Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Ιουνίου 2018

Δύσκολη νίκη παίζοντας ανορθόδοξα (1983)

Σαν σήμερα στις 5/6/1983, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανσερραϊκό, σε παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1982-1983 ...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε 5.000 θεατές (4.238 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-0, καθαρίζοντας το ματς στην επανάληψη με Τρίμχολντ – Βασιλάκο.

Με διαφορετικούς στόχους κατέβηκαν οι ομάδες στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ για τη νίκη που θα τον έφερνε πιο κοντά στην Ευρώπη, ο δε Πανσερραϊκός για να εξασφαλίσει την παραμονή του.
 
Καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα παρουσίασε ο ΠΑΟΚ, ενώ στο υπόλοιπο παιχνίδι αγωνίστηκε ανορθόδοξα με σέντρες τις οποίες απομάκρυναν εύκολα οι αμυντικοί της Σερραϊκής ομάδας.

Αρνητικός πρωταγωνιστικής ο ... Κουκουλάκης που υπέδειξε δύο πέναλτι ανύπαρκτα σε βάρος και των δύο ομάδων, κάνοντας την αρχή στο 44', όταν ο Κούδας έπεσε πάνω στον Τραϊανόπουλο με τον ρέφερι να βλέπει πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Κωστίκος, αλλά ο Σκούνας απέκρουσε.

Στο 55' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με πλασέ του Τρίμχολντ, μετά από σέντρα του Βασιλάκου.
Στο 72', ο Κουκουλάκης ανακάλυψε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αλαβάντα στον Χαριστό, το εκτέλεσε ο Πανταζής, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 88' έγινε το 2-0με δυνατό σουτ του Βασιλάκου, έξω από τη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων.

Ευκαιρίες για γκολ είχαν οι παίκτες μας, όμως ο Κούδας στο 8', ο Βασιλάκος στο 24', ο Κωστίκος στο 49' και ο Αλαβάντας στο 70' δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, παρότι βρέθηκαν σε εξαιρετικές θέσεις!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αλαβάντας, Γκουερίνο, Βασιλάκος και από τον Πανσερραϊκό οι Σκούνας, Γεωργιάδης, Τραϊανόπουλος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Δαμανάκης, Σίγγας, Γκουερίνο, Τρίμχολντ, Βασιλάκος, Δημόπουλος, Κούδας (66' Τριανταφυλλίδης), Κωστίκος (80' Γεωργόπουλος).

Πανσερραϊκός: Σκούνας, Βούρτος, Γεωργιάδης, Πάντσιος, Τραϊανόπουλος, Σαββίδης, Γουραλές, Δημητρίου, Τόσιτς (59' Χαριστός), Πανταζής, Αναστασιάδης (63' Κεραμιδάς).
* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χανς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα.
* Στην παραπάνω εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1982-1983.
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Τρίμχολντ, Σίγγας, Κωστίκος, Πέλλιος, Παντέλης, Κούδας. Καθιστοί: Βασιλάκος, Ψαρράς, Τσουρέλας, Σκαρτάδος, Αλαβάντας.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4