνα Σμύρνης και έγινε κάτοικος Τούμπας, καθώς η διοίκηση της αθηναϊκής ομάδας συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ, μιας και ο παίκτης τον επόμενο χρόνο συμπλήρωνε οκταετία...
«Δεν είναι εύκολο να ξεχάσω τον Απόλλωνα, τον οποίον υπηρέτησα για 12 ολόκληρα χρόνια, 8 σαν επαγγελματίας και 4 σαν ερασιτέχνης. Θυμάμαι τη στιγμή που παιδάκι υπέγραψα το πρώτο μου επίσημο δελτίο στον Απόλλωνα.

Θυμάμαι που πρωτόπαιξα στην ερασιτεχνική ομάδα, όταν προπονητής ήταν ο κ. Πασάς και αργότερα ο Δερμάτης. Οι άνθρωποι αυτοί με βοήθησαν τότε αρκετά. Δέθηκα με την ομάδα, αφού γνώρισα σε αυτή χαρές και λύπες.

Έπαιξα στις διάφορες εθνικές ομάδες, γνώρισα πολλές χώρες του κόσμου. Κι όλα αυτά χάρη στον Απόλλωνα.»

Στις 24/5/1981, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Σμύρνης και βρήκε απέναντί του τον Τάκη Παντέλη.

Όσο για τη μεταγραφή στον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ θα είναι για μένα η ευκαιρία να πάω ψηλά. Πιστεύω στις ικανότητές μου και θα παλέψω να φτάσω εκεί που πιστεύω ότι μπορώ. Οι φιλοδοξίες μου φτάνουν μέχρι κι τη μονιμοποίησή μου στην Εθνική ομάδα. Δεν τρέφω αυταπάτες και μπορώ υπεύθυνα να σας το πω.

Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα που έχει σπουδαίους παίκτες ανυπολόγιστης αξίας. Δε γνωρίζω με ποιους συναδέρφους μου θα συνεργαστώ. Όμως θα κάνω το παν για να δικαιώσω τον κ. Παντελάκη και τον κόσμο της ομάδας. Θα παλέψω σκληρά για να κερδίσω και στο τέλος πιστεύω θα τα καταφέρω.»

Για την προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ: «Αρχίζουμε από αύριο. Στην αρχή στη Θεσσαλονίκη στο Πανόραμα και στη συνέχεια στη Γερμανία, την επόμενη εβδομάδα.»
Ο Μλάντεν Φούρτουλα και ο Τάκης Παντέλης σε μια άσκηση σε προπόνηση στην Τούμπα.

Όσο για το παιχνίδι με την Άιντραχτ: «Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τον πρώτο αγώνα στη Φρανκφούρτη. Πιστεύω ότι με λίγη προσοχή να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μας δίνει ελπίδες πρόκρισης για τη ρεβάνς της Θεσσαλονίκης. 
Η Άιντραχτ είναι μεγάλη ομάδα αλλά και ο ΠΑΟΚ δεν πάει πίσω. Θα παλέψουμε και προσωπικά πιστεύω ότι με λίγη τύχη θα προχωρήσουμε.»

Κλείνοντας αναφέρθηκε στον διάδοχό του στον Απόλλωνα: «Τόσο ο Σκούρας όσο και ο Βλασσόπουλος είναι σπουδαίοι τερματοφύλακες. Ο πρώτος αν γυμνασθεί σωστά θα φτάσει ψηλά, ο δεύτερος στερείται πείρας, όμως δεν παύει να είναι αυθεντικό ταλέντο. Πιστεύω ότι αν του δοθούν ευκαιρίες και τις αρπάξει, θα αφήσει εποχή.»

O Παντέλης αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ ως το 1987, παίρνοντας μέρος σε 50 παιχνίδια πρωταθλήματος. Ήταν ο βασικός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ τη χρονιά 1984-1985 κατά την οποία η ομάδα κατέκτησε τον τίτλο!

Μετά τον ΠΑΟΚ, βρέθηκε στον Πανιώνιο όπου κατέγραψε μόλις 4 συμμετοχές. Στην πολύχρονη καριέρα του, φόρεσε τρεις φορές τη φανέλα με το εθνόσημο ...

Η ΠΑΕ τον τίμησε για την προσφορά του στην ομάδα, στις 14/12/2014 πριν το παιχνίδι με την Κέρκυρα, ενώ μπορείτε να θυμηθείτε τα όσα είχε δηλώσει, στο video που ακολουθεί...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4