Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Ιουλίου 2018

Ήττα από τον συμπολίτη (1931)

Σαν σήμερα στις 5/7/1931, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Άρη, σε παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος, της περιόδου 1930-1931 ...

Το παιχνίδι έγινε στο παλιό γήπεδο του Ηρακλή και συγκέντρωσε χιλιάδες φιλάθλους, που είδαν ένα εξαιρετικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες! Η νεανική ομάδα του Δικεφάλου αν και ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, με γκολ που σημείωσαν για τον Άρη οι Αγγελάκης στο 35' και Κίτσος στο 38'.
Ο Χαλκιάς μπλοκάρει την μπάλα προ του Κίτσου

Με την έναρξη της επανάληψης ο διαιτητής Πρωτοψάλτης, έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παζάρογλου σε αντίπαλο, το εκτέλεσε ο Βογδάνος κάνοντας το 3-0. Στο 70' μετά από σέντρα του Καλογιάννη και πάλι ο Βογδάνος νίκησε τον Χαλκιά, κάνοντας το 4-0.

Ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επίθεση και αφού αρχικά μείωσε στο 80' με κεφαλιά του Παζάρογλου μετά από εκτέλεση κόρνερ και λίγο αργότερα ο Μπιμπλής πήρε την μπάλα από απόκρουση του Κατράντζου και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης υπήρξε μικροένταση στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ο Βογδάνος και ο έφορος του ΠΑΟΚ (Θεοδωρίδης), που δέχτηκαν χτυπήματα από πέτρες!

Οι συνθέσεις:

Άρης: Κατράντζος, Οικονόμου, Βικελίδης Νικηφόρος, Κατσαούνης, Δαντελιάν, Βικελίδης Κλεάνθης, Βογδάνου, Αγγελάκης, Κίτσος, Καλογιάννης, Αργυριάδης.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Παπαδόπουλος, Πυλόρωφ, Πάγκαλος, Παζάρογλου, Πανίδης, Παπαϊορδανίδης, Κωνσταντινίδης, Μπιμπλής, Λαζάρου, Καβουρματζής.

* Το τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης της περιόδου 1930-1931, ενώ ξεκίνησε κανονικά διακόπηκε στα μέσα Δεκέμβρη (14/12/1930) με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 8 βαθμούς (ισόβαθμος του Άρη), έχοντας 4 νίκες και 1 ήττα, με τέρματα 19-12.

* Ο λόγος της διακοπής είχε να κάνει με τη διεξαγωγή τα πρωταθλήματος υπό μορφή εθνικής κατηγορίας (14 αγωνιστικές), στην οποία συμμετείχαν οκτώ ομάδες από τις τρεις ιδρυτικές Ενώσεις της ΕΠΟ: Αθήνας (3), Πειραιά (2) και Μακεδονίας (3).

* Από τον Βορρά συμμετείχαν ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής και ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 5η θέση με 12 βαθμούς σε 14 ματς (5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 7 ήττες) με τέρματα 20-26. Τα 20 ασπρόμαυρα γκολ σημείωσαν οι: Παπαϊορδανίδης 7, Παζάρογλου 5, Ηλιάδης 3, Καβουρματζής 2, Ηλιάδης 1, Λαζάρου 1, Κωνσταντινίδης 1.


* Η σημαντικότερη νίκη ήρθε στις 21/6/1931, όταν στο γήπεδο του Άρη, διέλυσε τον μετέπειτα πρωταθλητή Ολυμπιακό με 3-0 (!) για την 10η αγωνιστική, δείχνοντάς του από τότε τι εστί Βορράς!

* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της περιόδου 1930-1931 αποτελούσαν οι: Παζάρογλου, Καβουρματζής, Παπαϊρδανίδης, Παπαδόπουλος, Λαζάρου, Ηλιάδης, Πάγκαλος, Χαλκιάς, Μαλαξόπουλος, Παπαδόπουλος, Πανίδης, Κωνσταντινίδης, Γρηγοριάδης, Πυλορώφ, Ετιέν, Ανδρεάδης, Γεωργιάδης, Βλάχου, Χλωρός, Μακαρονόπουλος, Στεργίου, Μαλαξόπουλος, Πετσώνης.

* Οι Παζάρογλου – Καβουρματζής, αγωνίστηκαν και στα 14 παιχνίδια του πρωταθλήματος!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4