Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Ιουνίου 2018

Ήττα από τον Ατρόμητο στην Τούμπα (2015)

Σαν σήμερα στις 3/6/2015, o ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα τον Ατρόμητο, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των Play Offs της Super League, της περιόδου 2014-2015 ...

Μπροστά σε λίγους οπαδούς (μόλις 4.618 τα εισιτήρια), όπως συνηθιζόταν στα τελευταία παιχνίδια του, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ατρόμητο, στο τελευταίο φετινό εντός έδρας παιχνίδι για τον Δικέφαλο...
Ο Γιώργος Γεωργιάδης παράταξε την ομάδα με ένα 4-4-2, έχοντας τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Ρατς – Τζαβέλλα – Βίτορ – Κωντσντινίδη, στη μεσαία γραμμή τους Μακ -Κάτσε –Τζιόλη – Κίτσιου και επιθετικό δίδυμο τους Αθανασιάδη - Παπαδόπουλο.

Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι των Play Offs – όπως το χαρακτήρισε ο τεχνικός που καθόταν στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθε τέτοια εποχή, ο Δικέφαλος μπήκε και πάλι χαλαρός και δεν πίεσε.

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 11' με τον Παπαδόπουλο να παίρνει ασίστ από κακή έξοδο του Γκορμπούνοφ χωρίς όμως να μπορέσει να ανοίξει το σκορ, καθώς ο Νάστος έκοψε τη μπάλα με τάκλιν.
Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 21' για να δούμε τον Δικέφαλο να απειλεί και πάλι με τον Μακ αυτή τη φορά. Ο Σλοβάκος μπήκε από τα πλάγια, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πλάγια από το δοκάρι.

Στο φινάλε του ημιχρόνου ήρθε η ψυχρολουσία... Ο Καραμάνος με πλάτη στην εστία, πήρε την μπάλα, απέφυγε τον Τζαβέλλα σαν να μην υπήρχε, απέφυγε και την προβολή του Βίτορ και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ...
Ο Καραμάνος πανηγύρισε το γκολ με πολύ προκλητικό τρόπο, ένα γεγονός που έφερε αναταραχή εντός του αγωνιστικού χώρου, καθώς ο παίκτης του Ατρομήτου βρήκε και τα έκανε...

Οι παίκτες του Γεωργιάδη, παρουσίασαν την εικόνα της ομάδας από την οποία έλειπε η ψυχολογία και η ενέργεια εντός των τεσσάρων γραμμών, ήταν πολύ προβλέψιμοι στον τρόπο που αναπτυσσόταν και παρά την κατοχή της μπάλας απείλησαν σε λίγες περιπτώσεις την εστία του Γκορμπούνοφ.

Οι φιλοξενούμενοι περίμεναν τον ΠΑΟΚ πίσω από τη μεσαία γραμμή και είχαν το νου τους στις αντεπιθέσεις, σε μία από αυτές σκόραραν στο 44'...

Στο 49', ο Παπαδόπουλος ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα που του έγινε μέσα στην περιοχή, μετά από σέντρα του Ρατς. Είχε δίκιο, ήταν πέναλτι, υπήρχε κράτημα από τον Λαζαρίδη. Το έπνιξε ο Δασκαλόπουλος αν και είδε καθαρά τη φάση!!!

Στο επόμενο λεπτό, ο Κωνσταντινίδης μπήκε από τα δεξιά, πλησίασε στην εστία, αλλά αντί να κόψει την μπάλα προς τον Παπαδόπουλο τελείωσε άσχημα τη φάση σουτάροντας απελπιστικά άουτ...
Στο 53' ο Πόζογλου μπήκε στη θέση του Μακ (μέτριος και πάλι), ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Περέιρα αντί του Παπαδόπουλου. Και οι δύο παίκτες του ΠΑΟΚ που βγήκαν, έτυχαν αποδοκιμασιών και χειροκροτημάτων!

Στο 68' έκλεισε τις αλλαγές ο ΓΧ, βάζοντας στη θέση του Ρατς τον Κόστα (αναγκαστική αλλαγή), με τον Τζαβέλλα να περνάει στα πλάγια της άμυνας.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν πολύ καλά τους διαδρόμους προς την εστία τους και από ένα σημείο και μετά δεν απειλήθηκαν.

Ο ΠΑΟΚ στο 80' έμεινε με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Δημήτρη Κωνσταντινίδη και ενώ οι αλλαγές του ΓΧ είχαν τελειώσει...

Το φινάλε του ματς βρήκε την αθηναϊκή ομάδα να επικρατεί με 0-1 και τον ΠΑΟΚ να ετοιμαζόταν να ξεκινήσει το καινούριο ευρωπαϊκό ταξίδι του στις 16/7 …

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Ρατς (68' Κόστα), Κάτσε, Τζιόλης, Κωνσταντινίδης, Μακ (53' Πόζογλου), Παπαδόπουλος (58' Περέιρα), Αθανασιάδης.

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Νάστος, Κατσουράνης, Πίτου Γκαρσία (68' Μπρίτο), Ούμπιδες (92' Κούρος), Μπάλλας, Καραμάνος (75' Αγκουαζί), Παπάζογλου.
Απογοητευμένος ήταν μετά το ματς με τον Ατρόμητο ο Γιώργος Γεωργιάδης, δηλώνοντας πως το πρόβλημα στην ομάδα είναι κυρίως ψυχολογικό!!!

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έφτασε με καθυστέρηση για την καθιερωμένη συνέντευξη και αρχικά δήλωσε πως δεν ήθελε να δεχτεί ερωτήσεις, αλλά στη συνέχεια άλλαξε την αρχική του σκέψη...

Αναλυτικά τα όσα είπε:
"Φαίνεται ότι το ψυχολογικό πρόβλημα στην ομάδα είναι μεγάλο. Είτε παίζουμε καλά κατά διαστήματα, είτε είμαστε ανώτεροι, είτε κατώτεροι στον αγωνιστικό χώρο, είτε φτιάχνουμε ευκαιρίες, είτε δεν φτιάχνουμε, δεν πετυχαίνουμε τέρμα. Όταν δεν πετυχαίνεις γκολ είσαι πιο κοντά στο να χάσεις, όπως έγινε σήμερα".

Σε ερώτηση αν η βελτίωση μόνο της αμυντικής λειτουργίας, επηρέασε την επιθετική, είπε: "Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που μπορούν να σκοράρουν, να κάνουν μια ενέργεια, ώστε να ελευθερώσουν την ομάδα. Δυστυχώς σε τόσα παιχνίδια δε βρέθηκε κάποιος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα".

Για τη δήλωση του Αθανασιάδη που μίλησε για άρρωστα αποδυτήρια, είπε: "Δεν ξέρω τι εννοεί."

Για το μεγαλύτερο πρόβλημα που πιστεύει πως υπάρχει στον ΠΑΟΚ, δήλωσε: "Υπάρχει μεγάλη ψυχολογική πίεση στους παίκτες και δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να ανταποκριθούν. Θα έπρεπε τα αποτελέσματα να βοηθήσουν αλλά αυτό δεν έγινε."

Για το αν κάνει αυτοκριτική: "Σίγουρα έχω κάνει πολλά λάθη για να υπάρχει αυτή η εικόνα, αυτοκριτική υπάρχει όσο δεν φαντάζεστε".

Για τους πολλούς τραυματισμούς, δήλωσε: "Ίσως είναι η εποχή δύσκολη. Νομίζω πως όλες οι ομάδες βγάζουν τέτοια προβλήματα. Τα παιχνίδια είναι και Κυριακή-Τετάρτη. Δεν είχαμε και πολλούς διαθέσιμους για να ανταποκριθούμε σε αυτά τα παιχνίδια. Γίνεται αυτό που γίνεται το οποίο δεν είναι φυσιολογικό".
Ο Στέφανος Αθανασιάδης, σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ των άλλων τόνισε πως η ομάδα είναι άρρωστη!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
"Ντρέπομαι που είμαι εδώ και με βλέπει ο κόσμος. Υπομονή θέλω να πω στους φιλάθλους μας και μετά την Τρίπολη θα μιλήσω. Δεν αξίζουμε να είμαστε εδώ. Είναι άρρωστη η ομάδα στα αποδυτήρια. Δεν μπορούμε να βάζουμε τους εαυτούς μας επάνω από την ομάδα. Δεν αξίζαμε τίποτα με τις εμφανίσεις μας στα play offs.

Στη θέση του προέδρου θα μας έδιωχνα όλους. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Δεν μπορεί ν΄ αλλάξει τίποτα πριν το παιχνίδι με τον Αστέρα. Ο πρόεδρος μπορεί ν΄ αλλάξει πολλά πράγματα το καλοκαίρι, ώστε να βρούμε το δρόμο μας. Ντρέπομαι να βλέπω έτσι την ομάδα που αγάπησα και μεγάλωσα."
Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης αναδείχθηκε MVP του αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο και παράλληλα στάθηκε εξαιρετικά άτυχος καθώς τραυματίστηκε. Μετά την λήξη της αναμέτρησης ο νεαρός ακραίος της ομάδας μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του:
"Ότι και να πούμε έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Η ομάδα απέτυχε πλήρως. Υπάρχει κίνδυνος να τερματίσουμε τελευταίοι. Έστω και τώρα πρέπει να πάμε στην Τρίπολη και να βγάλουμε πείσμα. Δεν πρέπει να υπάρξουν βιαστικές αποφάσεις. Είμαστε οι ίδιοι παίκτες που ο κόσμος μας αποθέωνε πριν λίγους μήνες.

Το τι έφταιξε πρέπει να το αναλύσουν οι υπεύθυνοι και εμείς. Προσωπικά εύχομαι να μην ξανάρθει τέτοια χρονιά για τον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχουν άλλα λόγια. Από την αρχή της χρονιάς όλο μιλάμε. Πρέπει να βγάλουμε τον εγωισμό μας στο γήπεδο."

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4