Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Ιουνίου 2018

Ισοπαλία στη στέψη της ΑΕΚ στην Τούμπα (1992)

Σαν σήμερα στις 7/6/1992, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1991-1992 ...
Ο Δικέφαλος του Βορρά με τον Γιάννη Γούναρη στον πάγκο του, μπροστά σε 7.000 θεατές (6.184 τα εισιτήρια), αναδείχθηκε ισόπαλος με 2-2, αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ.
Αγνώριστη η Τούμπα εκείνη την Κυριακή, καθώς η τότε διοίκηση του ΠΑΟΚ, έδωσε στην αθηναϊκή ομάδα 5.000 εισιτήρια (!), για να κάνει φιέστα τίτλου! Μια απόφαση που ποτέ κανείς δεν κατάλαβε το σκεπτικό της και που σίγουρα στις μέρες μας μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας...
Η ΑΕΚ απείλησε στο πρώτο 45λεπτο σε δύο φάσεις, μία με τον Πατίκα στο 18ο λεπτό, που σούταρε από καλή θέση άουτ και μία με τον Αλεξανδρή λίγο αργότερα, την προσπάθεια του οποίου τη σταμάτησε ο Γκιτσιούδης.
Ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή στιγμή στην εκπνοή του πρώτου 45λεπτου, όταν μετά από σέντρα του Μπασμπανά από τα αριστερά, ο Χιονάς έπιασε την κεφαλιά στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο 56' η κεφαλιά του Σαββίδη αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Γκιτσιούδη, για να ακολουθήσει λίγο αργότερα σουτ του Αλεξανδρή στο αριστερό κάθετο δοκάρι μας!
Στο 65' ο Δημητριάδης με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1, για να ισοφαρίσει στο 70' ο Τουρσουνίδης με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με διπλή προσπάθεια.

Νέο προβάδισμα για την ΑΕΚ στο 77' και πάλι με σκόρερ τον Δημητριάδη, για να διαμορφώσει το τελικό 2-2 ο Κώστας Λαγωνίδης στο 84', με ασύλληπτο σουτ (απευθείας φάουλ) στο αριστερό παραθυράκι του Μήνου.
Μετά το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Μπίκα, ακολούθησε γύρος θριάμβου της ΑΕΚ, με τις σκηνές που διαδραματίστηκαν στην Τούμπα να είναι στιγμές ντροπής για την ιστορία του συλλόγου μας.
Και το λέμε αυτό, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως δεν υπήρχε περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να συμβούν ανάλογες σκηνές σε αθηναϊκό γήπεδο, με τον ΠΑΟΚ να σηκώνει πρωτάθλημα!
Ο κόσμος της ομάδας γύρισε την πλάτη στην απόφαση του Βουλινού, έλαμψε δια της απουσίας του από τις εξέδρες, δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη δυσαρέσκειά του σε αυτήν την επιλογή της ΠΑΕ.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Οικονομίδης, Μαλιούφας, Αλεξίου, Παλάσκας, Λαγωνίδης, Μπασμπανάς (49' Αναστασιάδης), Χιονάς, Τουρσουνίδης, Καλογερόπουλος, Λεοντιάδης (81' Μίτογλου).

ΑΕΚ: Μήνου, Βασιλόπουλος, Σταματής, Καραγιάννης, Σαμπανάτζοβιτς, Παπαϊωάννου, Σαβέφσκι, Πατίκας (77' Κούτουλας), Σαββίδης (87' Καραγκιοζόπουλος), Αλεξανδρής, Δημητριάδης.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1991-1992, τερμάτισε στην 4η θέση, έχοντας σε 34 ματς, 13 νίκες - 13 ισοπαλίες - 8 ήττες, συγκέντρωσε 39 βαθμούς με τέρματα 44-44!

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς (25 ματς) στον πάγκο μας και ολοκληρώθηκε με τον Γούναρη (9 παιχνίδια)...
* Στην παραπάνω εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της σεζόν 1991-1992.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4