Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Ιουλίου 2018

"Αγόρασαν παίκτες που ούτε τους ήξερα ούτε τους ζήτησα" (1985)


Σαν σήμερα στις 22/7/1985, ο πρωταθλητής της περιόδου 1984-1985, ΠΑΟΚ, ξεκινούσε την προετοιμασία του ενόψει της νέας σεζόν...

Η πρώτη συγκέντρωση των παικτών έγινε στις 19:30 στο γήπεδο της Τούμπας και στους παίκτες του Δικεφάλου μίλησαν ο Πρόεδρος της ομάδας, Πέτρος Καλαφάτης και ο τεχνικός της, Βάλτερ Σκότσικ.

Μοναδικός απών από τη συγκέντρωση ήταν ο Γιώργος Κωστίκος, ο οποίος τηλεφώνησε από την Ισπανία, ισχυριζόμενος ότι δεν εξασφάλισε εισιτήριο για να προλάβει τη συγκέντρωση! Σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό της ομάδας, τιμωρήθηκε με πρόστιμο ...
Ο ΠΑΟΚ τις επόμενες μέρες θα ταξίδευε στην Αυστρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, με τον Σκότσικ να παίρνει μαζί του 22 παίκτες. Την αποστολή θα ακολουθούσε και ο Κώστας Ιωσηφίδης, σαν τεχνικός σύμβουλος της ομάδας.

Παρόλο που δεν είχαν γίνει επίσημα γνωστά τα ονόματα των παικτών που θα πήγαιναν στην Αυστρία, οι Παντέλης, Σπανοσωτηρόπουλος, Λιάκος, Δαμανάκης, Μαυροδήμος και Γιάντσης θα έμεναν Θεσσαλονίκη...

Όπως είχε αναφέρει ο Βάλτερ Σκότσικ, σε δηλώσεις του: «Είχα προειδοποιήσει ότι δεν μπορώ να δουλέψω με περισσότερους από 22 ποδοσφαιριστές! Αλλιώς δεν μπορεί να γίνει σωστή δουλειά. 
 
Τελικά αγόρασαν παίκτες που ούτε τους ήξερα ούτε τους ζήτησα! Εγώ ζήτησα τους Παπαϊωάννου, Σαργκάνη ή Θεολόγη Παπαδόπουλο και Βλάχο. Είμαι πεισματάρης και θα παλέψω, αλλά θα πάρω, το επαναλαμβάνω, μόνο 22 παίκτες στην αποστολή.

Λυπάμαι που είμαι αναγκασμένος να αφήσω έξω από αυτή τη φάση της προετοιμασίας έξι, αλλά έχω σα γνώμονα το συμφέρον του ΠΑΟΚ και μόνον αυτό! Δουλειά με 28 δε γίνεται
 
Από σήμερα μέχρι τη μέρα της αναχώρησης (29/7) θα προπονούμαστε μία σε χώρο έξω από το γήπεδο και μία σε αυτό, με στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Θα γυμναζόμαστε δύο φορές τη μέρα».
 
Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό από τος δηλώσεις του Αυστριακού τεχνικού, ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί για τις μεταγραφικές κινήσεις της διοίκησης, κάτι σίγουρα που προκαλεί τεράστια εντύπωση ... 
 
Ο περίεργος αυτός μεταγραφικός προγραμματισμός, έφερε πολύ άσχημο αποτέλεσμα στην ομάδα, όπως μπορείτε να διαβάσετε και να θυμηθείτε στη συνέχεια του κειμένου.

* Ο πρωταθλητής της περιόδου 1984-1985 ΠΑΟΚ, με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο, εκείνη τη σεζόν (1985-1986) πήγαινε από το κακό στο χειρότερο!
 
Ο Δικέφαλος γνώρισε ανέλπιστες ήττες τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, πραγματοποιώντας απαράδεκτες εμφανίσεις που δε θύμιζαν σε καμία περίπτωση το νικηφόρο πέρασμά του από τα ίδια γήπεδα λίγους μήνες νωρίτερα.

* Τη σεζόν 1985-1986 ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 10η θέση (!!!), με 27 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες) και τέρματα 33-38...

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο (22 αγώνες) και ολοκληρώθηκε με τον Μιχάλη Μπέλλη (8 παιχνίδια).


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4