Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Ιουλίου 2018

Η "πρώτη" της σεζόν 1995-1996

Σαν σήμερα στις 10/7/1995, o ΠΑΟΚ ξεκίνησε την προετοιμασία του ενόψει της νέας σεζόν (1995-1996), με την «πρώτη» προπόνηση, που έγινε στην Τούμπα, υπό τις οδηγίες του Άρι Χάαν...

Ένα ξεκίνημα με πολλές απουσίες και μικροπροβλήματα για τον Ολλανδό τεχνικό του Δικεφάλου, καθώς απουσίαζε ο Φαν Χαμ, ενώ η ομάδα αναζητούσε στο μεταγραφικό παζάρι έναν ξένο παίκτη.

Εκείνο το ζεστό πρωινό του Ιούλη, ανέβηκαν στην Τούμπα, παλιοί και νέοι παίκτες της ομάδας, που έδωσαν υποσχέσεις για μια καλύτερη χρονιά. Διαψεύστηκαν όμως όλοι τους, καθώς ο ΠΑΟΚ στο τέλος του πρωταθλήματος τερμάτισε στην 14η θέση, τη χειρότερη που κατέλαβε στην ιστορία του, από καθιερώσεως της Α' Εθνικής!

Ανάμεσα σε αυτούς που βρέθηκαν στην Τούμπα, ήταν και ο Άρης Καρασαββίδης (στη 2η θητεία του στην ομάδα), ο οποίος αν και είχε συμβόλαιο έναν ακόμη χρόνο με τον ΠΑΟΚ, δεν είχε συμφωνήσει με καμιά ομάδα! 

Ο Χάαν όμως –μέσω του μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Σταύρου Σαράφη- έδωσε εντολή να μην προπονηθεί και του έγινε γνωστό πως παίρνει πενθήμερη άδεια, για να διαπραγματευθεί τη μεταγραφή του, καθώς δεν ήταν μέσα στα πλάνα του προπονητή!
Ο Καρασαββίδης το απόγευμα πήγε και πάλι στην Τούμπα, ζητώντας ακρόαση Προέδρου, χωρίς αυτό το αίτημα να ικανοποιηθεί. 

Ο παίκτης λίγες μέρες νωρίτερα είδε τις διαπραγματεύσεις για τη μεταγραφή του στον Εδεσσαϊκό να ναυαγούν και να παραμένει ποδοσφαιρικά «ξεκρέμαστος»...

Στην προπόνηση έδωσαν το παρόν οι «καινούριοι» ως εκείνη τη στιγμή, Νόλης και Θέμελης, ενώ παρελθόν αποτελούσαν από τον ΠΑΟΚ ήδη οι Πλίτσης, Μαλιούφας, Δερμιτζάκης, Φαν Ρόι, Μιλάνκο του οποίου το συμβόλαιο απέμενε το τυπικό του μέρος για να λυθεί. 

Τις επόμενες ώρες αναμενόταν στη Θεσσαλονίκη οι Μπότσιεκ και Φαν Χαμ, ενώ ο Χάαν έδειξε πως δεν ήταν ευχαριστημένος από τη μεταγραφική ενίσχυση ως εκείνη τη στιγμή...

Εκ μέρους των παικτών, ο Γιώργος Τουρσσουνίδης μιλώντας για την καινούρια χρονιά ανέφερε: «Αρχίζουμε με πολύ περισσότερη αισιοδοξία φέτος σε σχέση με την περασμένη. Διεκδικούμε την ευρωπαϊκή μας έξοδος, καθώς με την κατάληψη της 3ης θέσης στο περασμένο πρωτάθλημα, εκτίσαμε την τιμωρία από τα επεισόδια με τον Παρί. 

Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για μας. Δυστυχώς δεν έχουμε τον Φαν Ρόι που τόσο βοήθησε την ομάδα, αλλά πιστεύω πως και ο νεοαποκτηθείς Φαν Χαμ θα είναι ένας καλός και άξιος ποδοσφαιριστής».

Ο Σταύρος Σαράφης από την πλευρά του είπε: «Η ομάδα μπαίνει στο γήπεδο με τις καλύτερες προϋποθέσεις και με λυμένα όσον το δυνατόν τα προβλήματα! Φέτος θα παλέψουμε για την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αισιοδοξώ πως θα πετύχουμε τους στόχους μας, ανεξάρτητα από το αν θα κάνουμε κι άλλες μεταγραφές. Κάναμε ότι έπρεπε και όχι αλόγιστες κινήσεις».

Για την ιστορία ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1995-1996 τερμάτισε 14ος (!), συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς. Είχε 10 νίκες, 11 ισοπαλίες και 13 ήττες, με τέρματα 42-46 και τον κόσμο να πνέει τα μένεα κατά του Βουλινού, ενώ προς το τέλος συσπειρωθήκαμε για να βοηθήσουμε την ομάδα να αποφύγει τα χειρότερα ...

* Εκείνη τη χρονιά είχαμε τη μεγαλύτερη παρέλαση προπονητών από τον πάγκο μας που ήταν κυριολεκτικά ηλεκτρικός! Ξεκίνησε ο Άρι Χάαν (5 ματς) και ακολούθησαν οι: Σαράφης (6 ματς), Κοκότοβιτς (8 ματς), Μπέλλης (9 ματς), Μπένγκτσον (6 ματς). Μιλάμε για απίστευτη κατάσταση με τους προπονητές να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα!

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ τη σεζόν 1995-1996, αποτελούσαν οι:

Τερματοφύλακες: Μιχόπουλος, Πουρλιοτόπουλος, Θέμελης 
Αμυντικοί: Αλεξίου, Καπετανόπουλος, Χάβος, Ηλιάδης, Γιουκούδης, Κουμαρόπουλος, Παναγιωτίδης, Βολτέζος, Ζαφειρίου.
Μέσοι: Ζαγοράκης, Λαγωνίδης, Τσαλουχίδης, Αντώνας, Τουρσουνίδης, Φαν Χαμ.
Επιθετικοί: Άλεξιτς, Αναστασιάδης, Γιόβιτς, Γιόχανσον, Νόλης, Κουίν, Ζουμπούλης.

Τις περισσότερες συμμετοχές κατέγραψαν οι: Τουρσουνίδης (33), Μιχόπουλος (32), Ζουμπούλης (31), Αναστασιάδης (30), Αλεξίου - Ζαφειρίου - Χάβος - Γιουκούδης (29), Καπετανόπουλος (28), Ζαγοράκης (26), Φαν Χαμ (23).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4