Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Ιουλίου 2018

Νίκη άνευ αγώνος με Άτλαντα (1927)


Σαν σήμερα στις 17/7/1927, ο ΠΑΟΚ επρόκειτο να αντιμετωπίσει στο γήπεδο του Άρη, τον Άτλαντα Θεσσαλονίκης, στον τρίτο κατα σειρά αγώνα διαβάθμισης, της περιόδου 1926-1927 …

 
Ο νεοσύστατος ΠΑΟΚ είχε ανακηρυχτεί πρωταθλητής στην Β' κατηγορία του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια υποχρεώθηκε από την ... ΕΠΟ να δώσει αγώνες διαβάθμισης με όλες τις ομάδες της Α' κατηγορίας Θεσσαλονίκης! Μια απόφαση που χαρακτηρίστηκε από τους ανθρώπους του Δικεφάλου σαν πρωτάκουστη και εντελώς αδικαιολόγητη!

Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ κέρδισε διαδοχικά: τον Θερμαϊκό με 4-1 στις 5/6/1927, τον Άρη με 2-1 στις 12/6/1927, τον Άτλαντα (άνευ αγώνος) και τον Ηρακλή με 1-0 στις 7/8/1927, προκαλώντας αίσθηση στην ποδοσφαιρική Θεσσαλονίκη.

Οι επιτυχίες αυτές του ΠΑΟΚ, δεν άρεσαν στους συμπολίτες και άρχισαν με τον τρόπο τους να βάζουν εμπόδια στην πορεία της ομάδας. Απαγόρευσαν στον Δικέφαλο να προπονείται στο γήπεδο του Ηρακλή, αν και οι προπονήσεις γινόταν το ξημέρωμα, πριν την ανατολή του ήλιου! Φυσικά δεν μπορούσε να προπονείται ούτε στο Συντριβάνι, αφού ο χώρος ανήκε στην ΑΕΚ Θεσσαλονίκης...

Ότι εμπόδιο και αν προσπαθούσαν όμως να μας βάλουν, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έβρισκαν λύσεις! Έτσι η ομάδα ξεκίνησε να προπονείται στο γήπεδο του Θερμαϊκού, ενώ για αποδυτήρια χρησιμοποιούσε ένα παλιό βαγόνι του ΣΕΚ (ΟΣΕ αργότερα)

Σαν σήμερα λοιπόν (17/7/1927) επρόκειτο ο Δικέφαλος να αντιμετωπίσει τον Άτλαντα Θεσσαλονίκης, όμως ενώ ο διαιτητής της αναμέτρησης (Γεωργίου) αλλά και ο ΠΑΟΚ βρέθηκαν κανονικά στη σέντρα, ο αντίπαλος δεν προσήλθε στο γήπεδο και το παιχνίδι κατοχυρώθηκε στον ΠΑΟΚ.

Μετά από αυτή τη νίκη που ήρθε χωρίς κόπο, η ομάδα μας θα προετοιμαζόταν ώστε να αντιμετωπίσει την επόμενη Κυριακή (24/7) τον Πρωταθλητή (του τοπικού) Ηρακλή, ένα παιχνίδι που τελικά έγινε στις 7/8 …

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1927-1928... Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Ανδρεάδης, Μακαρονόπουλος, Βλάχος, Παντερμαλής, Πάγκαλος, Τσολακίδης, Λιανόπουλος, Γεωργιάδης. Καθιστοί: Χρηστίδης, Παπαδόπουλος, Βεντουρέλης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4