Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Ιουλίου 2018

Δοκιμές Πάγκαλου, σε φιλικό με Μακεδονικό (1953)

Σαν σήμερα στις 14/7/1953, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Μακεδονικό, σε ένα από τα τελευταία φιλικά παιχνίδια που έδωσε η ομάδα, μετά το τέλος των επίσημων υποχρεώσεών της, για τη σεζόν 1952-1953...

Ήταν μια καλή ευκαιρία για τον τότε τεχνικό της ομάδας Νίκο Πάγκαλο, να δώσει χρόνο συμμετοχής σε κάποιους παίκτες που δεν αγωνίστηκαν πολύ στα επίσημα παιχνίδια πρωταθλήματος και Κυπέλλου εκείνης της σεζόν, όπως άλλωστε μπορείτε να δείτε στη σύνθεση του Δικεφάλου.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, μπροστά σε λίγους θεατές, με τον Μακεδονικό να παίρνει το προβάδισμα στο σκορ στο Τριανταφυλλίδη στο 20' και τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει στο 41' με τον Γεντζή.

Στην επανάληψη το αποτέλεσμα του παιχνιδιού δεν άλλαξε και έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γκικόπουλου βρήκε τις δύο ομάδες στην ισοπαλία του 1-1...

ΠΑΟΚ: Κάστρας, Ζλατάνος, Λεμονίδης, Τσίντογλου, Χρυσάφης, Καλογιάννης, Χριστοδούλου, Γεντζής, Παπαδάκης, Κουιρουκίδης, Χουρμπουλιάδης.

* Στο τιμόνι του ΠΑΟΚ βρέθηκε εκείνη τη σεζόν ο Νίκος Πάγκαλος, σε μια πενταετία στην οποίαν εναλλασσόταν στον πάγκο μας οι Πάγκαλος – Βίλλυ Σέβτσικ (Αυστριακός).

* Όπως προαναφέραμε, ο Δικέφαλος δεν τα πήγε καλά εκείνη τη σεζόν στο τοπικό πρωτάθλημα, καθώς τερμάτισε στην 4η θέση με 19 βαθμούς έχοντας 4 νίκες – 3 ισοπαλίες – 3 ήττες, με τέρματα 11-11.
* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ την περίοδο 1952-1953, αποτελούσαν οι: Κάστρας, Χρυσάφης, Ιωαννίδης, Αγγελόπουλος, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Κουντής, Βασιλειάδης, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Κιουρτζής, Σαββίδης, Μιγγούσης, Λασκαρίδης, Ελληνίδης, Μάρκοβιτς, Γκολέμας, Κουσκουρής, Γεντζής, Ονούφριος, Ζαρίφης, Χριστοδούλου, Τσαβδαρίδης, Δουκάκης.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι παίκτες του ΠΑΟΚ με τη σημαία του Συλλόγου, να παρελαύνουν προ των επισήμων στην τελετή έναρξης του πρωταθλήματος της περιόδου 1952-1953.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4