Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Ιουλίου 2018

Φιλική ήττα με Ηρακλή σε συναρπαστικό ματς (1953)


Σαν σήμερα στις 21/7/1953, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Ηρακλή, σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων ενόψει της νέας σεζόν 1953-1954...


Ο αγώνας έγινε υπό το φως των προβολέων και ήταν συναρπαστικός τόσο από πλευράς θεάματος, όσο και από τη διακύμανση του σκορ, ενώ οι προπονητές των δύο ομάδων είχαν την ευκαιρία να δουν τα νέα μεταγραφικά τους αποκτήματα!

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε μόλις στο 2' με τον Γεντζή, όμως στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι σκόραραν τρία τέρματα, με τους Τσαμπάνη (5'), Μπίτσο (35'), Ζαχαριάδη (44') και η ανάπαυλα του ημιχρόνου τους βρήκε προηγούμενους με 1-3.
Ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη μπήκε φουριόζος, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε στην ισοφάριση, χάρη σε τέρματα που σημείωσαν ο Δουκάκης με κεφαλιά στο 59' και ο Παπαδάκης με πέναλτι στο 70', ένα πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Γκικόπουλος.

Τον τελευταίο λόγο στο ματς τον είχε ο Ηρακλής, καθώς στο 82' ο Πιτσούδης πέτυχε το 3-4, χαρίζοντας τη φιλική νίκη στην ομάδα του.

Να σημειωθεί πως στα επίσημα παιχνίδια της σεζόν που ακολούθησε (1953-1954), ο ΠΑΟΚ σημείωσε δύο εντυπωσιακές νίκες επί του γηραιού για το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, επικρατώντας με 6-2 στον πρώτο γύρο (29/11/1953) και 3-0 στον δεύτερο (14/2/1954)!

Ο Δικέφαλος της «Χρυσής Εποχής» είχε ανατείλει!

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1953-1954
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Κουιρουκίδης, Χουρμπουλιάδης, Δουκάκης, Καλογιάννης, Γιεντζής, Κεμανίδης. Καθιστοί: Καραφουλίδης, Παπαδάκης, Λύμπος, Μιγγούσης, Χασιώτης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4