Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Ιουλίου 2018

2-2 με Πανιώνιο, στο φινάλε της σεζόν (1958)

Σαν σήμερα στις 23/7/1958, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι της 22ης (και τελευταίας), αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1957-1958...


Χωρίς βαθμολογικό άγχος οι δύο ομάδες, πρόσφεραν καλό θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης και δεν ήταν πολύς (1.000 περίπου θεατές), με το τελικό σκορ στην αναμέτρηση να είναι 2-2.

Όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο 45λεπτο, με τον ΠΑΟΚ να προηγείται στο 12' με κοντινό σουτ του Λέανδρου μετά από παράλληλη σέντρα του Γιαννέλου που απέφυγε τον Καψή και να φτάνει στο 0-2 με τη συμπλήρωση του ημιώρου, με ωραία προσπάθεια του Χαβανίδη, μετά από βαθιά μπαλιά του Χασιώτη.
Οι γηπεδούχοι στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου 45λέπτου βγήκαν στην επίθεση και αφού μείωσαν στο 33' με τον Μπραουδάκη, έφτασαν στην ισοφάριση στο 42' με τον ίδιο παίκτη.

Ο Πανιώνιος στην επανάληψη πίεσε για ένα δεύτερο γκολ, χωρίς να τα καταφέρει, καθώς η αστοχία των κυνηγών του αλλά και ο εξαιρετικός Πρόγιος δεν το επέτρεψαν! Ο Δικέφαλος έπαιξε αμυντικά και με αντεπιθέσεις και στο 65' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Λέανδρο για το 2-3.
Ο Δικέφαλος αγωνίστηκε χωρίς τους Κουιρουκίδη, Γεντζή, Τσίντογλου, Καλογιάννη, Κιουρτζή και είχε κορυφαίους στην αναμέτρηση τους Πρόγιο, Καμαλακίδη, Κεμανίδη. Από τον Πανιώνιο ξεχώρισαν οι Μπραουδάκης, Σκορδίλης.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος:
Βαλιάνος, Καψής, Παπουλίδης Τ., Καζαντζίδης, Ερμείδης, Μαυρίδης, Σκορδίλης, Γιαννακόπουλος, Παπουλίδης Γ., Χρονόπουλος, Μπραουδάκης.

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Πετρίδης, Κεμανίδης, Καμαλακίδης, Χασιώτης, Κερμενίδης, Λέανδρος, Παπαϊωάννου, Χαβανίδης, Κατηκαρίδης, Γιαννέλος.
 
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1957-1958 τερμάτισε στην 8η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας 42 βαθμούς με 5 νίκες, 10 ισοπαλίες, 7 ήττες και τέρματα 32-38.

* Τα 32 γκολ τα σημείωσαν οι: Κιουρτζής 6, Κουιρουκίδης 6, Λέανδρος 5, Χαβανίδης 4, Κατικαρίδης 3, Καλογιάννης 2, Γεντζής 2, Παπαίωάννου 2, Κουτουξίδης 1, Κεμανίδης 1.

* Το ρόστερ της ομάδας το αποτελούσαν οι: Πρόγιος, Λύμπος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Κερμενίδης, Μάρκοβιτς, Καρατζάς, Κουτουξίδης, Καμαλακίδης, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Λέανδρος, Χαβανίδης, Κουιρουκίδης, Γιαννέλος, Παπαϊωάννου, Κατικαρίδης, Κιουρτζής, Γεντζής, Παπαευστρατίου, Δημητριάδης, Τσακιρίδης, Μαμόπουλος, Ασβεστόπουλος.

* Τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα τις κατέγραψε ο Λέανδρος (21), ακολούθησαν με 19 οι Καλογιάννης – Κεμανίδης και με 18 οι Κιουρτζής – Κατικαρίδης - Χασιώτης...

* Και κάτι αξιοσημείωτο που συνέβη εκείνη τη σεζόν 1957-1958. 
Ο ΠΑΟΚ παρά την μετριότατη χρονιά του, πέτυχε δύο νίκες νίκες επί του Ολυμπιακού (εντός και εκτός έδρας) με 1-0, αποτελέσματα που έκαναν αίσθηση στη φίλαθλη Ελλάδα, καθώς ως το 1960, η ομάδα του Πειραιά είχε να χάσει δύο φορές μέσα στη σεζόν από τον ίδιο αντίπαλο, από το 1930, όταν και την είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4